Ja takole-zašla si v začaran krog...kot je že ena prej napisala-valda otrok ve, kje bolj teče, pa še trudt se mu ni treba! Jaz nikoli nisem dala dodatka, ker nikoli nisem dvomila v to, ali imam dovolj mleka ali ne-mali je bil zadovoljen, jokal ni...veliko pri samem dojenju je psihe...bolj ko se človek obremenjuje, manj je mleka...treba se je sprostiti in uživati v dojenju!
ja kot so že nekatere napisale-na začetku je mleko vodeno, od katerega se otrok odžeja, na koncu mleko postane belo, gosto od njega se dete naje...
sicer vidim da si se že vdala v nedojenje...pač kakor komu paše-tiste pa ko dojimo, pa itak vemo, kašno veselje ti dojenje prinaša in kako je super ko se mali z vsem veseljem priklopijo in imajo(imamo) svojih 5 minut!
Me pa čudi-vse
se skrbo pripravljajo na vlogo mamice, starševstva, zelo malo pa se jih pripravi na dojenje...me včasih kr čudi, ko tašne stvari sprašujejo, ki bi jih lahko vedele, če bi si prebrale kašno stran o dojenju!
Pa draga kati-čezdalje manj mamic doji, ne čezdalje več...sem bila lih zadjič v zdravstvenem domu in mi je zdravnica rekla, da sem ima izmed redkih ki še dojim pri 8 mesecih...da več kot 2/4 žensk neha dojiti v 1 mesecu, 1/4 pa do 3 meseca...ostane nas pa bore malo, ki dojimo dalj k 6 mesecev...pa sicer lahko tudi tukaj na RR vidiš koliko žensk doji(na žalost bolj malo)...ponavadi se alargije pojavlajo v družinah, kjer je veliko alergikov...sicer pa sem mnejnja, da je dojenje ne pripomore k boljši pameti, ali kaj podobnega, je pa dejstvo da je za otroka bolj zdravo, prav tako za mamico(preprečuje raka dojk), in seveda zastonj, ne v primerjavi z dragimi adaptiranimi mleki!