bolj in najbolj sem mu zamerial to, da je obljubil, da bo obdžal oz. se trduil obdžari vse nas v dobrih odnosih, da se bomo videli(posebej jaz in sestra)...da bomo imeli piknike, da se bomo imeli lepo,..... me pa tudi pokliče ne. to mu zamerim, da nima časa zame!
Pa si se kdaj vprašala, zakaj pa s sestro ohranja kontakt?
ga malo povprašam kao UNA, pa mi pove da je začasno pri njem....
Tega mu nimaš kaj zamerit - sta partnerja in jasno, da živita skup.
ampak otroci smo vedno družina...
Počasi moraš odrast in se sprijaznit s tem, da nisi več otro in greš pač naprej - da boš imela svojo družino in da primarna družina ni tisto prvo zavetje - to je normalno pri odraslih ljudeh, ne glede na status njihovih staršev. Si odrasla ženska, ki ne rabi več podpore staršev na vsakem koraku, skratka. če je, fajn, če je ni, pa tudi ni neka huda reč, saj smo že veliki in znamo poskrbet zase, ne?
Poklical meje nazadnje za moj rojstni dan. Takrat mi je obljibul, da bova ostala v kontaktu, ker me noče izubiti, in potem samo ko je odnesel pete, ni bilo o nejm ne duha in e sliha več.
In kolikokrat te mora on poklicati, da boš ti blagovolila enkrat poklicat njega? In se nehat kujat? ker ti povem, da se gotovo zgodi, da mene moj oče ne pokliče po 3 mesece - pač se redko kličemo in še to enkrat en, drugič drug. Če jaz ne bi, bi bil hitro mesec ali dva naokoli. Pa vem, da me ima rad, rad ima vnučki in rad vidi, da pridemo k njemu. samo ne klicari.
Bedno od očeta, da ni niiti toliko,da bi svojo družino postavl na prvo mesto.
Njegova družina je njegova partnerka, z njo živi, ona ga razume in ona ga tolaži, ko mu je hudo. Še vedno sta tudi vidve s sestro njegova družina in s sestro ima kontakte, tudi tebe je poklical. Ker pa ti ne vračaš klicev, je očitno obupal. Koliko časa bi pa moral prosit za tvoj čas?
Družina je ena sama, partnerice pa pridejo in gredo!
S tem precej zmanjšuješ njeno vrednost - in tudi mene bi to bolelo, če bi bila na njegovem mestu. Če si predstavljam, da bi starša hotela, da izberem njiju namesto lubija, ker pač njun otrok bom vedno, z njim se pa lahko razideva, bi ju lepo poslala v p.m. Pa verjetno vsak normalen človek. Res je malo drugače, če je odnos obrnjen, torej otroci-starš, ampak vseeno. Če ne daješ veljave človeku, ki njemu ogromno pomeni, ki jo on celo ljubi... potem se ne čudi, če mu ni do druženja.
pri čem vztrajam..? pri tem, da ne bom delala prvih korakov, pa četudi potem odnos dokončno umre.
koliko pa je prvih korakov? Saj nista na dejtu... On je že naredil prvi korak in poklical. Verjetno je mislil, da boš naslednjič poklicala ti, ko boš imela čas. Torej on se mora pokorit pred teboj, da bo vreden tvoje pozornosti ali kako? ker je naredil strašno napako in se zaljubil v drugo žensko, ker ni bil srečen s tvojo mamo in ker se je odločil, da ne bo nesrečen do konca življenja in si dal drugo šanso - očitno ima to žensko res zelo rad, glede na to, da sta se preselila skup... Zato mora samo on vlagat v vajin odnos? Odnos je vedno dvosmeren - če samo en vlaga, ne bo šlo.
Oprostite, ampak meni to ni odnos, za katerega bi se morala boriti jaz, in jaz biti tisti nadloga, kbi klicarila, back up-a pa ne verjetno nikoli dobila. Nisem oseba k bi delala prve korake, povem svoje,.... povem mnenje, ampak tukaj pa se neha.
Če si tega odnosa ne želiš, ti ga ni treba. Lahko komot pustiš očeta na miru in mu pošlješ čestitko za božič ali se pač slišita parkrat na leto, kakor želiš. Samo ti HOČEŠ odnos z očetom, hočeš, da bi si on želel bit s teboj, da bi te klical in ti dajal priznanje. odrasla si, najti ga boš morala drugje - on je svojo nalogo opravil s tem, ko ti je dal priznanje in bil dober oče v otroštvu, kar naredijo dobrega v odraslosti, je pa bonus, ni pa več dolžnost.
ja v nerekovajih je zato, ker ni vreden te besede. zato "oče"!
pa kako lahko nekdo ni vreden besede oče, če je bil celo otroštvo popolen oče, potem pa se je ločil in ne pokliče več vsak mesec ali teden ali koliko je tvoja norma? To resnično ni fer!
Lej, opisala si vse tako, kot ti vidiš, ne vemo njegove strani, pa še vedno ti čisto vsi pravimo isto... Se ti ne zdi, da to mogoče vseeno nekaj pomeni?
če bi meni nekdo ko se vidima nabijal "zakaj šele zdaj, zakaj ne večkrat" hkrati pa sam ne bi pokazal niti trohlice interesa, da bi on mene kdaj poklical.... tudi ne bi klicala kar naprej.
Enako. In da bi mi rekel, da z najljubšim človekom ne smem prit v njegovo bližino... hvala lepa. Resnično.
Ti v bistvu zaradi zamere nočeš videti tega prvega koraka, ki ga je naredil in trmasto vztrajaš, da ni naredil ničesar zato, da lahko to svojo zamero še poglabljaš.
Ampak dobro: če pišeš, da raje kot da ti kdaj pokličeš pustiš da odnos umre potem ti že ni veliko do tega odnosa ti je več do svojega ponosa.
Podpis. Torej imej pač svoj ponos in uživaj v tem, da imaš ti prav. Samo odnosa z očetom pa na ta način ne moreš pričakovat, to je dvosmerna cesta.