mu dati občutek, da o nekaterih stvareh odloča sam (npr. zjutraj mu pripravim dvojne hlače in mu rečem: Joj, Črt, kaj ti misliš katere hlače boš oblekel danes , ko piha burja? (obojne so primerne za burjo) -Seveda se on velepomembno odloči in tiste mu oblečem
- ga vključit v gospodinjska opravila ( spet z možnostjo odločanja. Črt kaj boš s tatijem sesal ali greš z mamico pomit posodo)
- preusmeritev pozornosti
- če trmari ga pustim, da se strmari do konca (redko ponovadi je kaj drugega bolj zanimivega)
pri nas je podobno, le da burje ni
zadnjih 14dni je tudi naša pupa začela trmarit. zraven tako histerično joče, kriči, ampak ostanem mirna. pravzaprav mi je histerija tako smešna, da se komaj zadržim. če bi se ji smejala, bi verjetno explodirala od jeze. vprašam jo zakaj je huda, mi pove, potem ji razložim zakaj ne more tega imeti/delati, vrešči dalje, ampak ne popušučam. ji predlagam kakšno drugo stvar, kriči dalje potem pa nenkrat vidi, da ne bo nič iz tega in postane dobre volje.
podobno je bilo lani, reagirala sem enako in jo je po kakšnih 14ih dnevih minilo.
sem pa ravno danes razmišljala o tem, če bi bila tako sposobna reagirat, če bi imeli še dojenčka, ki bi mi npr. v naročju jokal, pupa pa bi vzganjala histerijo...