IZVIRNO SPOROČILO: Gina
David, še nikoli nisem sploh videla kakšnega starša, da bi udaril otroka, ker se je na obisku neprijazno vedel in bil nevljuden. Vsem je bilo nerodno, pa si niso upali otroku postavit meje, to pa ja. Enako je v šoli, v trgovinah, v lokalih, še na igriščih.....Tole, da jih kar nekaj v tri dni tepejo, je pa za lase privlečeno. Ne živimo več v teh časih. To je spet iz knjig ven neresnica.
Pa kaj te knjige toliko mučijo ? Očitaj mi, da se gibljem v čudnih krogih, če že hočeš. Ne moreš pa mi očitati, da vse pobiram iz knjig! Saj, če bi vedela koliko sem jih prebral mi itak ne bi.
In še nekaj: jaz napišem " Banalen primer, ki ga večkrat opazim", ti mi očitaš "Tole, da jih kar nekaj v tri dni tepejo, je pa za lase privlečeno.". A ne moreš drugače dokazati svoj prav kot da popačiš to kar sem napisal ?
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Samo trditev, da učiš otroka toleranco, če ga v življenju nikoli po riti, pa je bedarija.
Round and round and round. In spet obračaš besede. Če se dobro spomnim sem napisal, da otroka z udarci prav gotovo ne učiš tolerance in za tem stojim. Nikoli pa nisem trdil, da je za učenje tolerance dovolj že samo to, da ga nikoli ne našeškaš. Kaj praviš na tole:
- otroci, ki niso bili nikoli tepeni so lahko vzgojeni dobro ali slabo
- otroci, ki so bili parkrat tepeni so lahko vzgojeni dobro ali slabo
- otroci, ki so dobro vzgojeni in niso bili nikoli tepeni niso dobro vzgojeni samo zato, ker nikoli niso bili tepeni
- otroci, ki so dobro vzgojeni in so bili parkrat tepeni niso dobro vzgojeni samo zato, ker so bili parkrat tepeni
- otroci, ki so slabo vzgojeni in niso bili nikoli tepeni niso slabo vzgojeni samo zato, ker niso bili nikoli tepeni
- otroci, ki so slabo vzgojeni in so bili parkrat tepeni niso slabo vzgojeni samo zato, ker so bili parkrat tepeni
Vsaj tukaj se menda strinjava ?
Pa zopet h konkretnemu primeru: otrok mamo udari prvič. Če ga udari nazaj bo lahko problem rešen, ni pa nujno. Če ga ne udari nazaj in poskusi drugače bo zopet lahko problem rešen, lahko pa tudi ne. In eni pravite takoj udarec. Jaz pa pravim, da je vredno najprej poskusiti kaj drugega. Pa vem, da se že ponavljam. Ne razumem pa, zakaj se vam nekaterim še vedno ne zdi, da se splača poskusiti. Saj stane samo nekaj časa. Vzgoja na srečo ni vse ali nič tukaj in zdaj. Če mama ne bo takoj vrnila udarca še to ne pomeni, da jo bo otrok vse življenje pretepal.
d.