No, da se še jaz javim po dooooolgem času Je že 4 mesece od tega in razmišljamo že malo v smeri še enega otročka... AMPAK lepo počasi, saj se je moj porod zaključil s CR in je potrebno počakat vsaj 6 mesecev, še bolje eno leto.
Me pa zanima, če katera ve, ali te v primeru, da si imel prvič CR, upoštevajo še pri drugem porodu in ti na željo naredijo ponovno CR? Nekje sem namreč slišala, da ja, nisem pa sigurna...
Namreč, meni je celo nosečnost moja G v Radovljici govorila, da imam velikega otroka, pa nisem nikoli sploh pomislila, da bi bil CR opcija. Sem želela rodit naravno in pika. Potem sem začela hodit v P Jesenice na CTG in UZ in sem na 4 pregledih naletela tudi na Tratnjeka. Po vsem slišanem o njem, lahko rečem le "kapo dol" (je vmes že zapustil jeseniško P, ampak se je HB že vrnil)... On je bil edini, ki je nakazal možnost CR oz. je rekel celo, da je zelo verjetno da bo in me dal na vse preizkave. To je potrdila tudi Dražičeva, Macunova, ki me je pregledala 2x (zelo zelo groba, me je cel dan bolelo,... Tratnjek niti blizu ne pride...) pa niti slišat ni hotela o CR. No, dan po PDP mi je sprožila porod in čakala 17 ur (!!!!!!), preden je dokončno naredila CR. Vmes mi je hotela še presredek rezat in vakum delat, pa sem ponorela na porodni in ji rekla, naj mi naredi CR.
V glavnem... prava mora in si niti ne predstavljam rodit naravno. Na koncu so mi odvzeli EA, ki sem jo imela sicer od štirih popoldan, kar baje naredijo na Jesenicah, da se bolje čuti iztis. No, ker se nisem sama nič odpirala mi je šopala umetne na umetne in, ko so me peljali v operacijsko sredi noči, me je tako bolelo, da sem mislila, da bom umrla. Seveda, od nič popadkov na maksimum... Sem bruhala od bolečin...
*
Kar pa se tiče same oskrbe na oddelku - vse super. Sestre so super (lahko, da ima kdaj katera slab dan, kar je popolnoma človeško, nas pa še hormoni dajejo in smo zelo občutljive, pa domov bi šle rade in podobno), hrana super. Meni so mojo pikico prinesli sicer po 4h urah da sva se podojili, saj mi jo zaradi CR niso dali takoj k prsim, ampak nama je dojenje vseeno steklo. Super res! Definitivno še enkrat, ampak samo s CR