cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Montignac

  
clock-img

07.09.2006, 22:39

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

No pa še za en dan... tole je predlagano za torek.

K: paradižnikova solata
   Telečji zrezki s pršutovo smetano
   Dušen grah
   Plošča s siri
V: Sirov kipnik
   Zelena solata
   Jogurt

Telečji zrezki s pršutovo smetano
za 4 osebe potrebujemo:
- 4 lepi zrezki iz telečjega stegna (po 150g vsak)
- 6 rezin kraškega pršuta
- 1 čebula
- 1,5 dl kisle smetane
- 1 žlica oljčenga olja

V teflonski ponvi na majhnem ognju popečemo rezine pršuta (1 do 2 minutki na vsaki strani), ki smo jih epo razgrnili po vsej površini ponve. Zatem jih posušimo v pečici pri 130 C, in sicer do te mere, da postanejo povsem toge in krhke. narežemo jih na koščke in v multipraktiku zmeljemo v prah. Čebulo nasekljamo in jo v mali kozici popražimo na oljčnem olju. dodamo ji pršutov prah in kislo smetano. Posolimo, popramo in dodamo malo kajenskega popra. Telečje zrezke osolimo in poporamo ter jih v ponvi na olju lepo popečemo. postrežemo tako, da na servirni krožnik ali pa še bolje na ogrete posamezne krožnike položimo zrezke in jih prelijemo s pršutovo smetano.

Sirov kipnik
Za 4 osebe potrebujemo:
- 6 jajc
- 200 g naribanega grojerja
- 4 žlice smetane

Jajca ubijemo in posebej v dve skledi ločimo beljake od rumenjakov. rumenjake in sir mešamo, dokler ne dobimo gladke kremne zmesi. osolimo in popramo. Smetano narahlo stepemo in jo primešamo rumenjakovi kremni zmesi. Beljake osolimo in stepemo v trd sneg. previdno jih vmešamo v rumenajkovo kremo. vlijemo v namazan model zakipnik (okrogel visok model). Postavimo v pečico, razgreto na 190 C. Hitro dvignemo temperaturo na 250 C, da kipnik naraste in lepo porumeni. Pečenej nadzorujemo, ne da bi odprli vratca, saj bi kipnik sicer upadel. Čez 20 minut bi moral biti kipnik gotov, se pravi lepo narasel in zlatorumeno zapečen. Postrežemo takoj. kipnik nikoli na čaka.

NNo to je še drugi del. zdj pa grem spat.

Lp; Dulči

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

07.09.2006, 23:05

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

Joj, Dulcinea, veš da sem se jaz bolj hecala glede tvojega prepisovanja receptov, soriuser posted image ; vendar vseeno hvala, čeprav se mi zdi, da za te zadeve kar časa rabiš.
Edino, kar me moti pri tem Montignacu, je, da pri kosilu ni juh, ker jih Francozi sploh ne jedo. Po moje pa Slovenci nismo navajeni glede predjedi na nič kaj druga kot juho, tak da jo jaz kar rada kuham.

še vedno ne spim, kresnite me že enkratuser posted image
lahko noč

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

clock-img

08.09.2006, 09:15

clock-img

Anonimen

evo.. danes sem začela!!! user posted image   user posted image

Z: sok, dve jajčki na oko, kos kruha

SEdaj me pa zanima naslednje.. ali lahko jem za kosilo špagete (graham, seveda) s tuno in kislo smetano???

ali lahko npr. zamenjam kosilo in večerjo (večerje nikoli ne jem)?? npr, tisto kar napišete kot recept za večerjo, bi jaz jedla za kosilo..

zanima me še to: kakšen kruh jeste (jaz jem rženi kruh, ki ga kupim v šparu, ki je zapakiran in narezan čist na tanko).. ali je ok?? če ni, prosim povejte TOČNO kateri kruh, kje se ga kupi...

isto velja za mleko, jogurte.. sedaj pijem 1,5% mleko, jogurte pa ponavadi jogobela light.. pa katere muslije zraven?? rada bi točno ime, ker se na tele stvari res ne spoznam...

HVALA!!

clock-img

08.09.2006, 09:48

clock-img

April

pencil-img

5459

musliji morajo biti brez sladkorja, pa banane so tud prepovedane za prvo stopnjo. Jaz imam schneekoppe, z brusnicami in piro. Bom najbrž kar to jedla za zajtrk.

Včasih pa kruh z marmelado. Kruh si bom kar sama spekla iz polnovredne moke. Marmelado imam pa menz&gasser s 100 % sadnim deležem brez sladkorja. Okusi so gozdni sadeži, jagoda ali marelična. Prodajajo jo pa v merkatorju.

To bosta moji dve izbiri za zajtrk. Jajca bom jedla raje za k ali v, če ne bom imela kakih drugih idej.

Danes imam za kosilo piščanca na žaru, rdečo papriko in šampinjone po grško.

Za v pa testenine s paradižnikovo omako.

Dajte povedat tiste, ki ste že dlje časa na prvi stopnji koliko ste kaj shujšale.  Se mi ne da brat za nazaj.user posted image

clock-img

08.09.2006, 11:04

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

Dulcinea, a lahko namesto teletine jem kaj drugega? Teletine enostavno ne prenesem. Jaz pa začnem jutri.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

clock-img

08.09.2006, 18:03

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Po moje lahko namesto teletine daš kakršno koli meso podobno teletini. Recimo svinjina, govedina...  Sicer pa to ni moj recept. To je prepisano iz knjige od Montignaca.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

08.09.2006, 18:04

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

musliji morajo biti brez sladkorja, pa banane so tud prepovedane za prvo stopnjo. Jaz imam schneekoppe, z brusnicami in piro. Bom najbrž kar to jedla za zajtrk.



Jst jih pa nisem kupila, ker sem brala, da vsebujejo sladkor. Al sem vidla napačno?

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

08.09.2006, 18:07

clock-img

April

pencil-img

5459

na slovenski deklaraciji ni omenjenega sladkorja. Je pa ta etiketa nalimana čez original, tako da ne vem kaj pa tam piše.
Po okusu so pa definitivno brez cukra.user posted image

clock-img

08.09.2006, 18:10

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

SEdaj me pa zanima naslednje.. ali lahko jem za kosilo špagete (graham, seveda) s tuno in kislo smetano???

ali lahko npr. zamenjam kosilo in večerjo (večerje nikoli ne jem)?? npr, tisto kar napišete kot recept za večerjo, bi jaz jedla za kosilo..

zanima me še to: kakšen kruh jeste (jaz jem rženi kruh, ki ga kupim v šparu, ki je zapakiran in narezan čist na tanko).. ali je ok?? če ni, prosim povejte TOČNO kateri kruh, kje se ga kupi...

isto velja za mleko, jogurte.. sedaj pijem 1,5% mleko, jogurte pa ponavadi jogobela light.. pa katere muslije zraven?? rada bi točno ime, ker se na tele stvari res ne spoznam...



Men se zdi(mal sem že pozabila), da se tko k pr 90 dnevni ne sme mešat OH in B.

Po moje lahko ješ tisto kar je za večerjo tud za kosilo. Monti priporoča sicer tri obroke dnevno, vendar je boljš za večerjo jest bolj malo.

Jaz kupim kar sosedov kruh (al kaj je že, tistega polnozrnatega) v šparu, tud un k ga ti kupiš bo OK.

Jaz sem se enkrat z jogurti zaj....a, ker sem si kupila takega z 0.1% maščobe in ga veselo pila, potem je pa sodelavka rekla, da vsebuje sladkor (nisem niti pomislila). Tako da, sadnega ne dobiš brez sladkorja, navaden pa ej pomoej dober vsak, saj če en mešaš z OH, se maščoba ne veže na inzulin al kako že gre... V glavnem, ne vem, če kaj preveč škodi pri tej dieti.



_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

08.09.2006, 19:13

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: dulcinea

SEdaj me pa zanima naslednje.. ali lahko jem za kosilo špagete (graham, seveda) s tuno in kislo smetano???

ali lahko npr. zamenjam kosilo in večerjo (večerje nikoli ne jem)?? npr, tisto kar napišete kot recept za večerjo, bi jaz jedla za kosilo..

zanima me še to: kakšen kruh jeste (jaz jem rženi kruh, ki ga kupim v šparu, ki je zapakiran in narezan čist na tanko).. ali je ok?? če ni, prosim povejte TOČNO kateri kruh, kje se ga kupi...

isto velja za mleko, jogurte.. sedaj pijem 1,5% mleko, jogurte pa ponavadi jogobela light.. pa katere muslije zraven?? rada bi točno ime, ker se na tele stvari res ne spoznam...



Men se zdi(mal sem že pozabila), da se tko k pr 90 dnevni ne sme mešat OH in B.

Po moje lahko ješ tisto kar je za večerjo tud za kosilo. Monti priporoča sicer tri obroke dnevno, vendar je boljš za večerjo jest bolj malo.

Jaz kupim kar sosedov kruh (al kaj je že, tistega polnozrnatega) v šparu, tud un k ga ti kupiš bo OK.

Jaz sem se enkrat z jogurti zaj....a, ker sem si kupila takega z 0.1% maščobe in ga veselo pila, potem je pa sodelavka rekla, da vsebuje sladkor (nisem niti pomislila). Tako da, sadnega ne dobiš brez sladkorja, navaden pa ej pomoej dober vsak, saj če en mešaš z OH, se maščoba ne veže na inzulin al kako že gre... V glavnem, ne vem, če kaj preveč škodi pri tej dieti.




Na kratko odgovorim:

Beljakovin in OH-jev ni priporočljivo jesti skupaj (je pa ta kombinacija odlična za tiste, ki trenirajo in delajo na mišični masi - od tega se delajo mišice! Seveda ob primerni aktivnosti!). NE SME pa se mešat OH-jev in maščob, ter beljakovin in maščob. Torej če zjutraj pojeste jogurt (navaden) in kosmiče ni še nobene panike, ampak, da bi pa jedli npr. testenine (OH) + puranji zrezek (beljakovine) to je pa že malo preveč (razen seveda, če trenirate in pridobivate mišično maso). Primer OH + maščobe je pa panirana hrana, krofi,...Beljakovine+maščobe+OH: skutni zavitek z drobtinami in sladkorjem user posted image (njami, pa takoooo je dober).

Jogurti naj bodo navadni, sadje lahko zmiksaš in dodaš jogurt. Njami! Pa veliko bolj zdravi so jogurti brez "light" spredaj....Pa sej to veste ne....(E-ji pa to..)

Vse vrste kruha, ki so iz "polnovredne" moke so ok. Torej tudi rženi kruh.

Aha...Mueslije...Ja, najbolje, da tiste, ki nimajo dodanega sladkorja, medu, kakava, čokolade.  Če imaš rada bolj sladkega izberi muslije s suhim sadjem (pri katerem pazi da ni kandirano-sladkano), meni so bili super tisti z oreščki.
Jz sem se navadila kar na ovsene kosmiče (od Nature), stanejo okoli 200 sit in jim včasih dodam kar doma sušeno sadje (hruške, oreščke, marelice, slive....). Ker pa ima suho sadje visok GI (glikemični indeks) pa ga spet ni priporočljivo preveč jesti (če želite hitro hujšat). Iz tega vidika torej kar navadni ovseni kosmiči+jogurt ali mleko (sej prvič ni preveč dobro za jesti, ampak se človek kar navadi).

A sem rekla, da bom na kratko odgovorila?! ...včasih me zanese user posted image

clock-img

08.09.2006, 21:24

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

čer!

O, ste pridneuser posted image user posted image user posted image

Biba, mislim da jajca ne gredo skupaj s kruhom, če se ne motim; kruh se v bistvu kombinira samo z marmelado ali skuto za zajtrk.

Glede mlečnih zadev: jaz kupujem samo navadne jogurte, saj so vsi sadni sladkani; mislim, ne moreš verjet, kaj vse je sladkano, ni čudno, da je debelost tak problemuser posted image

Biba, glede zamenjave kosila in večerje: meni sploh ne ustrezata dva topla obroka, kuharije preveč  za moje pojme, no razen, če je kaj na hitro; za večerjo midva dostikrat jeva jogurt s skuto, zraven lahko daš jagodičevje. ostalega sadja pa ne. Ali pa kakšna solata (paradižnik, paprika, sir, olive), ali pa ovsene kosmiče skuham, seveda ne preveč; ali pa narezek brez kruha

Muslije jaz kupim samo ovsene in pšenične polnozrnate. In jih skuham v mleku, v jogurtu mi niso užitni.

April, kako pripraviš šampinjone po grško??????????????? jaz šampinjone tudi dosti uporabljam, ali k mesu kot omako ali pa k jajcem v omleto. Fino.
April, hotela si vedeti glede uspeha hujšanja: midva z možem sva na prvi stopnji od začetka avgusta, jaz sem shujšala do sedaj skoraj 6 kg, mož pa nekje 7 (ima pa še dolgo pot pred sabouser posted image ), jaz bom šla počasi na drugo, čeprav si moram še prebrat razliko.

za zdaj papa

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

clock-img

11.09.2006, 10:01

clock-img

April

pencil-img

5459

Rainbow recept je iz knjige, in sicer

Majhne šampinjone streseš na vroče olje (1/2 dl olja), dodamo sok 1 limone, 1dcl belega vina, 1 žlico paradižnikove mezge, dišavni šopek, sol in poper. Kuhamo 7 do 8 minut na močnem ognju, ne da bi jed pokrili. Serviramo hladno.

Jaz sem si recept mal prilagodila. Mi pa ni bilo ravno všeč. Jaz imam rajši gobice s kislo smetano.user posted image

Čestitke za kilce. Druga stopnja je pa bolj vzdrževanje teža, vsaj mislim tako.

clock-img

11.09.2006, 10:37

clock-img

Anonimen

glede na to, da sem zadnjič jedla jajčka s kruhom za zajtrk...user posted image  sem danes začela na novo..

Z: pomaranča, bela kava, kos kruha z marmelado bs
K: po receptu zgoraj-zrezki s pršutovo omako, solata
V: /

eno vprašanje: lahko jem zrezke s sirom v gobovi omaki s kislo smetano?? (mislim, da lahko.. itak so same B stvari)..

pa dajte še kakšne recepte..  PPPPRRRROOOOSSSSSIIIIIMMMM!!!!!!!!!!

clock-img

11.09.2006, 12:08

clock-img

Rožica I

pencil-img

4047

BIBA- evo nekaj idej!
File morskega lista kot na Kreti- (za 4 osebe)

- 6 filejev morskega lista (ali osliča)
- 1 kozarec oljčnega olja
- 3 narezane čebule
- 3 limone
- 4 lovorjevi listi
- 2 timijanovi vejici
- sol, poper
- Pripravimo marinado iz oljčnega olja, čebule, limoninega soka, timijana, lovorja, soli in popra.
- Ribje fileje položimo za 20 min v to marinado.
- marinado zatem prelijemo v ponev in pristavimo nad srednje močan ogenj. Ko je marinada segreta, v njej popečemo fileje 5 min na vsaki strani.
- Postrežemo z omako od pečenja.
- Priporočena priloga: brstični ohrovt na pari 





_____________________________

ROŽICA

clock-img

11.09.2006, 12:17

clock-img

Rožica I

pencil-img

4047

"svinjske zarebrnice z gorčico"  (za 4 osebe)

-800 g svinj. kareja
-100 g nasekljane pancete ali slanine
-800 g kolerabic ali mladih repic
-100 g izkoščičenih črnih oliv
-3/4 žlice paradižnikove mezge
-1 kozarec portovca
-sol, poper, olivno olje
-V kozici z debelim dnom segrejemo malo oljčnega olja in v njem na majhnem ognju razpustimo na koščke narezano panceto
- Kolerabice ali repo narežemo na 3 cm debele koščke. Blanširamo jih 3 min v osoljenem kropu in dobro ocedimo.
- svinjino narežemo na koščke in jih 10 min popečemo v kozici skupaj z panceto, nakar solimo, popramo in dodamo blanširano zelenjavo, olive in parad. mezgo. Zalijemo s portovcem in premešamo.
-Kozico pokrijemo in na majhnem ognju dušimo 1h.

Sama recepte kar priredim sestavinam, ki jih imam v hladilniku.
Pa DOBER TEK 

_____________________________

ROŽICA

clock-img

11.09.2006, 13:27

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637


April, hotela si vedeti glede uspeha hujšanja: midva z možem sva na prvi stopnji od začetka avgusta, jaz sem shujšala do sedaj skoraj 6 kg, mož pa nekje 7 (ima pa še dolgo pot pred sabouser posted image ), jaz bom šla počasi na drugo, čeprav si moram še prebrat razliko.

za zdaj papa
[/quote]



6 IN 7 KIL V ENEM MESECU???? VAU, ČESTITAM. Pa jaz ravno toliko rabim za shujšat. Zdaj sem pa dobila voljo. HVALA user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

clock-img

11.09.2006, 14:12

clock-img

Anonimen

uf, rožica, vidim da si se potrudila!!!!user posted image    user posted image     user posted image

evo, danes sem pojedla že kos kruha z marmelado BS (ki, mimogrede, meni ni dobra.. user posted image ), za kosilo pa zrezke v pršutovi omaki.. (kot po receptu, le da sem dodala še SIR)!-- saj to ni nič narobe, ne?? aja, dala sem pa pol lončka kisle smetane..

je blo pa ful dobr!!!! namesto pršuta (ker ga nism šla kupit) sem dala kar panceto.. zraven pa salato z malo kisa in olja..

KAJ BOSTE PA JEDLE JUTRI??? Dajmo se mal bolj oglašat, pa predlagat kej dobrega..

clock-img

11.09.2006, 14:28

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

Mene pa zanima še to. Tam sem si po Queteletovi formuli izračunala BMI in sem dobila rezultat 21,88. Je ta BMI isto kot ITM? Začetnica pač.  In po tem spadam v normalno postavo. Potem pa sem si zračunala po Lorentzovi formuli in mi kaže, da imam 5 kg preveč. In to je točno toliko, kot hočem shujšat. Kaj pa vi, ki imate s tem že izkušnje mislite? Hvala vam za mnenja. Jaz

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

clock-img

11.09.2006, 14:29

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Mene pa zanima še to. Tam sem si po Queteletovi formuli izračunala BMI in sem dobila rezultat 21,88. Je ta BMI isto kot ITM? Začetnica pač.  In po tem spadam v normalno postavo. Potem pa sem si zračunala po Lorentzovi formuli in mi kaže, da imam 5 kg preveč. In to je točno toliko, kot hočem shujšat. Kaj pa vi, ki imate s tem že izkušnje mislite? Hvala vam za mnenja.



_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

clock-img

11.09.2006, 14:45

clock-img

April

pencil-img

5459

tanikaa, kje si dobila to Quetelotovo formulo?

clock-img

11.09.2006, 14:58

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

Pa v tej knjigi Jem, torej hujšam.  BMI je enako teža deljeno višina na kvadrat. Z BMI od 20 do 23 si normalne postave, z BMI od 24 do 29 je prevelika telesna teža, nad 30 pa gre že za debelost. In jaz imam 21,88. Velika sem 1,77 m, težka pa 68,5 kg.

Po Lorentzove formuli pa bi morala imeti 63,5 kg.user posted image  In to mi je tudi cilj. Idealno težo po tej formuli pa zračunaš tako da najprej od višine v cm odšteješ 100. Od tega pa potem še odšeteješ rezultat, ki ga dobiš tako, da od višine odšteješ 150 in to deliš z 2.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

clock-img

11.09.2006, 15:05

clock-img

April

pencil-img

5459

aha saj se mi je zdelo, da je nekaj takega. Hvala.
Sam ti imaš za moje pojme že zdaj idealno postavo. Sicer je velik tud odvisno kakšne konstitucije si. Jaz imam zelo tanke kosti in zato naprimer zgledam hitro pretežka. Imam pa 170 cm, ene 6 minusa pa sem zadovoljna.user posted image

clock-img

11.09.2006, 17:03

clock-img

Anonimen

js sm velika 1,67, težka 64 kg.. po ITM-ju mi pride 22,9 -normalno.. po tej drugi formuli bi pa mogla met 58,5 kg-- tud bi bla ful vesela, če bi blo res tko..

clock-img

11.09.2006, 17:24

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Če jaz izračunam oboje, bi mogla imet 53 kg, ob tem pa bi bil ITM 21,7 torej v mejah normale. To so tudi kile, ki jih želim doseči. Bila sme že na dobri poti, da to uresničim, pa sem na žalost dobila nekaj kilogramov nazaj user posted image . Kar nekako se ne morem lotit spet prve stopnje.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

11.09.2006, 19:00

clock-img

Anonimen

Kar nekako se ne morem lotit spet prve stopnje.



daj, dulcinea.. bodi pridna!!! user posted image

predlagam, da se skupaj vzpodbujamo, ker tud men tega manjka.. da vsak dan povemo kaj bomo jedle, si izmenjamo recepte in potem zvečer poročamo kako je bilo (če je bilo kaj grehov...)  hkrati se tud tehtamo in sporočamo kako veselo pada ITM...

torej, bom kar začela..

JUTRI:

Z: sok, kruh z marmelado, bela kava
K: solata s tuno, jajčko in jogurnim prelivom
V: mogoče jogurt in musli

kaj pa ti, DULCINEA????user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem