IZVIRNO SPOROČILO: nuala
Jaz pa v tem primeru definitivno ne razumem tebe.
Pa kako je lahko prišlo do tega, da otrok ne je šolske malice oz. da je tako izbirčen. A ni bila nikoli v vrtcu; se ni tam navadila hrane? Ali že 7 let toleliraš in podpiraš izbirčnost?
OK, saj razumem. Ne je paštete, salame, medu, marmelade, hrenovke,.. ampak kruh pa je, verjetno. Torej se v prvem koraku zmeni s kuharico, da naj dajo samo kos kruha. To bi težko bil problem. ampak da ne pije mleka, pač pa samo čokoladno mleko, to je zame zmišljevanje. verjetno je tudi sadje ( ali pač ne? ) torej jabolko ali banana ekstra s sabo v torbi.
Seveda je sedaj v prvi fazi treba misliti na otroka, ki je očitno velik revež, saj se slabo prehranjuje in nima energije. Ampak tega ne rešiš tako, da ji boš dajala s sabo hrano, ki jo pač je. Ker ta hrana očitno ni zadosti kvalitetna ( sicer bi bila kljub izpuščeni malici energična punčka ). Jaz bi šla tudi na preiskave k zdravniku; glede na povedano je zelo verjetno slabokrvna.
najprej ti naj odgovorim na vprašanje, če ni bila nikoli v vrtcu.... je bila, ampak samo zadnje leto pred šolo. pred tem pa jo je čuvala moja mama, ki ni nikjer zaposlena. torej je tudi tu bil en faktor več, da je pač dobila to, kar je hotela, in je moja mami tudi ni silila jesti tistega, kar pač ne mara.
res je, da sem napisala česar ne je: ne je grisa in mlečnega riža - obožuje pa vse kosmiče - od corn fleksa, do nesquika - ni da ni. potem sem napisala, da ne je smetanskih juh (gobove, fižolove,..) - obožuje pa vse "čiste" juhe - in to z rezanci, kroglicami, palačinkami not..... potem sem napisala, da ne je marmelade - obožuje pa med.
za zajtrk in pred spanjem popije 2,5 dcl mleka z žličko medu not. tisto kar sem napisala, da ji bom dala zraven čokoladno mleko v šolo, je bilo, ker sem ga trenutno imela doma (tiste micene 2 dcl)
no, da ne bo še večjih kritik, naj napišem, kaj so imeli na primer ta teden v šoli za malico (ne vem če bom glih točno po dnevih napisala, ampak to kar je pač bilo):
juha z rezanci - je jedla
štručka z rozinami - ni jedla, ker so bile not rozine
(ampak same rozine pa je
)
gobova juha - ni jedla
zelenjavna juha - ni jedla - ne vem zakaj - ker očitno ji ni bilo na oko dobro
za en dan pa se sedaj ne spomnim več kaj je bilo, ampak vem, da ni jedla, ker je ta teden jedla samo tisto juho.
sem zgoraj mislim da že napisala, da sadje ni problem - je vse, razen kakih exotičnih ananasov ali kakija, tudi solato obožuje (zeleno, zelje, kumare, paradižnik...). tako da ni, kriva tista prehrana, ki jo dobi doma. ampak kot sem že napisala, se to njeno neješčost vleče že od začetka šole in je po petih mesecih, njen želodček že do tolikšne mere skrčen, da mi poje polovico tega, kar je pojedla včasih... in zgleda ne more nadoknadit tega v popoldanskem času.
na vas sem se obrnila zaradi tega, ker sama nisem več vedela, kaj naj naredim, in ali ji naj dam v šolo kaj od doma - torej ali naj podpiram to njeno izbirčnost
... sem bila ful v dilemi - sedaj ne več, ji bom sedaj dala vsak dan nekaj s sabo. malice ne bom odjavljala, saj dobijo za pit tudi čaj (tudi vmes med poukom) in ne bi rada, da bi vsi ostali lahko pili ona pa ne.
aja, sem še pozabila, ko si napisala tisto s kruhom. ok, mislim, da je ta teden jedla tudi 1 dan samo kruh, ko je bil zraven gobove juhe. ampak si ne predstavljam, da bi na primer ko bi jedli gris, ona dobila iz kuhinje kruh. potem pa bi se začelo - aha ta dan ne je ta in ta to in to, torej namest 5 porcij grisa 5 kosov kruha, in za vsak dan extra - a si predstavljaš to zmešnjavo