cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

nočno dojenje

clock-img

09.01.2006, 20:43

clock-img

napa

pencil-img

22

Ene mamice pišete o tem, da čez dan polno dojite. otroci pa vam ponoči pridno spijo brez nočnih obrokov. Zanima me, a vam mleko ponoči ne nastaja ali si ga črpate ali kako rešujete to situacijo? Sama namreč imam 6 mesečno punčko, ki že ima čez dan 1 ali 2 gosta obroka, a imam toliko mleka, da jo ponoči moram včasih zbuditi in jo pristaviti k prsim(če se seveda ne zbudi sama), ker me prsi že tako močno bolijo, da je joj. Patronažna mi je odsvetovala črpanje mleka, saj bi ga potem bilo še več. Najlepša hvala za odgovore!

clock-img

09.01.2006, 21:41

clock-img

petja

pencil-img

998

Te ful razumem. Moja sicer ne spi celo noč, ampak jo moram podojiti okrog treh zjutraj, se je pa enkrat zgodilo, da je potegnila do petih in takrat sem skoraj umrla od bolečin. Sem tudi jaz razmišljala, da bi jo šla zbuditi, ampak se je hvala bogu sama.

Ne vem, če je dobro, da si izbrizgaš mleko, ker potem dojke mislijo, da nočni podoj še vedno obstaja (saj veš - kakršno je povpraševanje, toliko mleka). Mogoče poskušaj 2 noči zapored stisniti zobe - če bo panika, potem si mleko iztisni. Po dveh nočeh bo po moje že bolje. Zjutraj in čez dan jo pa potem pristavljaj na tisto dojko, ki je bolj polna, da ne boš dobila mastitisa.

No, to je moje laično mnenje.

Lp, petja

clock-img

09.01.2006, 21:48

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

09.01.2006, 23:12

clock-img

petrulja

pencil-img

42

naša je tudi stara 6 mesecev pa se ponoči kar veselo dojiva. Je pa med 4. in 5. mesecem spala cele noči in takrat sem tudi jaz komaj čakala, da se je zbudila in mi olajšala skelenje v prsih (četudi mi je blo pa fajn spat celo noč). Zdaj bi pa rajši vidla, da bi spala ponoči kot pa bila 3 x priklopljena, pa četudi bi me mleko tiščalo. user posted image
Kako vam pa rata, da vam spijo cele noči? Jim date zvečer kaj bolj "močnega" za jest al samo zizo bizo kot mi rečemo.
lp petrulja

clock-img

10.01.2006, 00:43

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Moja bo stara 7 mesecev, pa se mi zadnje skoraj že tri mesece zbuja ponoči. In jo priklopim. user posted image  Zbudi okrog 1.00 (to uro dostikrat prespi) in pa ob 4.00. Včasih pa tudi večkrat. Dobre 4 mesece pa je spala celo noč takrat pa sem si mleko črpala, pa še zjutraj sem komaj čakala, da se zbudi, ker me je že vse bolelo. Zbujala pa je zaradi prepolnih dojk ponoči nisem nikoli, da se mi ne bi potem navadila, da se zbuja, saj, če je spala, je to znak, da je sita.

clock-img

10.01.2006, 08:52

clock-img

katarina j.

pencil-img

194

Pri nas pa so noči tako kratke, da nikoli ni težav s tem. Zaspi ob 22-23 ob 5h pa se zadnji čas zbudi. To je bilo seveda preden je zbolel, zdaj pa je itak celo noč na joški. Ne vem, kako ga bomo nazaj navadili brez nočnega dojenja. Zdaj se skoz zbuja in se ne potolaži, dokler ga ne podojim. A ja, je tud star 6 mesecev. Pa tudi mene zanima, če tisti večerni obroki na žlico, kaj pripomorejo k temu da se ponoči ne zbuja- jaz nimam občutka da bi. user posted image

clock-img

10.01.2006, 08:59

clock-img

gaja

pencil-img

76

dfg


< Sporočilo je popravil gaja -- 10.1.2006 9:00:36 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem