Tale tvoja zgodba je identična moji iz prejšnjega zakona. Sicer moj ni delal tako zelo dolgo, prišel je domov ob 16.00, pojedel, se ulegel in vsak dan spal do 19.00. Ne pretiravam. On je bil zmatran. Če pomislim za nazaj, zdaj verjamem, da je res bil. Moški funkcionirajo drugače. Potem sem ga še jaz najedala, ker sem bila seveda tudi utrujena za umret, kar pa stvar ni nič izboljšalo, še poslabšalo jo je. Posledica je bila, da se ni čutil več ljubljenega, jaz pa tudi ne in sva se nehala pogovarjat. Jaz sem težila, on je ali delal ali spal ali bevskal ali se držal name. POtem sem jaz začela z drugimi ljudmi se družit in še jaz bežat od doma.... Skratka, taka rešitev je zanič.
Kaj ti predlagam? Ne vem, najprej se vprašaj, ali se imata še rada, mislim res v dnu duše ful rada. Potem se vprašaj, če sicer klapata, se pravi če imata podobne vrednote, če vama iste reči veliko pomenijo? Če je to dvoje ok, potem se splača malo potrpet, da otroka zrasteta, ker prisežem, da je potem življenje lažje in bosta oba zadihala. Najbrž bo tudi on nehal spat in bežat. Sploh če se bo počutil ljubljenega. Veš, jaz mislim, da je v resnici zmatran, zelo zmatran. Najbrž res ne more. Moški tako funkcionirajo, da ko ne morejo več, enostavno nehajo, se uležejo. Ženske pa teramo tisto, kar mora biti narejeno, če crknemo zraven - prevelik občutek odgovornosti imamo. Potem pa me ne razumemo moških, zakaj oni ne delajo, če je kaj za naredit, moški pa ne nas, zakaj se ne uležemo, če ne moremo več. Začaran krog.
Predvsem pa razmisli, o drugi strategiji, kot jo imaš zdaj. Tale sigurno ne zaleže, če je stalno situacija ista. A se splača jezit, če itak ni nič drugače? Meni se zdi, da če se ne bi jezila, da bi morda izgubil občutek ogroženosti od tebe, pa da bi se morda začel spet pogovarjat. Odvisno zdaj, kaj hočeš ti doseči - ali da se pogovarja s tabo, ali da ne spi, ali oboje naenkrat in to takoj? Mogoče hočeš doseči, da ti več pomaga, ne vem, ....zastavit si moraš cilj in v tem smislu delovati.
Če pa to ne pomaga, potem moraš vedeti pa še nekaj - moški ne slišijo tako dobro, oz. slišijo, ampak jim to ni tako pomembno, ker se situacija zaradi tvojega "bla bla bla" nič ne spremeni. Zelo dobro pa vidijo, kaj ti narediš. Na ta način jih najprej obrneš. Z dejanji.