IZVIRNO SPOROČILO: klaja
Pri nas so bile večne težave najprej pri fizioterapiji, potem pa še pri vseh ostalih. Se mi zdi, da bolj smo silili v njo in jo hoteli nekaj na silo prepričevat, slabše je bilo. Zdaj jo doma že včasih pustim in je več napredka, kot pa če bi jo kar naprej nekaj drezala. Nam ni pomagalo nič, sedaj je stara 5 let in si nekako že da dopovedat, tako da vam žal kaj pametnega ne morem svetovat.
Mene pa zanima nekaj drugega in sicer boste dale svoje otroke v redno osnovno šolo ali s prilagojenim programom?
Pri nas je bilo isto... bolj kot smo jo v nekaj silili, slabši je bil učinek. naša je sicer rada hodila na fizioterapijo,
pozneje tudi na delovno, ampak ne dolgo- pri delovni ji kmalu ni bilo dovolj zanimivo. še sedaj jo moram večkrat kar dobro pripravit, da gre. zelo rada pa hodi k logopedinji.
obravnav specialne pedagoginje in logopedinje v vrtcu pa se zelooo rada udeležuje. sploh k logopedinji gre rada. dejavnosti pišeta, rišeta, lepita v poseben zvezek, ki ga potem prinese
domov in se potem skupaj pogovarjava, kaj sta delali ipd.
klaja, a gre julija naslednje leto že v šolo. ali boste podaljšali še eno leto bivanja v vrtcu?
a imate vi v vrtcu tudi spremljevalko in dodatno strokovno pomoč? naša bo sedaj stara 4 leta, vendar se že sedaj dogovarjamo, da bi ostala eno leto dlje v vrtcu in potem v šolo.
mnenja strokovnih delavcev, ki delajo z nami so, da bi šla ta mala v redno šolo oz. da bi vsaj poskusila, sicer pa šola s prilagojenim programom.
potem obstaja pa še ena- kot posebna šola ali nekaj podobnega?!nisem čisto prepričana, ampak mislim, da so meni govorili o treh opcijah
in zadnja je bila ta posebna šola, katera za nas naj ne bi prišla v poštev, ker ta mala lepo napreduje?!
katera ve kaj o tem?? ampak s tem se bomo, kot rečeno, mi ukvarjali če dve leti...