cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

menjava elektro ponudnika

clock-img

04.09.2013, 23:20

clock-img

Brinčika

pencil-img

364

Vsak mesec oddamo stanje števca elektrike ,popisujem vedno prvega v mesecu. Imamo E 3 doo,prej je bila elektro primorska. Imamo stanovanje 42 m2,vsak mesec plačamo 80 -82 eur elektrike. Nič posebnega se mi ne zdi da bi extra porabljalo elektriko,2 tv,računalnik,hladilnik s skrinjo in klimo. Klima je res vžgana bila po 20 ur na dan ampak ok.
1.9.2013 pa oddam stanje števca in gledede na to da nas 14 dni ni bilo doma,ni se pralo,likalo ,klima ni delala,luči se ni vžigalo ... sem pričakovala realno vsaj 20 do 30 eur manj na položnici. Gospa ob oddaji stanja mi je rekla da bom dobila položnico v znesku 75 eur. Rekla sem ji da sem pričakovala nižji znesek glede na to da nas pol meseca ni bilo doma je pa rekla da tako kaže po stanju števca. Zdi se mi nemogoče da je tako mala razlika. Zdaj pa me zanima tisti ki ste imeli E3 ki ste menjali ponudnika na katerega ste prešaltali in ali se vam zdi da plačujete kaj manj kot ste prej? Kateri je najcenejši ponudnik? Imamo pa števec z višjo in nižjo tarifo. Hvala za odgovore

clock-img

05.09.2013, 10:32

clock-img

petea

pencil-img

5336

glede na to, da vsak mesec sporočaš stanje števca, lahko sama primerjaš, koliko je bilo porabe v različnih mesecih in koliko manjša je bila avgusta

očitno imate enega ali več velikih 'požeruhov' elektrike, najverjetneje hladilnik: za kontrolo spremljaj porabo, ko delajo vse običajne aparature, potem pa jih odklapljaj in spremljaj, kako se spreminja poraba

ko boš izklopila vse, boš verjetno imela jasnejšo predstavo, kdo vam porablja veliko energije

tudi TV na 'stand by-u' porablja tok, podobno druge aparature, adapterji

p.s.: če tudi po izklopu vseh aparatur zaznaš, da se el. še kar porablja, pa imate nekje 'parazita'

clock-img

05.09.2013, 10:40

clock-img

bobica

pencil-img

154

MI imamo 56m2 in pri gen-i plačujemo okrog 40 eur mesečno..sporočamo mesečno stanje...pa imamo aparate na elektriko, bojler,ki je skoz prižgan, klimo ki je delala zdej po 24 ur na dan..

očitno imate enega požiralca :) dejte mal pregledat aparate..

clock-img

23.09.2013, 20:03

clock-img

nananaja

pencil-img

1498

Najprej preveri, če se vam števec vrti, ko imate vse odklopljeno, potem pa poiskusi najti, kaj vam najbolj žre. Možno je dobiti merilnik moči za tiste naprave, ki se vključijo na vtičnico.

clock-img

15.10.2013, 10:57

clock-img

orchid

pencil-img

72

In kar je zelo pomembno, preverite koliko takih naprav imate doma na Stand by, to stalno kuri elektriko. To mi je zadnjič prišlo na uho. Jaz sem pred časom zamenjala Elektro Lj na Petrol elektriko in zelo zadovoljna in ob koncu leta sem točke pokoristila na popust pri elektriki za 4 mes. Nekateri pa so tudi zadovoljni z Gen_I. Povprašajte po porabi in dobro premislite. Pa srečno!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem