oz, da je med eno in drugo žepnino mogoče prodolgo časovno obdobje zanjo in za varčevanje.
ja, pravijo, da je za tako majhne otroke 1 mesec preveč. Boljše dat manj vsak teden. Tako sem prebrala, moji sta še premajhni za materializem, tako da nočem bit nič pametna, "ja samo pričam, onako kako čujem i ako su lagali mene, i ja lažem vas..."
ne vem, kaj bi bilo najboljše - najprej se mi je tvoja ideja o "trgovini z igračami" doma zdela fajn, vendar se strinjam s tvojim pomislekom, da lahko to še pripomore - čeprav po drugi strani pa bo mogoče začela bolj cenit stvari, ki jih že ima... Ne vem, mogoče probaj, pa povej, kako se bo obneslo, saj prav dosti slabše zato verjetno ne bo...
Potem pa poizkusi naredit razna doživetja: nekaj, kar se ne da kupit z denarjem (recimo delata ogromne milne balone ali naredita zanimivo žival iz slanega testa ali kaj podobnega, gresta v botanični vrt...) ali pa se magari tudi kupi z denarjem (recimo ZOO, cirkus, kino,...) in ji takrat razložiš, da stane vstopnica zanjo toliko kot ne vem - trije seti teh muck (nimam pojma, koliko stanejo mucke, vstopnica za zoo je 4,5E za predšolske, se mi zdi, ne vem ziher, mam letno karto, tamalidve pa še zastonj
), zate pa toliko in toliko... In jo vprašaš na koncu ali se ji je zdelo doživetje vredno mateialnih stvari ali ne... Da bi začela cenit tudi druge stvari... jaz se trudim tamalima dat te druge stvari, verjetno tudi zato, ker jima ne morem dat toliko materialnih - če hočeta kdaj v puberteti imet materialno vsaka svojo sobico
in s tem nematerialni mir
.
zato ji tudi že zdaj razlagam, zakaj ne more porabit cele role wc papirja za igranje (poleg tega, da nakonfetan wc papir rada prežveči njena 10 mesečna sestrica...) - da sicer ni tako drag, da se ne bi smela igrat z njim, vendar pa vsak dan ena rola samo zato je pa preveč, ker potem ne bo denarja za druge stvari.
Tudi recimo ji ni problem dat svojih premajhnih stvari sestrici. (ima namreč kar oseben odnos do svojih oblek
). Samo zdaj sta še majhni in bogve, kakšni bosta postali...
no, potem sem se zadržala, ker si bila ti zraven.
To je po moje napaka: ne oziraj se na to, kje si, kdo je zraven itd... vzgajaj povsod enako, otroci spoštujejo doslednost in hitro hvatajo krivine, če jih pustiš.
Vest sem si mirila s tem, da ima podznak v znamenju bika in, da se v tej in tej konstalaciji pri njej kaže izrazita potreba po materialnem ograjevanju, ki pri njej poteši občutek varnosti.
Hm, ne vem, jaz sem tudi bikica...
s svojim golim dohodkom- torej porodniško, ker nisem opravljala dodatnih honorarnih del- ji nisem več mogla nudit vsega.
Hehe, verjetno zato nimamo problemov
- če nimaš, sprejmejo, se mi zdi...
kaj pravite - posojevalnica igrač za take otroke? user posted image
Nekatere se da sposodit v knjižnici.
miška, dobra ideja, samo moja bi bila čisto zadovoljna z jajčkom na oko...