cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

nedeljsko delo

clock-img

07.09.2008, 17:58

clock-img

takero

pencil-img

61

Imam hčerko staro 15 let in je ocenjena kot otok z zmerno težko motnjo,zanima me,če lahko po zakonu odklonim delo v nedeljo(sem nanreč v trgovini),če katera kaj ve,prosim za čimhitrejši odgovor...

hvalauser posted image

clock-img

07.09.2008, 19:34

clock-img

onur

pencil-img

2700

ne bi vedela, ma predvidevam, da ne. pozanimaj se na CSD

clock-img

08.09.2008, 20:11

clock-img

Anonimen

Mislim, da lahko odkloniš, vprašanje je, kako bo to sprejel delodajalec.
Kolikor sem seznanjena... PROSIM popravite me, če imam narobe; naj ne bi delala popoldne in ob vikendih (nedelja), ampak samo med tednom in sicer dopoldne. Ne vem pa, do katerega leta otrokove starosti šteje to (zate vsekakor).
Meni so tako rekli, da mi najmanj do hčerkinega 3 leta ne bo potrebno delati v izmeni - upam, da bo res tako.

clock-img

09.09.2008, 17:15

clock-img

mamalada

pencil-img

35

Kolikor vem, po zakonu delodajalec ni dolžan zagotoviti samo dopoldanskega dela. Vsaj jaz pretežno delam popoldne. Ko imam dopoldanski turnus, sem pogosto na bolniški ali pa na dopustu (vse tako planiram, da bi bil mir v službi), sicer pa moram biti pol delovnih dni popoldanska (je pač delo s strankami). Da bi imela kak popust pred sodelavkami zato, ker ima moj otrok težko motnjo v gibalnem in mentalnem razvoju, ni govora. Še pogosteje sem razporejena v popoldanski turnus kot sodelavke (kaj bi pa rada, saj sem itak "kar naprej" na bolniški - v zadnjih treh mesecih 1 dan!). Ja kaj češ, državna služba...
Nisem ravno v situaciji za menjat službo (trije otroci). Še zbiram pogum...

clock-img

09.09.2008, 18:33

clock-img

mamalada

pencil-img

35

Aja, pa na CSDju so rekli, da lahko napišejo neke vrste "priporočilo" za delodajalca... Ampak se za to nisem odločila. Že zdaj moram biti lepo tiho in marsikaj požreti, ker grem včasih pač na bolniško (samo kadar res ne gre drugače), ker morajo "druge namesto mene delati".

clock-img

09.09.2008, 20:32

clock-img

takero

pencil-img

61

jaz sem se že ob prihodu dogovorila z direktorico,ki se je strinjala s tem in do zdaj so se tega načeloma držali,kako bo pa naprej -pa ne vem,počasi iščem drugo službo,mogoče bom celo zbrala pogum za šolo...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem