cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

mamica v stresu?

clock-img

11.11.2007, 11:55

clock-img

polma

pencil-img

1836

Ja, v stresu mi deluje prijateljeva žena. Ker nisva tako blizu ne morem z njo govorit, prijatelju pa se ne upam nič reči ker ima trenutno ogromno dela. Stvar je v tem, da nas je več, ki opažamo da je punca čudna. Napisala bom par stvari, ve pa povejte če mogoče ne pretiravamo!
Situacija: otrok ima 10 mesecev, prijatelj dela čez teden trenutno izven kraja kjer živijo, mamica in otrok sta sama v hiši njegovih staršev. Kljub temu da jo vsak dan vabijo na kosilo, ona trdi da je že jedla, prijatelj pa jamra ker ona nič ne je. Si ne skuha, ker za enega se ji ne da. Otroku daje kašice iz trgovine. Suha je že kot kost.
Sicer otroka vsak dan za kako uro pripelje k starim staršem, ampak nič ne moreta z njim sama se igrat. Takoj skoči vmes. Naprimer-če  ga pustita, da sam skuša stopiti na noge ob kavču,  ona že skoči in mu pomaga. tudi na skupnih družinskih kosilih, ko se vsi zberejo, ona nima miru in sploh ne more jesti, ker se stalno pogovarja z otrokom, ga animira ali pa je z njim na tleh da ga pazi- medtem ko prva runda, ki je že pojedla (so velika družina in ne morejo naenkrat jesti za eno mizo, haha), sedi na kavču in pač gleda to njeno  nervozno letanje po jedilnici. Poje skoraj nič. Prijatelj se je že čisto umaknil vase in sploh ne gleda tega kar ona počne ampak gleda v krožnik in je.
V časih ji je namreč še kaj rekel, zdaj pa -verjetno zato, ker sta otrok in mamica čez teden sama-je tiho. Otrok ne sme poskusit nobenega sadja, če ona tega ne odobri. Babica mu noče spreminjat jedilnika, njej se samo smili ker je kupljeno hrano, medtem ko bi lahko jedel domačo in sadje, svežo hrano pač.
Govorila sem s prijateljevo sestro, ki jo je mamica prosila da bi varovala otroka parkrat na teden, ker mora  še delat neke izpite. Sestra ima dva  otroka, za katera mamica itak misli da sta slabo vzgojena. Mamica namreč vneto prebira knjige o vzgoji in se ravna po pravilih- ne vem , naprimer dudo bo otroku vzela na 1. rojstni dan. Ali pa otrok mora spat 12 ur do 10. leta. In potem daje otroka spat, pa se ji stalno zbuja- in ji je sestra svetovala naj ga da kasneje spat in se ne bo toliko zbujal,  pa ne bo utrujena, ker utrujena je pa konstantno. To je človek, ki cele dneve prespi. Zdaj ko je tu dojenček je stvar malo drugačna in mož ji je veliko pomagal, se on zbujal, kljub temu da hodi v službo, skratka ima možnost se spočit. Ampak kljub temu da otrok gre zgodaj v posteljo, potrebuje pomoč, varstvo, ker sama ne zmore.
No, in je prosila sestro ki ima 2 šolarja, da bi pazila otroka. Ampak ji je natresla toliko stvari, na katere mora biti pozorna, da je sestra prepričana, da nekaj z njo ni v redu. Ker se ji nezdi normalno, da ženski, ki ima 2 pridna šolarja- kljub dejstvu da ne spita 12 ur in ne naredita nalog takoj ko prideta iz šole in ne jesta vse hrane ki jima jo ponudijo- in podobne oslarije, za katere mamica pravi da bi jih morala tedva otroka delat, skratka sestra je prepričana da bo mamica v kratkem eksplodirala.
In, ker se tudi meni zdi neumno od obeh-prijatelja in žene-poslušat, kako neki določeni naši skupni prijatelji ne znajo vzgajat otrok in se z njimi ukvarjat, kot se ukvarja tale naša mamica, za katero prijatelj trdi da je najboljša, rojena za materinstvo in podobne bedarije ( po tej teoriji večina žensk, ki jih poznam ni primernih mam) vas sprašujem- Je mogoče, da je mamica v totalnem stresu?

clock-img

11.11.2007, 12:08

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Očitno ta mamica ni v totalnem stresu, ker ji najbrž ugaja vlogo žrtve, torej mame, ki otroku bere želje iz oči. Drži se nekih pravil, kot pijanec plota in ne "posluša" otroka oz. njegovih potreb. Otroci so pač različni.....vendar matere tudi. Če njej to ustreza, je prav...ni pa nujno, da je za zunaj gledajoče to enako. Torej, po svoje si spravlja otroka v odvisnost, kar pomeni, da brez mame nič ne velja in da bo, če bi se kaj zgodilo, ta otrok revše, saj bo preveč navezan na mamo.

Kar pa se njenega hujšanja tiče, je možno, da je še v kakšni poporodni depresiji in enostavno nima apetita(tako je bilo pri meni), kar pa ni nujno, samo razmišljam, ker to "bolezen" spremljajo še drugi znaki.

Osebno se v tem primeru bolj bojim za njuno vezo, saj nimata nobenega pravega kontakta več. On cele dneve dela, ona se posveča materinstvu, najbrž se tisto malo pogovorov, kaj jih imata, vrtijo samo "o plenicah, koliko je pojedel, koliko zobkov ima..." in podobno, torej jima zmanjkuje časa zanju, kot partnerja, ne pa samo kot starša... Mož najbrž njenega ravnanja in vzgoje ne komentira več oz. samo pohvalno, saj se, v primeru drugačnega razmišljanja samo kregata, za kar pa je tudi potrebna energija, ki je najbrž, če toliko dela, nima ravno na pretek....

Ja...jaz tukaj vidim večji problem...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

11.11.2007, 12:28

clock-img

Naty*Taja

pencil-img

2696

JE čisto možno, da nima čuta za otroke in se ravno zato, striktno drži teh napisanih pravil. Mogoče sama ni sposobna zaznat in rešit otrokovih potreb. Težko je priznat svoje napake in mogoče se zato tako striktno drži knjig in ne sprejema nasvetov.
Je pa možno, da jo spremlja kaka bolezen - depresija, anoreksija in na ta način nadzoruje svoja dejanja, misli...
Kakorkoli že tale otrok ne odrašča v zdravem okolju in na koncu bo na najslabšem ravno on! Mogoče bi pa namesto obtoževanj kljub vsemu ta ženska bolj potrebovala kak pogovor. In včasih se o svojih problemih lažje pogovarjaš s tujcem, kot prijateljem! Stopi do nje in poskusi.  

_____________________________

MONTIGNAC

clock-img

11.11.2007, 12:58

clock-img

polma

pencil-img

1836

Ste me prestrašle! Obedve omenjata depresijo, da me srh spreletava! Sestra-svakinja se je odločila, da ne bo nič rekla nikomur. Ne njej, ne svojemu bratu. Ker ima občutek da se njemu že itak meša od skrbi in bo raje počakala da se vrnejo na normalno življenje, ko bo on doma. pravi, da se ji zdi da on zdaj ne bi mogel rešiti ničesar, ker ga ni doma in je bolje da počaka. Medtem bo pa opazovala svakinjo, ker bo prevzela varstvo otročka.
Jaz pa potemtakem tudi ne bom še nič govorila z no. Res je, midve z mamico si sploh nisva tako blizu, imam drug pogled na svet, hodim v službo, sem popustljiva do svojega otroka-ker ne vidim razloga za neke načelnosti. pač, taka sem in nehali sva  se pogovarjat o teh stvareh, ker je opravljala prijateljevo sestro meni-češ, kako je nesposobna in ima nevzgojena otroka-, kar me je odvrnilo od pogovora z njo.
Kar se pa tiče pojma žrtev in tega da se držiš pravil, da ti ni treba prevzet odgovornosti- noro, sploh nisem pomislila na to!
ne vem, če imam jajca govoriti z njo, bom premislila! hvala vama za odgovor!

clock-img

11.11.2007, 13:37

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Po mojem mnenju ni nič narobe z njo. Kolikor se spomnim sebe sem tudi bila kot zmešana kura en čas po porodu in sem seveda želela imeti vpliv na vse kar se je dogajalo z, okrog in o mojem otroku. Bo že prišla ven iz tega. Če ne prej pa ko bo šla v nazaj v službo.
Tale mamica boluje za pomanjkanjem samozaupanja. Pa po malem smo vse, ko smo prvič rodile trpele za tem. Saj veš, ko verjameš samo  temu kar piše v knjigi, le sebe in otroka ne poslušaš. Malo se bo morala sprostiti pa bo. Aja, po mojem so to zadeve, ki jih rešujeta onadva z možem. Vi kot zunanji opazovalci zadevo vidite povsem drugače.

clock-img

11.11.2007, 17:30

clock-img

Slončica

pencil-img

576

Ne mi v totalnem stresu, je sam mlada nadobudna mamica,ki misli da mora imet vse pod kontrolo...ko pa bo mali prvič okusil čokolado in to bo dobil od tašče se ji bo pa zmešalo...user posted image

clock-img

11.11.2007, 18:59

clock-img

polma

pencil-img

1836

Ne,  ne, ne gre za to, slončica. Ta njena tašča ve, zakaj otroci ne smejo jesti svinjine, mleka, jagod, kivija.... skratka stvari ki potencialno razvijajo alergije. In je tašča, ki se do snahe obnaša kar znosno, ker ve da ima snaha svojo mamo, ki svetuje svoji hčerki.

Ne se delat norca iz mojega vprašanja, ker res mislim da je tale naša mamica v hudi krizi.
Če še katera na forumu ve za kak podoben primer, naj mi napiše.
Ne se pa norčevat, prosim. Sama imam grozne izkušnje s prvo taščo, zato vem kaj  pomeni pregovor-najboljša tašča je mrtva tašča. No, tale tašča ni za na pokopališče.

clock-img

16.11.2007, 17:52

clock-img

Anonimen

Kaj pa če je ta mamica tako ljubosumna na svojega otroka? Da ne dovoli hrane od tašče?
In utrujenost? Če premalo je je sigurno utrujena? Mislim da gre tu bolj za njeno trmo, nič drugega.
Stres? Mogoče? Bolj se mi zdi ljubosumnost na druge, da niso dovolj dobri za njenega otroka.
Mogoče hoče s tem povedati, da je samo ona prava mama, čeprav ji želite drugi samo pomagati. Kakor da se cel svet moti, ne gre pa po svojem instiktu ampak po knjigi. Tako nekako bi jaz vsemu temu rekla.
Pa srečno.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem