IZVIRNO SPOROČILO: Gina
MOgoče butasto vprašanje: Ali je bulimija v celoti ozdravljiva in še to ali ostaneš tudi če se "pozdraviš", večni "abstinent"? To sem se vedno spraševala, pa sem veliko oddaj gledala na to temo, pa nikjer niso dali odgovora, v bistvu sploh nisem videla še oddaje, kjer bi se kdo ozdravil. Zato me je groza ob misli, da se nekdo tako zelo ne mara, pa da mu je skrajna suhota nekaj lepega sploh. Preklete revije in bolni mediji, da tako propagando širijo o tem, da je to kao lepo. Ni lepo. Daleč od lepote je skrajna suhost z najnižjimi konfekcijskimi številkami.
Poznam sicer punco, ki ima bulimijo že vsaj odkar jo poznam, to je 15 let, najbolj verjetno pa jo je imela že prej, pa še sama sebi tega ne prizna niti danes. Vmes je rodila dva zdrava otroka. Med nosečnostima se je prisilila vendarle vsaj kaj ohranit v želodcu, pa vsaj jedla je vmes po malem večkrat - po moje samo zaradi otrok. Jemala je vitaminske dodatke. Bruhala je pa ravno tako. Že ob misli, da bi se lahko zredila, ji je bilo slabo. Ves čas. Ful se mi je smilila.
Od kod tak obupno skrajni pogled na telo? Od kod tako sovraštvo do samega sebe in svojega normalnega telesa, ki ga človek potiska v skrajnost, da v bistvu postane resnično ne več lepo, ampak izsušeno, kot pri prestradani živali? Ne zafrkavam, ne norčujem se, ampak resnično prisežem da ne razumem. Bi bila pa vesela, če mi kdo razloži.
Gina tako je bilo pri meni, tako da to je moj pogled ne splošen:
sem imela bulimijo ko sem bila najstnica in sem jo premagala zato ker sem preprosto se začela zavedati posledic za moje zdravje... čez par let se mi je spet ponovila zato ker sem vedla da če sem enkrat zmogla odnehat da bom lahko tudi drugič in da lahko pri hrani zato kdaj grešim... in tako je bilo okoli štirikrat v mojem življenju...
v nosečnosti sedaj ne bruham če res ni slabost tako grozna da joj.. tudi prva dva mesca ko je bila slabost najhujša sem cele dneve raje prespala da ja nisem bruhala...
mislim da v večini ženske z bulimijo niso grozno suhe ženske, ampak v večini normalne postave (tako kažejo tudi razskave) in so veeeliko bolj kritične pravzaprav ženske z anoreksijo! in da se ne bojijo tako debelosti kot pa slabega občutka da si pojedel nekaj tako slabega kar tvoje telo sploh ne potrebuje zato ker se ti je tega pač tako zluštalo da si v količini pretiraval.
in jaz nisem bruhala zato da bi bila suhica, ampak da bi bila normalno težka (torej imela okoli 59-61kg pri 172cm) in sem bruhala v večini samo takrat ko sem vedela da jem hrano ki sem jo pojedla samo zato ker se mi jo je zaluštalo in ne zato ker bi jo telo potrebovalo... torej če sem pojedla za zajtrk veliko milko sem jo zbruhala in čez pol ure šla v kuhinjo in si nardila corn flakes!
Mislim da popolnoma nisi nikoli ozdravljen (takšno je moje mnenje) ker vedno nekje zadaj v glavi odmevajo misli ki si jih imel med bulimijo ("zdajle bi se pa bolje počutila če bi bruhala")...
no takšen je bil moj primer... sicer moje bulimije niso nikoli trajale dlje od meseca do max.2.
vem da je bulimija groza za telo in zato med nosečnostjo nikoli nisem bruhala na silo! upam tudi da sicer nikoli več ne bom...
ne vem pa kako je z ženskami ki imajo hudo obliko bulimije in izbruhajo ven vso hrano.. mislim da tiste v večini tudi težko zanosijo, ker so v bistvu na nivoju hude anoreksije ko že menstruacije več nimaš...