cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

ni utripa

clock-img

23.05.2007, 13:22

clock-img

marli

pencil-img

26

Zgodba moje ljubljene osebe: Pri drugem pregledu (11 tednov) ginekologinja ne sliši utripa srca, tudi na UZ ga ne vidi - plod je tudi manjši, kot bi mogel biti za to starost. Dobi napotnico za bolnico - splav. Ali ima katera podobno izkušnjo? Kaj je bil vzrok smrti malega bitjeca? Kako opravijo splav?
Hvala za delitev izkušenj v tem izjemno težkem času.

clock-img

23.05.2007, 13:40

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Tu na RR je kar velik punc s podobno izkušnjo.
Pri meni sploh ni bilo ploda, ampak saj postopek je isti.
Jaz ne bi govorila o splavu, saj je plod že sam odmrl. Ni ga treba "ubiti".
Hudo mi je, da morata tudi vidva skozi to.

V bolnici ji bodo v polni anesteziji opravili abrazijo. To pomeni, da iz maternice spraskajo vso vsebino.
Postopek traja 5 minut, potem še nekaj ur ostane v bolnici in gre še isti dan domov. Pa pazita, d abo tisti dan tešča.

Vzorkov za to je lahko več. Mogoče genetska napaka, nezdružljiva z življenjem in je plod zato odmrl. Lahko je tudi kaj drugega.

Če bo po opravljeni abraziji čez dan ali dva začela krvaveti ali bo dobila vročino, morata takoj nazaj, ker to pomeni, da niso dobro očistili maternice in morajo cel postopek ponoviti. Pri meni je bilo tako.

Veliko sreče v prihodnje!

Lp, naja

clock-img

23.05.2007, 14:58

clock-img

KORINA

pencil-img

10

Se je tudi meni enako zgodilo, tudi v 11.tednu. Postopek je tak kot je napisala Naja31.

Ni pa to nič takega, baje se okrog 10% ali še več nosečnicam to zgodi, razlogi pa so lahko različni, največkrat res pride do kakšne napake pri oploditvi in telo samo izloči plod, ki bi se najverjetneje rodil za kakšno napako. Vsekakor za to ni kriva sama in naj si ne očita karkoli.

Želim vama vse naj naj v prihodnje.

clock-img

23.05.2007, 15:07

clock-img

marli

pencil-img

26

A sem dovolj jasno zapisal problem? Na prvem pregledu je bilo vse OK, sedaj na drugem pregledu pa se srček ne sliši. Torej ne gre za prazno´˝vrečo˝ - to je na žalost prestala že pred 1,5 leta.

clock-img

23.05.2007, 15:16

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Najbolje, da vpraša ginekologa. Pri takšnih stvareh se ponavadi ne ve vzroka. Narava "poskrbi" za plod, če nekaj ni v redu. In očitno se plod ni tako razvijal, kot bi se moral, kljub bitju srca. Žal...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

23.05.2007, 15:16

clock-img

bambi

pencil-img

1021

Marli, žal se takšne stvari dogajajo user posted image user posted image user posted image  Meni se je to zgodilo, ko smo že vsi mislili, da smo zunaj nevarnosti splava.... in smo bili. Bila sem v 26. tednu nosečnosti, ko je moji punčki prenehalo biti srce..... Ni šlo za splav, morala sem roditi po naravni poti. Zakaj se je to zgodilo???? Ne vem in tudi nihče drug ne. Gre za nekakšno smrt v zibki, vendar v trebuhu. V prvem tromesečju, torej do 12. tedna user posted image  pa se to žal velikokrat zgodi, da zaradi kakšne nepravilnosti na plodu pikica umre oz. ji neha biti srček. Ne vem zakaj, a vse preveč je tega zadnje čase.

Zelo mi je hudo za vaju in za vsakega, ki mora to prestati.

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

clock-img

23.05.2007, 15:30

clock-img

na5o

pencil-img

13

povsem vas razumem in tudi pri meni je bilo tako. Na prvem UZ pregledu je bilo vse normalno, na drugem srček ni več bil, čez teden dni sem imela ponovni pregled, srček je bil, plod pa skoraj nič zrasel. Pred tretjim pregledom sem začela krvaveti, šla na pregled, ni bilo utripa, ni bilo ploda. Domov sem odšla z napotnico za abrazijo, ki so mi jo opravili naslednji dan. Sedaj sem teden dni po posegu z bolečino v srcu in praznino. Ne ostane mi drugega, kot da jočem in žalujem in čakam, da se bolečina umiri. Razume te lahko samo nekdo s podobno izkušnjo, drugim ni jasno, kaj prestajamo.

clock-img

23.05.2007, 19:50

clock-img

Anonimen

user posted image user posted image user posted image  moje sožalje. Držite se.user posted image

clock-img

23.05.2007, 23:15

clock-img

Anonimen

Žal mi je,da se to dogaja tudi vam!user posted image

Enako je bilo pri meni,dobrih pet mesecev nazaj.Krvavitev.Uz.Drug dan še en ultrazvok.Ni bilo utripa.Potem se je sčistilo samo.In to je bila izjemno težka izkušnja.

Stoj tej osebi ob strani...naj začuti tvojo bližino!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem