cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

meso

clock-img

05.01.2008, 20:41

clock-img

till

pencil-img

1

moj 10.mesečni sinko noče jest mesa.zato je tudi slabokrve in mamo sirup a tudi tega noče pit.če mu zmešam z hrano tudi progrunta. kako naj ga pripravim da mi bo jel meso???

clock-img

05.01.2008, 20:45

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Železo ni samo v mesu.

Kupi posušene marelice, jih zmiksaj in primešaj sadnim kašicam. Zraven naj pije pomarančni sok, ker se železo  bolje absorbira s c-vitaminom. Železa je tudi veliko v temnolistnati zelenjavi.

Gospa sem.

clock-img

05.01.2008, 20:56

clock-img

eya

pencil-img

4615

Pa vsake toliko mu lahko daš rumenjak, ima tudi dosti železa.

clock-img

06.01.2008, 09:21

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

zmiksej v mineštro

clock-img

07.01.2008, 21:30

clock-img

janca

pencil-img

309

Mi smo na istem. Meso bljek, razen poli salame in hrenovke. Itak naš razvajenec sto stvari ne je in je tudi pravi suhec. Kri ima zaenkrat dobro. Mu pa dam trikrat na teden umešano jajce (ki bi ga jedel vsak dan). Drgač sem pa kupila sirup neki na Floredix.... pa glih nevem kako se mu reče. Kupi se ga v lekarni in je z okusom po sadju, ki mu ga zmešam v sadni čaj in potem to pije. To nardim na skrivaj, da ne vidi, drgač ga tud pod razno ne bi pil. V tem sirupu imaš vse vitamine. Tko, da se pol lah človk potolaž, da dobi zadosti vitaminov, čeprav verjetn to ni glih najbolj.

clock-img

07.01.2008, 22:33

clock-img

Meceno

pencil-img

1208

Ne sili ga z mesomuser posted image

In tako kot so ostale napisale, ni samo v mesu železo.
Itak pa ima toliko stara bebica dovolj meseka za en nohtek tako da nevem ali so ti to kaj v posvetovalnici razložli.

Da je otrok slabokrven pa včasih ni samo razlog prehrana oz možno da telo le to slabo absorbira. Tako da mu res dajaj pomarančni sok in potem neko živilo ki vsebuje dovolj železa.

Pa po tednu dni idi zopet na kontrolo, da vidiš če je kaj bolje...

Srečnouser posted image

clock-img

11.01.2008, 13:08

clock-img

pety78

pencil-img

6109

Oh, naš ne je:

- mesa (razen poli salam in hrenovk)
- sadja
- sadnih ali navadnih jogurtov, skutk, sirov (mleko pije, aleluja)

user posted image user posted image user posted image user posted image

Je pa vse juhice, krompir,... Sem pa zadnjič naredila zelenjavno juhico s sojinimi kosmiči.
Mu pa tudi dajem vitaminčke, ker je tak suhcen, pa še bolezen ga je zdaj mal shujšala. Tudi ne vem, kako ga naj prisilim, da bo vsaj kak košček bilo katerega sadja spravil vase. user posted image

clock-img

11.01.2008, 14:37

clock-img

aezzy

pencil-img

271

nasa je vse in veliko zelenjave, sadja, pomarancni sok, pesin sok, res dosti mesa rdecega.....in je slabokrvna.
ni vse v hrani.
ce ima dedovano mu ne bos spravila zeleza gor s hrano, se s tabletami tezko.

clock-img

23.01.2008, 08:31

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

Si probala z mletim mesom? Nasemu tudi ponavadi ni kaj dosti do mesa, ampak mletega pa z veseljem poje. Pa naj bodo to polpeti, cufti, stefani pecenka ali pa bolonjska omaka...

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

23.01.2008, 12:58

clock-img

honey

pencil-img

2567

Naš je star 2,5 leti in že od malega ne mara mesa - tudi, ko je bil še čisto majhen in sem mu ga zmiksala med zelenjavo, je pongrutal user posted image  V glavnem, ne je mesa - razen mogoče, če mu ravno zapaše, kakšen košček suhe salame ali klobase in pa vsake kvatre malo mletega mesa. Ampak ni zato nič slabokrven. Res pa je, da je vse drugo - sadje, zelenjavo, testenine, mlečne izdelke, v glavnem vse, razen mesa.

clock-img

23.01.2008, 14:09

clock-img

natalia

pencil-img

1423

zdravo,

naša tudi ni neki ljubitelj mesa, pa je ne silim. Poskušam nadoknadit z drugo hrano, ki ima veliko železa, saj je seven napisala.

papa

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem