cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

neubogljivka

clock-img

22.02.2007, 21:27

clock-img

j6

pencil-img

214

Jaz pa imam večji problem, naša 4.5 l stara deklica je zadnje dva meseca nemogoča. Nagaja, tako, da  je že kar noro. Uboga me ne čisto nič, če jo kaznujem, je takrat malo časa bolj ubogljiva, drugače je noro. Občasno meče stvari po tleh, me grize je hrano z rokami, da o packarijah sploh ne govorim, no se vsede na tla in se mi smeje in reče da sebo pokakala na tla in neglede na to kaj jaz naredim se pokaka. Oteh njenih  user posted image dejanjih se ogromno pogovarjava, jo kaznujem, samo čez rit je še nisem pomaga pa ne nič. Njena sestrica nedela nobenih težav, 3leta.

clock-img

22.02.2007, 21:34

clock-img

lex

pencil-img

6532

Kdo pa počisti njen kakec? Kar naj ga sama, da bo videla kako ga je čistiti.
Pa kar "počivat" jo daj. Naj premisli ka je naredila. Ponavadi to še kar zaleže, da jih poneš v postlo in jo pustištam nekaj časa, da preemišljuje kaj je naredila, ali pa za prazno mizo in nima mrdanja od nje. Bolj avtorativno nastopi.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

22.02.2007, 21:40

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Meni se poraja vprašanje, kako sploh pride na idejo, da se bo na tla pokakala? To mora od nekod imeti....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

22.02.2007, 21:43

clock-img

j6

pencil-img

214

Ja smo tudi to že probali, sem jo dala sedet na stol, pa je po določenem času npr. 10 min rekla da hoe še malo razmišlati. Gleda pa samo v zid, tako da res ne vem. Edno, da jo dam da stoji, kar mi je pa vseeno malo prekruta, ne vem. Isto pe ne uboga tudi moža,ne vem več.

clock-img

22.02.2007, 21:44

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Malo razmisli, ce ste v tem casu kaj drugace naredili. Morda isce tvojo pozornost, vsaj tako se meni zdi tole vseskupaj. Otrok ne dela stvari cisto brez razloga, ponavadi je skoraj vedno ozadje, vsaj v taksnih zadevah. Poskusi ravno obratno. Vzami si veliko casa za njo.

Gospa sem.

clock-img

22.02.2007, 21:47

clock-img

j6

pencil-img

214

Ne nikjer ni  nikogar videla da bi kakal po tleh, videla pa je da me s tem razjezi, morda je to to.

clock-img

22.02.2007, 21:47

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

V tistem času marikaj "uporabnega" izvejo v vrtcu od vrstnikov. Kdo pa ti je to rekel je običajno vprašanje ki pri nas sledi kakim novim idejam.

clock-img

22.02.2007, 21:51

clock-img

lex

pencil-img

6532

Se kar strinjam s primozo.
Stat je jaz ne bi dala, pa naj sedi, če želi 2 uri. Ampak prepogosto pa tud ne, da ji ne bo to pol bolj zabava za jezit mamo kot pa kazen.
Kaj pa če se dogovorite o zvezdicah za lepo obnašanje in črnih pikah za grdo. recimo za 10 zvezdic dobi nekaj kar si full želi, črna pika izbije dve zvezdici alikaj podobnega.

clock-img

22.02.2007, 21:53

clock-img

j6

pencil-img

214

Ne vem, ona je že kot dojenček zahtevala veliko časa in pozornosti, in sem si tudi vzela veliko časa, imam celo občutek, da njej namenim več pozornosti, kot drugi in vse delamo skupaj, pomaga mi tamalega rihtat 11 mesecev. 

clock-img

22.02.2007, 21:54

clock-img

Anonimen

Drekec odnesi v špajzo ali kakšen drug majhen in nezračen prostor in jo zapri vanj za nekaj časa.

clock-img

22.02.2007, 21:55

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Tudi pri nas najbolj funkcionirajo črne pike in srčki.
To je najhujša kazen.

clock-img

22.02.2007, 21:55

clock-img

j6

pencil-img

214

Hvala , lex, to je dobra ideja, bom probala.

clock-img

22.02.2007, 21:56

clock-img

lex

pencil-img

6532

A je mogoče res malo ljubosumna? Kaj pa pravijo vzgojiteljice, če hodi v vrtec?

clock-img

22.02.2007, 22:06

clock-img

Anonimen

Jaz bi jo pa poskusila ignorirat. O.K., saj čisto tho ne moreš biti, ko drek s tal pobiraš, ampak čimbolj na izi pa vendarle. Mogoče jo ob izpadih vprašaj, če bi ti kaj rada povedala, reci, da bi ji rada pomagala,pa ne veš kako, če ti ne pove. To sem jaz pri Tiborju poskusila in se mu je odprlo.
Izgleda, da išče tvojo pozornost in s takimi izpadi jo dobi. Zakaj jo pa iznenada rabi več, pa ti bo mogoče počasi povedala. Lahko pa je pač samo faza, ko ne ve, kaj bi sam s sabo. Nekaj jo seveda tišči, pa ne ve, kaj.
Jaz bi vsekakor poskusila ohraniti mirne živce. Mogoče se ji malo nasmehniti ob traparijah, kao, si pa res hecna, no, tako malo ironično, ja super no, pa bo mogoče prišla do tega, da s svojim obnašanjem ničesar ne doseže.

clock-img

22.02.2007, 22:54

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Ne nikjer ni nikogar videla da bi kakal po tleh, videla pa je da me s tem razjezi, morda je to to.

Predvsem takrat ne pokaži jeze, pa četudi bi se najraje razpočila od besa. Čim bolj umirjeno ji dopovej. In vprašaj jo, če ji daš pleničko, ker sicer bo morala sama počistit kakec. In ne pozabi ji še povedat, da tudi v vrtec (nisem zasledila, da bi napisala, če hodi v vrtec) dobi pleničko in vedno, ko boste kam šli.
Ali išče pozornost (morda je od vzadaj ljubosumje zaradi 11 mesečnika), ali pa jo kaj drugega teži. Poskusi na miren način ugotovit - včasih je najlažje ob branju knjige - sploh, če le ta zajema podobno tematiko - takrat se otroci kar razgovorijo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

23.02.2007, 08:13

clock-img

bini

pencil-img

1623

pri nas imamo eno tako nagajivko in trmico, ki je sicer stara šele 2,8 leta, ampak zna marsikaj pokazat...
in tud jaz sem pomislila edino na to, da gre za ljubosumnost - sicer bratca (11 m) obožuje, ampak morda je to prikrito in pač išče več pozornosti... morda je pri vas podobno...
rešitve pri nas še nismo našli... se pa trudimo user posted image

Svet je lep!!

clock-img

24.02.2007, 21:23

clock-img

j6

pencil-img

214

Včeraj sem si res vzela malo več časa zanjo,in  ji vsakič tudi povedala, da jo imam vedno rada, tudi če nisem z njo. In včeraj in danes ni bilo nobenih lumparij, no bomo videli.  Hvala vsem za nasvete. Večji kot je otrok, več energije zahteva. Kaže da to drži.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem