IZVIRNO SPOROČILO: biga
In kaj naj naredim takoj po tem, ko mi je ušel in stekel sam čez cesto, jaz sem pa z malo pritekla za njim čez par minut? Kateri je tisti takojšen ukrep? Da gremo notri? Pa saj mi je cilj, da smo čim več zunaj, na zraku. Tudi če gremo na sprehod, pa bi se grdo obnašam, kaj naj? Ga na silo dvignem in nesem kilometer do doma? Ker sam pač ne gre.
Za moje pojme maš tu čist zgrešeno predstavo. Ja primi ga, nesi ga, vleči ga. Lej saj ne boš delala to v nedogled, ker bo takoj vedel, da ne bo mogel, če boš ti dosledna, odločna. Kaj je v primerjavi, da ste 3 dni manj na zraku, kot da ti še vcsaj 2 leti nagaja tak, bog ne daj, da se mu kaj zgodi.. Pa to sploh ni treba, da ste manj na zraku. Greste ven, ko ne uboga, greš domov, odsedi kazen in greste nazaj ven na zrak. Saj sedi 5 minut oz dokler se ne opraviči in razmisli. Vidim sam en kup izgovorov in neodločnost s tvoje strani in to mali izkorišča.
Saj naš tudi če knjigice ne dobi joka in misli da je kazen, ampak to ni to. Kazen mora biti takoj, da je učinkovita. Tvojemu je zunaj tudi luštno in bo bo bolj hudo, če ne bo mogel bit zunaj, ampak da bo moral sedet not in bit kaznovan. Zakaj pa potem ta vaš način ne pali, očitno je tu nekaj vseeno narobe. Kot pravim, to je tako, kot ko obljubi nekaj in je čez 3 minute že drugo.
Pa verjami, da je še z manjšimi težje, saj včasih imaš občutek in se obnašajo, kot da sploh ne razumejo kaj govoriš. Vaš j evelik in mora vse bolj razumet, tudi posledice, mu ne rabiš črvov kazat, tako kot sem jaz mojemu 2 letniku.
Vsaj jaz bi naredila tako, četudi si za njim stekla po parih minutah, sledi kazen takrat (saj prej ne moreš
)- ali ga tam posadiš ali pa odvlečeš domov- to večja kazen, si bolj zapomni. Med tem ko joka na poti domov, je že del kazni, že ve, da se ne hecaš in da je nekaj hudo narobe naredil. Drugače pa sem jaz mojega takrat v predosbo dala sedet, jaz ap sem se šla ven hladit- ti s epač greš s hčerko ven igrat. To bo še dodatna kazen za njega, vidve se igrata in vidve zabavata, on pa mora sedet. Ko se opraviči, mu razložiš zakaj je sedel oz bil kaznovan, da se to ne sme in če ni lepše da se lepo imate in igrate, pa ga povabiš da se gre z vama lepo naprej ven igrat. Poveš mu, da ga imaš preveč rada, da bi dopustila, da se mu kaj zgodi
Dobro, zdaj to zveni pocukrano, ampak nekako tako mora bit, kazen, strogost, odločnost in na koncu cuker