cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: nuhalna svetlina

clock-img

21.01.2008, 09:43

clock-img

Lea2007

pencil-img

248

U hvala bogu, da se je vse lepo sešlo, samo mora bit pa šok ko slišiš tale rezultat, boga. No samo, da je vse ok.user posted image

clock-img

22.01.2008, 08:50

clock-img

Majuska

pencil-img

9092

Punce, a je katera morala takoj po NS iti še na test DHT? 

clock-img

22.01.2008, 15:07

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Jaz sem šla isti dan še na polikliniko. Zakaj?

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

24.01.2008, 10:00

clock-img

Lea2007

pencil-img

248

A mi lahko katera pomaga, ali je 10T in 5 DNI prekmalu za nuhalno ali je možno, da mi jo naredi.

clock-img

24.01.2008, 11:31

clock-img

tejči28

pencil-img

2056

pozdravljene! Vceraj sem bila na prvem ultrazvou pri svojem ginekologu,sem v šestem tednu user posted image . je pa poleg moje pikice ugotovil še eno senco in zdaj morem en teden jesti  dabroston tablete.user posted image  upam,da bo vse vredu,drugi teden grem spet na ultrazvok. Prosim drzite pesti.
Ali je katera tudi jemala DABROSTON tablete in je bilo potem vse vredu?

clock-img

24.01.2008, 12:58

clock-img

masaj

pencil-img

10

Inesc, imam vprašanje glede NS pri Pelkičevi. Kako si bila zadovoljna?Si dobila CD, slike? Kje ima ambulanto? kako dolgo si čakala na termin? Hvala za informacije!! Lp

clock-img

24.01.2008, 13:16

clock-img

valentina2006

pencil-img

2353

Lea2007: Jest sem bla na NS 11T+6D, pa je rekla, da ne ve, če bo dost, da mor pogledat, če je otrok dost velik sploh. Pol je pa dala sondo na trebuh in kuj rekla, ja, ja sej bo dost...user posted image  

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

clock-img

24.01.2008, 17:09

clock-img

Lea2007

pencil-img

248

Hvala Valentina.

clock-img

25.01.2008, 12:07

clock-img

petrax

pencil-img

274

Mene pa samo zanima, če je bil pri kakšni pri NS tudi očka zraven? In a je to sploh možno?

clock-img

25.01.2008, 12:38

clock-img

Klaudia

pencil-img

2758

Seveda je možno. Mislim da pri večini gre očka zraven, včasih še bratci in sestrice

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

clock-img

25.01.2008, 12:49

clock-img

sayuri

pencil-img

6383

IZVIRNO SPOROČILO: petrax

Mene pa samo zanima, če je bil pri kakšni pri NS tudi očka zraven? In a je to sploh možno?

Mi smo bili na nuhalni v torek - mož, 3,5 letni sine in jaz.

clock-img

29.01.2008, 10:13

clock-img

mishel

pencil-img

553

Tudi midva sva bila oba, pri dr. Strah-ovi in je bilo res super, cena 60 evr.

ME KLIČE DAVID, CIAO

clock-img

29.01.2008, 13:45

clock-img

Anonimen

se je katera pred kratkim naročala pri dr.Pelkičevi na NS?  ob kateri uri ste jo dobile na tel., oz na kateri mail ste ji poslale pošto-če ste se prek maila naročale?

sama sem pred 14 dnevi klicala nekajkrat, ker pa se nikdar nihče ni javil, sem poslala e-mail.  no, in tudi odgovora nisem dobila.

Kaj naj? sedaj sem na koncu 10.tedna.

In kakšne izkušnje imate z dr.Lukmanom?

razmišljam da bi tja poklicala, če se mi dr.Pelkičeva ne bo javla, a nisem še zasledila kaj dosti napisanega za dr.L....

clock-img

29.01.2008, 19:19

clock-img

majaS80

pencil-img

215

Ciao,
Mene pa samo zanima ali se za ta NS pregled odločiš sam 
po želji ali zaradi določene starosti nosečnice,
ali zaradi kakšnih dednih bolezni v družini???
Nisem še ravno seznanjena in vas prosim za informacije.

Hvala

MajaK

clock-img

29.01.2008, 19:36

clock-img

JFE3

pencil-img

1

Dr.Strahova vse sama od sebe razloži in pokaže, tako da je pregled res prijeten, sproščen in nepozaben. Je tudi moja osebna ginekologinja in je imela tak način dela tudi kasneje na vseh pregledih.

clock-img

30.01.2008, 13:03

clock-img

petrax

pencil-img

274

Ja potem greva pa skupi. Sm pa tudi naročena pri dr. Strahovi in to 3.3..Komaj čakam!

clock-img

30.01.2008, 13:37

clock-img

Leiah

pencil-img

217

majaS80 na nuhalno gre skoraj vsaka nosečnica, če ne drugače zaradi boljšega občutka, da vidiš če je z otročkom kaj narobe (čeprav pregled ni 100%). Ženske nad določeno starostno mejo (mislim da je 35 let, če ne naj me popravijo) gredo lahko na ta pregled preko napotnice, ostale nosečnice pa morajo pregled plačati (vsak ginekolog ima svoje cene)! S tem pregledom se lahko ugotovi ali ima otrok downov sindrom, lahko pa so rezultati tudi lažni (tako kot je bilo pri meni) in če je tveganje za kromosomsko napako velika, te lahko ginekolog pošlje še na nadaljne preiskave, npr. amniocintezo (tu so pa rezultati 99,9%), tako da... Ali boš šla na preiskavo pa je samo tvoja in partnerjeva odločitev!
Upam da sem ti malo razjasnila zadevo!
Pa srečno v nosečnosti! 

Lp

clock-img

30.01.2008, 14:25

clock-img

majaS80

pencil-img

215

Leiah
Hvala za pojasnilo. user posted image

H komu pa ste šle na pregled tiste ki ste iz Maribora?
Je mogoče kdo res dober in se ga priporoča?

Hvala vsem za pomoč.
lep dan

MajaK

clock-img

30.01.2008, 15:35

clock-img

masaj

pencil-img

10

anonimen!sama sem se naročila pri dr.Pelkičevi preko maila.sem tudi klicala enkrat dop., enkrat pop.na telefon, se nihče ni oglasil, po mailu pa je odgovorila takoj.morda nimaš pravega email naslova?povedati pa ji moraš prvi dan zadnje menstruacije, da te potem naroči nekje v 13.tednu.pa posname ti na CD.prineseš sabo DVD-R. cena je 60€.upam, da sem lahko pomagala. Lp

clock-img

01.02.2008, 11:02

clock-img

uršula83

pencil-img

635

Lunca2!

Pri kom si bila na nuhalni, kako je bilo, si dobila slikco/filmček?Imaš morda telefonsko?
Hvala

clock-img

01.02.2008, 12:23

clock-img

kala28

pencil-img

7

Pozdravljene,

Tudi jaz sem nova in vesela nosečnica ( prvi pregled imam šele 21.02.08 ) malo sem prebirala ta forum in me zanima kaj je AC pregled, ker nikjer nisem zasledila opisa tega postopka. Kdaj ga priporočajo  in tako naprej. zelo bi vam bila hvaležna..........user posted image user posted image

clock-img

01.02.2008, 15:30

clock-img

Leiah

pencil-img

217

kala28 AC oz. amniocenteza je poseg, ki ti ga opravijo, če je ugotovljeno povečano tveganje za kako kromosomsko napako na plodu!
Opravlja pa se ga po 15 tednu nosečnosti!
Več si lahko prebereš če ime vtipkaš v iskalnik oz. tule imaš dva linka http://sl.wikipedia.org/wiki/Amniocenteza
http://www.bambino.si/?d=clanek&id=389
Ostalo pa si malo pomagaj še z googlom user posted image
Pa čestitke user posted image  za nosečnost in dobrodošla med nami!

Lp

clock-img

07.02.2008, 12:00

clock-img

Flover

pencil-img

14

Punce, mi lahko katera posreduje kontaktni email in telefonsko dr.Pelkiceve. Vse sem prebrskala in ga ne najdem....
Hvala najlepsa!

clock-img

07.02.2008, 20:25

clock-img

Anonimen

lahko ti povem mojo izkušnjo. jaz sem bila ta torek na nuhalni in sem noseča 11 tednov, vendar mi je takoj rekel da je plod ze na prvi pogled premajhen in da vrjetno ne bo nič, potem pa je izmeril in zmankali so nama 3 mm, baje da je stvar taka opravljena kot je treba mora biti plod najmanj velik45 mm, tako da imam sedajv torek ponovno. tko da ubistvu sploh ni pomemben tok tedn ker so lahko od vsakega posameznika odvisno.

clock-img

08.02.2008, 10:20

clock-img

Babyy

pencil-img

10

Hojla mima_mami! Tudi midva z mozem sva bila prejsnji teden na pregledu in nama je G izmerila gubico najinga soncka: 1,8! Torej vse super....Nato pa problem: Vceraj naju je pa klicala , da se morava oglasiti pri njej na posvetu. Seveda sva bila cela iz sebe, kaj bo rekla. In nama je povedala, da je bilo preko ultrazvoka vse v redu, ampak v krvi je pa bilo nekaj povecanega....torej normalne mere so: 1:300, pri meni pa je blo malo cez,1:312. Rekla je, da ahko, da ni nic, ampak naju je vseeno poslala na pregled v bolnico, tako da bom morala po vsej verjetnosti narediti amniocentezo (odvzem plodovne vode skozi trebuhuser posted image ). Sedaj me pa zanima, ali je imla ze katera od vas taksne izkusnje in kaksna je moznost, da bo otrok prizadet? Prosim pomagajte!!!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem