cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Še vedno iščem ime....

clock-img

28.05.2006, 19:13

clock-img

cukerček

pencil-img

575

Alex, Patrik, Nik, Anej, Bastjan

clock-img

28.05.2006, 19:21

clock-img

sancaa

pencil-img

3

Kaj pa imena Gaber, Brin, Bor, Jošt, Nal, Val pa sej se jih ful najde. Če ne si pa kupi ali sposodi knjigo z imeni in je stvar že skorja rešena. V knjigi je okrog 200 imen in zraven je še razlaga vsakega posebaj.

pa lep pozdrav

ŽIGOLO

clock-img

28.05.2006, 19:43

clock-img

SanjaS

pencil-img

366

Erazem me preveč spominja na Erazma Pintar-ja in čeprav so mi njegove kolumne v Oni še kar mi on, kot medijska oseba NI....
Ian mi je zelo všeč, a je moški del proti...

Ravnokar mi je padlo na pamet še eno ime: Brin.

Sem pregledala pomen in zadeva ni videti slaba, ker je pravzaprav tudi mednarodna ( po Velško bi bil to grič, po naše pa itak vemo, da gre za dokaj zdravilno rastlino) edini problem je, da ne paše k priimku, ker je enozložno- tako kot priimek in se slabo sliši skupaj... Dve imeni se mi zdita nekako nepraktični?

Zelo sem vam hvaležna za sodelovanje, punceuser posted image user posted image user posted image ... Upam, da nam bo uspelo najti nekaj kar bo tisto pravo...

clock-img

28.05.2006, 19:51

clock-img

SanjaS

pencil-img

366

kar se tiče knjig o imenih.. kolegica mi je že posodila Leksikon imen, a tam notri ne najdem nič ustreznega..., na internetu sem našla eno tako bazico imen s pomeni  (25000) -  a nekako nisem naletela na  neko tako ime, da bi si rekla: No, tole bo pa pravo... tista, ki so meni všeč, pa niso bližnjim, tako da še vedno nimam niti seznama sprejemljivih imen za vse, kaj šele, da bi lahko izbirala med njimi....user posted image  

Nisem si mislila, da je tako težko..

Nekako je Gaber zaenkrat edino ime pri katerem ni ravno negativnih reakcij, čeprav hudega navdušenja tudi ni zaznati...user posted image

Lp,
S

clock-img

28.05.2006, 20:02

clock-img

SanjaS

pencil-img

366

No, sem pa res hecna- preberem tvoj post in mi "pade" na glavo ime....user posted image

clock-img

28.05.2006, 20:51

clock-img

*daša*

pencil-img

242

meni so všeč še staro slovensko ime Klas pa Bor, Brin, Enej, Maj, Julijan, Ažbe, Anže, Andraž,...

clock-img

29.05.2006, 08:42

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Svit user posted image

clock-img

29.05.2006, 11:41

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Men osebno nobeno ni všeč user posted image (Jonatan, Rihard, Taras, Oliver)
Mi je pa všeč Gaber pa Brin, sam verjetno ne bi tega dala glede na to da je tvoja hčerka Tisa.

< Sporočilo je popravil puncica -- 29.5.2006 11:45:00 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

clock-img

29.05.2006, 11:50

clock-img

*daša*

pencil-img

242

viv user posted image user posted image user posted image

svit je res super. tisa, zala in svituser posted image   meni se super sliši!

clock-img

29.05.2006, 14:18

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

Jakob?

clock-img

29.05.2006, 20:16

clock-img

SanjaS

pencil-img

366

meni je tudi zelooo všeč Svit, a če bi vedele kako se pišemo vsi skupaj, bi se še dolgoooo časa smejale nenavadni kombinaciji... no, da bi lažje razumele vam povem, da imamo kratek priimek, ki nekaj pomeni... recimo, da se pišemo Pršut... pa si predstavljajte  "Sladkega" Pršuta pri 30-ih.....

No, ima sicer  po naše čisto drugačen pomen, a mednarodno gledano user posted image ... 

clock-img

29.05.2006, 21:19

clock-img

spacey

pencil-img

2359

SanjaS, pa kako hudiča se pišete?! user posted image Zdej sm pa že firbčna... user posted image

Kaj pa ruska imena? Meni je strašno všeč Vasja user posted image in Vanja user posted image
A bi pasalo k priimku in kaj pravijo drugi člani? user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

clock-img

29.05.2006, 21:22

clock-img

Anonimen

spacey, mora biti r notri, je bolj moško, a ne, sanja?user posted image

zdaj ma mene tudi zanima, kako se pišete. a pig ali kako?

clock-img

29.05.2006, 22:06

clock-img

spacey

pencil-img

2359

Aja, a R mora imeni ime? Nisem vedla, sem bolj površno preletela vse skupaj.... user posted image

Potem pa lahko še Andraž, Rene,... Ma nekaj se bo že našlo. user posted image

Sweet Like Chocolate

clock-img

29.05.2006, 22:14

clock-img

teta beta

pencil-img

2272

Če je priimek kratek, zakaj pa ne bi izbrala daljšega imena, npr. Benjamin, Sebastjan, Boštjan, Izidor.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

clock-img

29.05.2006, 22:23

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

kako se pišete. a pig ali kako?

user posted image user posted image user posted image  men je pa na pamet pršlo: Svit Mit!! user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.05.2006, 22:40

clock-img

SanjaS

pencil-img

366

No, bom pa povedala, da boste  vedele o kako velikem problemu govorim:

Priimek se sliši takole: Sink.

Zdej veste, da se komplet angleško govoreča in razmišljajoča bitja na smrt zabavajo ko slišlijo naš priimek....user posted image

clock-img

30.05.2006, 22:57

clock-img

spacey

pencil-img

2359

Joj Sanja, jaz niti ne vem pomena besede "sink" v angleščini, tako da ne vem, če se bodo otroci kaj bolj norčevali...

Skratka ne se obremenjevat s tem, ker nima smisla. user posted image

Sweet Like Chocolate

clock-img

30.05.2006, 23:48

clock-img

tulip

pencil-img

917

Kaj pa Bor, Brin, Tiberij, Medej?
Pomanjševalnica od Rihard je pa tudi Riki, Hari, Riko....user posted image

clock-img

31.05.2006, 00:37

clock-img

Anonimen

Kaj pa Gašper? user posted image

clock-img

31.05.2006, 06:50

clock-img

c7

pencil-img

50

Me prav zanima, kaj se boste na koncu odločili!

In imaš prav, saj ni nujno, da ime paše k sestricam.

Moji predlogi: Jaša, Domen, Filip, Florijan, Aleksej, Miha, Izak, Kristjan, Leon, Robin, Vasja, ... pa še kaj bi se našlo.

Si ne morem predstavljati, kako težko mora biti izbrati ime, ker pri nas je šlo to kar hitro. Za punčko smo imeli ime že od srednje šole, in ko je prijokala na svet kot drugi otrok, so vsi vedeli, da bo Eva. Prvi se je napovedal fantek, pa smo imeli takoj že ožji izbor, in zmagovalec je bil Domen. Vsak ima svojo zgodbo, pa tudi težko, da vam bomo tukaj lahko pomagali, ker sem prepričana, da ste vsa ta imena že pretehtali, za in proti,...

Srečno!

clock-img

31.05.2006, 07:01

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Eh, SAnjaS, ko bi naš priimek poznala bi se šele zamislila!!!! Je nemškega izvora, ki se piše po slovensko, je dolg kot ponedeljek in tako čuden, da ga še jaz pred tem nisem slišala, pa sem 12 let živela v nemški Švici in čula kar nekaj nemških priimkov.
Se mi zdi, da k našemu priimku ne paše nobeno ime. user posted image  Pa še noben ga ne zna pravilno napisat, tako ga vedno črkujem, ali pa dam osebno, da ga PRAVILNO napišejo.
KAj hočeš, s vsem ne moremo biti zadovoljni-jaz sem vsaj z možem, če že ne z njegovim priimkomuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

31.05.2006, 14:48

clock-img

viv_

pencil-img

9144

SanjaS, daj no... En Sink pa ni nič groznega. K bi ti vedela za moj dekliški priimek user posted image user posted image user posted image  Tudi eden od razlogov, da sem ga po poroki "kenslala". Čeprav tudi tega zdaj vsi ne znajo prav napisat, ampak še vseeno bolje kot prej user posted image user posted image user posted image  

clock-img

31.05.2006, 14:55

clock-img

Anonimen

kaj pa je sink? a umivalnik, lijak?

clock-img

31.05.2006, 19:11

clock-img

Anonimen

Oliver

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem