ronja...
S tem ji pokažeš, da dobi nagrado, če skriva svoja čustva - ampak a si to res želiš?
...sem se prav zamislila in ugotovila, da imaš popolnoma prav... celo življenje se mi ljudje, ki ne znajo pokazat čustev, v bistvu "smilijo" (no, ne vem, če je pravi izraz...)... oziroma se trudim, da jih v družini pokažemo, če je kaj narobe, če je veselo, če nas kaj gane...itd. itd.... zdaj pa sva naredila ravno obratno...
če ji je pa brezveze, jo pač izpišeš, pa je. Saj še ne študirajo;)
Tudi tu sem se zamislila... skoz mi zvoni v glavi tisto: "...brez veze se pa ne boš izisovala...če si želela, pa zdej hodi..."-verjetno še iz mojih otroških dni... In potem se sprašujem, kdaj lahko take izjave daješ otroku? Kdaj je "dovolj star"?...očitno v vrtcu še ne...
ribica
Poj z njo. Po vej ji da tudi tvoj glas ni tako perfekten, da bi mogoče tudi teb učiteljica skritizirala, pa vendar ti pješ ker se ob tem dobro počutiš. Nekaj v tem stilu.
No... v to smer še nisem razmišljala, pa vendar je res... Nekaj delamo, ker nas veseli... tut, če rezultat včasih ni najboljši...
... in ji morava zato toliko večkrat povedat, da je čisto ok, če kdaj ne uboga:D.
Tule sem se pa nasmejala in ugotovila kako res je vse skupaj...
Naš starejši gre skozi večino stvari tko "na lahko"... ne sekira se, briga njega, pozablja reči itd. itd. itd.... pa zato nič ne trpi njegov uspeh v šoli (trkam na les!)... mala pa kot bi bla iz drugega gnezda... vestna, pridna... (no, saj se tudi strma... ampak zlo skrbna)...
In potem je res, da bo treba kdaj pa kdaj poudarit tut to, da včasih ga pa lahko kaj mal poheca...
Sicer pa hvala za spodbudne besede! Stanje se je doma malce umirilo. Miška tudi ne govori več toliko o tej učiteljici in o tej izkušnji...
Sem pa, skozi to izkušnjo, ZNOVA ugotovila, da tudi, če teoretično KAO veš, kako odreagirat v določeni situaciji in kako otroka vzgajat itd. itd.... da včasih, v konkretnem primeru, odpoveš oz. narediš ravno obratno, kot si si prej zamislil, da boš...
Ja, celo življenje se učimo... posebej pa ob otročkih...