cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: nuhalna svetlina

clock-img

24.11.2008, 19:19

clock-img

T.A.T

pencil-img

82

odg. po dolgem časuuser posted image
Ja dr. Miglar se ti posveti in je zelo natančen in aparature ter ordinacija nove...sprejem tak kot more bituser posted image men je blo ful všeč!
NS je bila 50 eu in sem dobila slikico in cd!!!
Ne vem tudi jaz nisem zaposlena ampak za otroka se mi zdi da bi dala še zadnji denar in tako sem si poleg teh plačanih privoščla še 3 pri zasebniku in some ful pomirili in mi je to ful dostipomenilo, da vem da je z mojo štruco vse o.k!!!
Sej je res da ti nobeden ne more 100 % nič rečt ampak je pa vsaj 90 % in če te to pomiri je tudi tako boljše...
imam pa G na Ptuju v ZD in je super in tudi nisem imela samo 2 UZ...ampak kr kake 4user posted image tak da čist odvisno...
Sem si pa npr. želela 3d UZ ampak za to pami je 75 eu res bilo malo prevečuser posted image

clock-img

25.11.2008, 18:37

clock-img

zvesta

pencil-img

7042

A je katera bila na NS pri dr. Faris Mujezinović v MB?
Kakšne so vaše izkušnje?

H komu se najbolj splača it v Mb na NS?

clock-img

27.11.2008, 21:57

clock-img

xmarijanax

pencil-img

12

Ja, jest se tudi ne bi želela uvrstiti med tistih 20% ki so dobile otroka s DS čeprav je na nuhalni bilo vse kul, to tudi najhujšemu neprijatelju ne bi želela! In si sploh ne morem predstavljati kako je to težko, verjamem da ti uniči življenje. Ampak če nuhalna vsaj večini žensk ne bi pomagala je ne bi imeli kot opcijo oz. možnost za zgodnje ugotavljanje napak! In še vedno mislim da je veliko boljše da na NS izvemo ali je nekaj narobe ali šele po porodu. Če se tudi zgodi da rodiš takega otroka ti Bog nekaj hoče povedati očitno in se je treba iz tega nekaj naučiti, npr. da vsi imajo pravico do življenja..... Lep dan vam želim in probajte imeti čim več pozitvne energije in ne se obremenjevat s težkimi rečimi še posebej v najlepšem obdobju kot je nosečnost! 

clock-img

01.12.2008, 11:15

clock-img

primorka 73

pencil-img

6

Pozdravljeni,

ali mi lahko kdo pove, če imajo v Postojni tudi možnost posnetka na CD?
Iz vseh prejšnjih odgovorov sem opazila par možnih mest, kjer ti poleg slik dajo še CD, a Postiojne ni omenil nihče.

Hvala za odgovor.

primorka 73

clock-img

03.12.2008, 18:54

clock-img

žakoberin

pencil-img

33

Kako je pa v Izoli pri dr.Lovšinu! Ti tudi posnamejo CD? Kaj cd moraš prinesti s seboj? 

clock-img

03.12.2008, 22:52

clock-img

Anonimen

No tako, prebrala sem vse, odgovora pa vseeno nisem našla.
mandreja (18. 11.) je napisala, da ti po 37. letu pripada ali NS ali AC.
Meni je g. dala napotnico za NS, torej če izkoristim napotnico, bom morala AC  (če bo potrebna seveda) plačati sama ? Razlika v ceni je desetkratna (60/600eur)?
Kakšne izkušnje???

clock-img

03.12.2008, 22:54

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

No tako, prebrala sem vse, odgovora pa vseeno nisem našla.
mandreja (18. 11.) je napisala, da ti po 37. letu pripada ali NS ali AC.
Meni je g. dala napotnico za NS, torej če izkoristim napotnico, bom morala AC  (če bo potrebna seveda) plačati sama ? Razlika v ceni je desetkratna (60/600eur)?
Kakšne izkušnje???

Če spadaš v kategorijo toliko starih user posted image , potem pojdi nazaj do zdr. in zahtevaj napotnico za AC, ker ti pripada. Zakonsko! Srečno!user posted image

clock-img

08.12.2008, 10:10

clock-img

bybyka_1987

pencil-img

664

pozdravljene mene pa zanima kaksne izkusne imate z dr.sketeljevo? kajti odlocila sma se z partnerjem da bova se dala narest posnetek a dela redi posnetke pa kolk slikic dobis?ker sem sedaj narocena pr njej pa ce me lahko katera usmiri malo da bom nasla ker prihajam iz celja!

clock-img

08.12.2008, 18:25

clock-img

MTFP

pencil-img

689

Ali je katera delala NS pri dr. Mili Lomšek - ginekologija Bežigrajski dvor.

clock-img

08.12.2008, 18:36

clock-img

temtem

pencil-img

67

ja, jaz sem imela NS pri Mili L.
Ful je bila prijazna, vse lepo razložila, tko da jo priporočam

temtem

clock-img

08.12.2008, 19:26

clock-img

MTFP

pencil-img

689

IZVIRNO SPOROČILO: temtem

Hvala, saj sem mislila iti tja ker imam tudi ginekologa tam, ampak na tistem seznamu, je pa nisem našla.

clock-img

08.12.2008, 19:42

clock-img

MTFP

pencil-img

689

IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

IZVIRNO SPOROČILO: temtem

Hvala, saj sem mislila iti tja ker imam tudi ginekologa tam, ampak na tistem seznamu, je pa nisem našla.

Joj sem jo našla... me pa zanima ali si poleg slikie dobila tudi cd...ga je potrebno s seboj prinesti?

Hvala in lp,

clock-img

11.12.2008, 19:37

clock-img

primorka 73

pencil-img

6

Danes sem bila na nuhalni svetlini v Postojni pri dr. Uršuli Reš Murovec. Bila je zelo prijazna, razložila nama je vse, posvetila se nama je maximalno, pa še CD s filmčkom so nama naredili - CD so dali oni. Ker sem imela napotnico sem CD doplačala 8 EUR.user posted image

Priporočam obisk Postojnske bolnišnice.

clock-img

15.12.2008, 14:03

clock-img

malamoja

pencil-img

3

Pozdrav vsem
Odločam se za pregled NS vendar, ne vem, pri katerem ginekologu naj se naročim. Imam nek "ožji izbor" - dr. Pušenjak, dr. Antonič Babnik in dr. Darija Strah.
KAJ MENITE? Prosim za vaša priporočila - že v naprej hvala.

clock-img

15.12.2008, 14:06

clock-img

manna

pencil-img

2556

Jaz sem bila pri Pušenjaku in sem bila zelo zadovoljna. Je prijazen, sproščen, se malo poheca, odgovori vse kar ga vprašaš, skratka, lahko se pogovarjaš z njim kot da se poznata že od nekdaj... popolnoma sproščeno. Seveda pa tako hitro mine ta pregled, da šele na poti domov v avtu dojameš, da je že mimo. 

clock-img

17.12.2008, 19:46

clock-img

bamoocham

pencil-img

1361

Js sem bila danes na nuhalni in mi je izračunala povečano tveganje 1:385 (2,9), stara sem 25 let. Čisto sem iz sebe. Vse ostalo je z malim ok, vse, srček, mehur in želodček vidna, možgani tudi, hrbtenica ok, nosna kost videna.
Božal se je po obrazu, pa mahal je. Pa še klečal.
Je pa res, da je merila nuhalno, ko je mali ležal na trebuhu. Nikakor se ni hotel obrniti na hrbet, zato mu je mogla izmerit, ko je ležal na trebuhu.
Ful sem prestrašena, jutri morem dat kri za nadaljne teste.
LPuser posted image

clock-img

31.12.2008, 20:20

clock-img

Alja_

pencil-img

39

Pozdravljene!

A je bila morda katera na nuhalni pri dr. Lukmanu na Ptuju?
Zanima me, ali je tudi pri njem mogoče dobiti CD?

Hvala za prijazen odgovor!
LP

clock-img

03.01.2009, 14:24

clock-img

rina22

pencil-img

3754

Pozdravljene,
mene pa zanima, kaj vse pove G na pregledu nuhalne svetline? Npr. spol otroka, ...
Hvala za odgovore :)

clock-img

03.01.2009, 14:59

clock-img

bamoocham

pencil-img

1361

Pozdravljena.

Na nuhalni svetlini pri moji pikici je merila:

-obseg glavice,
-kako so razviti možgani (more bit oblika metuljčka)
-velikost otročička od temena do trtice
-poslušala srček+št.utripov/minuto
-pogledala, če je hrbtenični kanal zaprt
-pogledala, če sta vidni obe nogi, obe roki, nosna kost

Potem je pogledala še par organov, ki se vidijo npr. želodec, pa mehur, prste na rokicah. In seveda zmerila NS. (upam, da nisem ničesar izpustila)

Tamicen pa ni hotel sodelovati. Praviloma se NS meri, ko otrok leži na hrbtu, mali je pa skos bil na trebuhu. Ni se hotel obrniti, pa tudi če  smo ga migali pa žokali.
Zato je pa rezultat NS verjetn tak zaradi tega, kot je. Bi bil manjši riziko, če bi ležal na hrbtu (je rekla gin).
Se je vmes pobožal po obrazu, pomahal, pa še klečal je...lep prizor.

clock-img

03.01.2009, 15:01

clock-img

bamoocham

pencil-img

1361

Za spol pa ni mogla rečt, ker se ni dobro videlo.

clock-img

03.01.2009, 15:06

clock-img

Melika

pencil-img

88

Pozdravljena Alja,

jaz sem bila na NS pri dr. Lukmanu na Ptuju. Slikice mi je posnel na USB ključ, ki sem ga prinesla zraven, drugače pa ti posname na CD.

Lep pozdrav !!

clock-img

03.01.2009, 15:37

clock-img

rina22

pencil-img

3754

Hvala za odgovor, bamboocham :)

clock-img

03.01.2009, 16:55

clock-img

bamoocham

pencil-img

1361

Rina22, malenkost. Če te kaj zanima, vprašaj.

clock-img

03.01.2009, 20:14

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: annya

Zakaj priporočajo nuhalno???Ker s tem SLUŽIJO!!!!!!Če bi bil to res kak pomemben pregled in bi res lahko 100% rekli...evo vse je super, bi bil pregled brezplačen in bi ga uvrstili kot obvezen pregled v nosečnosti,ker pa je treba še zraven rednega šihta nekje drugje služit...se pač dogaja kar se dogaja!!To sta mi potrdila 2 ginekologa in dva osebna zdravnika oz. en primarij, tako da nekaj je že na tem.

Jaz se pa strinjam s tabo annya - tudi pri meni se je našlo par zdravnikov, ki so rekli, da je to preiskava, ki pomeni v zdravstvu predvsem zaslužek.
Vendar men so to rekli šele po porodu, ko sem rodila otroka z DS in padla v tistih nekaj minimalnih odstotkov, ki so izvidi super bp, otrok pa s PP in še hudo bolan.
Pa nisem delala samo NS, ampak še DHT (obe preiskavi skupaj naj bi bili več kot 90% zanesljivi) in še dodatne samoplačniške UZ in se je na koncu pokazalo, da so samo pobrali denar... več kot očitnih zdravstvenih težav pri otroku pa nihče! ni videl.

V prihodnje, če mi bo še kdaj dano biti srečka user posted image , grem samo na AC, ki kromosomske napake resnično odkrije.

clock-img

03.01.2009, 20:30

clock-img

Anonimen

Oprostite ampak kaj pomeni oznaka AC? NS - nuhalna svetlina, kaj pa AC?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem