No, da ne boste rekle, da smo obljubljam... bom pa prepisala kak recept. Jst sem sicer sprobala sam enega, pa je bil bljak, ker je bla not sojina smetana.
No takole:
Prvi mesec, prvi teden:
PONEDELJEK
K: Motovilec v solati (tega zdaj ni)
Piščančja prsa z limeto
Stročji fižol
Plošča s siri
V: Kremna gobja juha s sojino smetano
Z zdrobom nadevan paradižnik
Jogurt
No zdaj pa recepta za Piščančja prsa in gobovo juho pa paradižnik
Piščančja prsa z limeto
za 4 osebe potrebujemo:
- 4 piščančja prsa
- 5 strokov česna
- 3 limete
- 4 žlice oljčnega olja
- sol, poper, kajenski poper
V solatni skledi pripravimo marinado iz soka limet, strtega česna, oljčnega olja ter soli in popra. Dobro premešamo. Piščančja prsa potresemo s kajenskim poprom in položimo v marinado. Damo jih za nekaj ur v hladilnik in jih občasno obrnemo. Prsa odcedimo in jih položimo v pekač, ki ga damo za 30 minut v pečico, razgreto na 190 C. Medtem prelijemo marinado v kozico, zavremo in pokuhamo, da dobimo gosto omako. Piščanca prelijemo s to omako.
Kremna gobja juha s sojino smetano
za 4 osebe potrebujemo:
- 500g gojenih šampinjonov
- 2 nasekljani šalotki
- 1 nasekljana manjša čebula
- 2 dl sojine smetane
- 1 kokošja jušna kocka
- oljčno olje
- sol, poper, curry
- šopek peteršilja
Šampinjone očistimo in jih prerežemo na pol. kuhamo jih 35 minut v litru osoljene juhe. Šampinjone prestavimo, v vodo od kuhanja pa damo jušno kocko in vkuhavamo še 10 minut. v kozico damo oljčno olje in na njem prav počasi pražimo šalotko in čebulo. Zalijemo z 2,5dl šampinjonove redukcije. kuhamo še 5 do največ 10 minut. v multipraktik damo odcejene šampinjone in sojino smetano ter zmiksamo. primešamo šalotki in čebulo. nad šibkim ognjem kuhamo 4 do 5 minut. Če je juha pregosta, jo razredčimo s kurjo juhico. Solimo, popramo in damo za noževo konico curryja. na krožnikih potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo.
Z zdrobom nadevan paradižnik
za 4 osebe potrebujemo:
- 8 lepih zrelih paradižnikov
- 120g polnozrnatega zdroba
- 10 strokov česna
- 16 čnih izkoščičenih in sesekljanih oljk
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
- oljčno olje
- sol, poper, kajenskio poper
Paradižnik podolžno prerežemo in z žličko narahlo izdolbemo meso. polovičke položimo na mrežico pekača in damo za 30 minut v pečico razgreto na 160 C. V skledo damo paradižnikovo meso, sesekljan česen, sesekljane oljke in zdrob. DObro premešamo. Začinimo s soljo, poprom in kajenskom poprom. Vse ponovno premešamo in pustimo, da vsaj eno uro stoji, da zdrob nabrekne. Paradižnikove polovice nadevamo z zdobovim nadevom in postavimo za 25 minut v pečico, razgreto na 180 C.
Pa dober tek...
LP, Dulcinea (ki jo vse boli od tipkanja)
_____________________________
-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.