cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

naglusen je

clock-img

23.06.2007, 13:39

clock-img

taitanja

pencil-img

12

pozdravljene..midva sva pa vceraj prsla od zdravnika in sm izvedla slabo novico, da je moj mali naglusen user posted image ..ubistvu niti ne vejo al je naglusen, lahko pa da je celo popolnoma gluh..odzivov se ni na nic user posted image ..zdravniki mi niso povedal nicesar pametnega, kljub temu, da sm jim zastavljala milijon uprasanj..je kdo mogoce v podobni situaciji al pa da ve karkol glede teh stvari, kaj se da narest in tko naprej, da se vsaj mal potolazm za zacetek????..user posted image

< Sporočilo je popravil taitanja -- 23.6.2007 13:40:39 >


_____________________________

tu amor, I will always be...tu amor, means the world to me...estaras siempre en mi corazon...you`re the one in my soul...and I live for tu amor, tu amor :)

clock-img

23.06.2007, 13:41

clock-img

Blacky30

pencil-img

4685

Ojej, zelo mi je žal. user posted image  Koliko pa je user posted image  star?

Bodita močna, zmogli boste.user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.06.2007, 13:57

clock-img

Anonimen

Taitanja, jaz sem naglušna, moji starši so pa čisto gluhi.. Ne sekiraj se, res je, da bodo tvojega otroka drugače obranavali ker ne sliši, veliko bo opazk, zato bi ga jaz (če je res gluh) dala v osnovno šolo v Mariboru, kjer so tudi gluhi.. Treba se bo naučit kretnj, ker preko kretenj se gluh otrok uči.. Kretnje pokažejo pomen besede... Bodi močna, stoj mu ob strani, pomagaj mu, da bo razumel cel svet... user posted image

clock-img

23.06.2007, 15:37

clock-img

tinaaja

pencil-img

7450

Taitanja,  zadnjic je bilo na (mislim, da) POP TVoddaja, kako so otrocku pri nas vstavili polzka in bo zaradi njega lahko slisal. Tko da daj casu cas, da se ugotovi, kaksna je stopnja naglusnosti in potem kaksni so mozni koraki narej. user posted image

clock-img

23.06.2007, 15:46

clock-img

Anonimen

Neeee, polževega vsadka pa ne!! To sploh ne pomaga, toliko mojih kolegic si je dala to vstavit, pa imajo isti sluh, mogoče se je za pikico izboljšal.. Raje ne, škoda denarja! Pač ne bo slišal, kaj zdaj, glavno, da je živ in zdrav, in glavno, da ima dobro družinico.. 

clock-img

23.06.2007, 15:50

clock-img

rija

pencil-img

15589

Če obstaja samo 1 % možnosti, da z polževim vsadkom bolje sliši, se splača!

Gorazdova, ne razumem, da si v dani situaciji tako proti temu user posted image



_____________________________

...vox populi...

clock-img

23.06.2007, 16:55

clock-img

Anonimen

Rija, proti nisem temu edino jaz, ampak marsikateri ki so v tej situaciji.. Polžev vsadek sploh ne pomaga, zdravniki govorijo, da pomaga full, ampak ni res! Sicer je pa to njena odločitev, jaz pravim, da ne!

clock-img

23.06.2007, 20:38

clock-img

taitanja

pencil-img

12

zdj bo star dva meseca in pol..sicer so mi zdravniki rekl, da se v danasnjem zdravstvu, da vse uredit in, da se bo "kao" dalo vse uredit in da bo lahko normalno komunicirou, ceprou sm jst mal skepticna glede tegauser posted image ..zdravniki so zdravniki in malokrat se zgodi, da so popolnoma isreni in direktni s tabo..upam, da bodo prihodnji mesec, ko ima se neke preiskave pri nevrologu rezultati kaj boljsi..drzte pesti user posted image ..

_____________________________

tu amor, I will always be...tu amor, means the world to me...estaras siempre en mi corazon...you`re the one in my soul...and I live for tu amor, tu amor :)

clock-img

23.06.2007, 21:10

clock-img

živa

pencil-img

2366

Taitanja, ne vem, če te bom s svojo zgodbo potolažila, morda pa boš bolj zaupala zdravstvu.

Jaz strašno slabo vidim (ok, kljub temu ne toliko, da bi bila klasificirana kot človek s posebnimi potrebami - med slabovidne spadajo namreč tisti, ki vidijo do 30 %). Starši so me pred 25 leti vozili k vsem mogočim okulistom, zdravnikom ipd., prognoza je bila slaba - pač nikoli ne bo dobro videla, imela bo maksimalno enega otroka, pa še tega s CR, ne sme se ukvarjati z rekreativnimi športi, ne sme imeti nobenih naporov, naj čim manj bere, naj ne gleda TV ... Potem, po kakih petih letih, so me peljali, že čisto scagani, k enemu očesnemu zdravniku v Avstrijo, kjer je bila oftalmologija v tistem času bolj razvita kot v Sloveniji. Takrat sem videla okrog 40 %. Ta zdravnik nas je vse potolažil. Naj otrok živi normalno, je rekel mojim staršem, kaj jo boste omejevali. Medicina napreduje, je rekel, boste videli, da se bo marsikaj dalo urediti.

Dobila sem kontaktne leče. Vid se mi je popravil na ok. 70 %. Mrežnico so mi ojačali z laserjem. Šla sem na operacijo in so mi v oči vstavili leče, tako da imam zdaj minimalno dioptrijo in funkcioniram brez očal in kontaktnih leč. Sem drugič noseča in to se zdi vsem samoumevno. Ok, preventivno sem res rodila s CR, ampak najbrž bi, z določenim tveganjem, lahko sforsirala tudi vaginalni porod.  

Verjemi mi, da se danes marsikaj da pomagati. Tudi ljudje s telesnimi okvarami imajo danes možnosti, da postanejo doktorji znanosti in sploh dosežejo vse, kar si želijo, obiskujejo redno OŠ, športajo, se ukvarjajo z glasbo ...  Nikar ne obupaj, nauči se čim več o gluhih in naglušnih, njihovega jezika, rokovanja s takim otrokom, pozanimaj se za pripomočke, ki jim olajšajo življenje, pa boš videla, da se bo vse dobro izšlo.

Vse dobro ti želim,

živa

P.S.: V šolskem muzeju v Ljubljani do novembra gostuje razstava o šolstvu in skrbi za slepe in slabovidne na Slovenskem. Če te zanima in si jo imeš možnost ogledati, te bo morda potolažila, ko boš videla, kaj vse se je spremenilo pri obravnavi in možnosti otrok s posebnimi potrebami.  


< Sporočilo je popravil živa -- 23.6.2007 21:18:56 >

clock-img

02.08.2007, 10:20

clock-img

Anonimen

o vse v redu. Si ti doma tudi kaj opazila? Ti ga najbolje poznaš.
VSO SREČO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.08.2007, 16:30

clock-img

petrica

pencil-img

1

Hej,
sem nova članica.....včlanila sem se samo zaradi tega, ker bi rada nekaj povedala o polževem vsadku. Moj otrok je gluh....zdaj je star 4 leta in že dve leti uporablja polžev vsadek......hvala bogu zanj. Zdaj normalno sliši in čisto normalno govori....brez napake in hodi v redni vrtec. Nikoli si ne bi mislila, kakšna pridobitev je polžev vsadek za vse člane družine......srečni smo in tudi sin pove, da brez njega ne bi mogel več živeti. Pred samo operacijo smo razmišljali, kako sploh lahko neka naprava človeka iz tišine pripelje v svet slišečih.......navadni slušni aparati mojemu otroku niso pomagali, zato je bila to ena in edina rešitev.....operacija, za katero smo se zelo težko odločili. Pa smo se!!!!! Pred samo operacijo je bil moj sin nervozen, nenehno je jokal....skratka živel je v svojem svetu, katerega nihče od nas ni razumel. Težko je bilo z njim hoditi po trgovinah,.....zabavah, saj ga okolica ni tako zanimala. Preživljali smo težko obdobje, pa smo se zaradi čudežne tehnologije lahko oddahnili in se odločili za še enega user posted image , katerega pa tudi moj sin že težko pričakuje.....izbral si je tudi že ime.

Edino, na kar pa moraš biti pozorna draga mamica je to, da se čimprej ugotovi stopnja naglušnosti in se takoj ukrepa, saj ima otrok več možnosti za pozitiven odziv pri polžku od 6mesecev do 2 leta.

Mamice, pogumno.....ves trud se poplača....meni se je!!

Srečno

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem