cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Montignac

  
clock-img

23.07.2008, 19:51

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Pri Montignacu ni hitre variante. To je način prehranjevanja.

Na kratko si preberi http://www.viva.si/clanek.asp?ID=3306

In ne, nobenih riževih oblatov. To je junk food.


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

23.07.2008, 21:29

clock-img

amaya

pencil-img

4434

Ja, sej to mi je jasno....hvala, hvala, hvala.....

_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

clock-img

24.07.2008, 07:50

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

24.07.2008, 08:39

clock-img

maja1488

pencil-img

6464

IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

snorlax - berem tale članek, ki si ga prilepila:

Montignac zato priporoča kombiniranje teh dveh skupin živil, tako da skupaj s pečenim zrezkom pojemo lečo, zelenjavo ali integralne testenine, ne pa pečenega krompirja ali belega kruha.
 
tukaj so pa ornk v meglo brcnili. OH in B ne gre skupaj.



Ja, sem brala že nekaj člankov v revijah o montiju, pa vedno kej brcajo.


Kruh (polnozrnat seveda) lahko samo z marmelado ali nemastno skuto.
Sem bla pa kr jezna zadnjič, ko sem na vseh straneh po netu gledala sestavo polnozrnatih kruhov, ki jih lahko kupimo v štacuni. In vsi imajo zraven tudi pšenično moko (belo valjda). Delež pz moke je bil nekje do 60%.
Najbolje ga je sam spečt, vsaj veš kaj ješ, ker se je škoda trudit in se kao zdravo prehranjevat, pol pa ugotoviš, zakaj ti nič ne gre dol.

clock-img

24.07.2008, 09:48

clock-img

puncica

pencil-img

9847

IZVIRNO SPOROČILO: maja1488

Sem bla pa kr jezna zadnjič, ko sem na vseh straneh po netu gledala sestavo polnozrnatih kruhov, ki jih lahko kupimo v štacuni. In vsi imajo zraven tudi pšenično moko (belo valjda). Delež pz moke je bil nekje do 60%.
Najbolje ga je sam spečt, vsaj veš kaj ješ, ker se je škoda trudit in se kao zdravo prehranjevat, pol pa ugotoviš, zakaj ti nič ne gre dol.



Ja res je najbolje je kruh peči doma, to sem jaz tud pogruntala  in še najboljši približek (če nimaš možnosti peči kruha) je polnozrnati kruh od Pekarne grosuplje:
KRUH
NEKAJ ŽEMLJI PODOBNO
drugega "idealnega" kruha jaz nisem našla


< Sporočilo je popravil puncica -- 24.7.2008 9:49:30 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

clock-img

24.07.2008, 10:38

clock-img

maja1488

pencil-img

6464

Mene motijo vsi ti emulgatorji in koruzni škrob. Jaz zamesin 1x na teden in spečem 7 majhnih štročk, ki jih potem zamrznem in dam zvečer iz zamrzovalnika za zjutraj. To se še najbolj obnese.

clock-img

24.07.2008, 11:13

clock-img

Špelca21

pencil-img

431

snorlax hvala za razlago kako speči kruh. Bom danes probala pa sporočim kako bo ratalo.

clock-img

24.07.2008, 19:09

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Špelca, priporočam ti tudi, da si čisto p.z. moko nabaviš v kakem mlinu ali pri kakem kmetu. Jaz imam srečo, da imamo pšenico doma in to nič škropljeno ali gnojeno in pa tudi mlin, pa mi mož sam zamelje. Tako je res čisto BIO.

Ne kupovat teh pripravljenih mešanic mok, ker vsebujejo polno dodatkov za dvigovanje itd... Sama kemija.


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

24.07.2008, 19:51

clock-img

Špelca21

pencil-img

431

Uh, snorči hvala za nasvet. Evo še dobro da sem danes tako pozno prišla domov, da ni blo časa spečt. Samo bo pa problem, ker tukaj naokrog ni nobenega mlinarja, vsaj da bi vedla ne.

clock-img

25.07.2008, 05:01

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Saj so menda tudi one kupljene moke OK, samo tistih mešanic ne kupovat, ko je že vse noter, samo vodo še dodaš in podobno....

_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

25.07.2008, 10:54

clock-img

pokica_

pencil-img

3265

Jaz pa skos kupujem uno pripravljeno zmes PZ moke v rdeči pakungi v Lidluuser posted image  A tisto res ni pristno?

Bo treba it v mlin po mokouser posted image , katero moka je pa najboljša(pirina,polnozr.,...)?

Sam pol pa še kak fajni recept rabim za domač kruhuser posted image ,....a deli ktera skrivnost peke kruha z mano?user posted image

_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

clock-img

25.07.2008, 22:08

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

Ojla vse!

Snorlax, kje te ste vi doma (saj mi ni treba povedatuser posted image ), to z neškropljeno pšenico je vabljiva stvar. Midva tudi kupujeva moko na enem mlinu v Prlekiji ali kva že kje in nam spet zmanjkuje, tako da bo treba v nabavo.


Pokica, zelo fajn sta pirina in polnozrnata, lepo se dvigne kruh in vse. Je mož zadnjič nabavil tudi rženo, pa je treba čist malo zraven dat, ker je potem kruh cel zbit. Mi ni všeč. Peče pa mož v pekaču, tako kot Maja, čez vikend tri kruhe, dam na 3 dele, v zmrzovalnik in vsako jutro odtalim v mikrovalovni.

jaz se spet vračam počasi na prvo stopnjouser posted image user posted image
edino kuhat mi občasno ni, imam zbirčnega moža in zbirčni punci. No, jutri kuha možekuser posted image user posted image


_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

clock-img

26.07.2008, 12:35

clock-img

maja1488

pencil-img

6464

Snorlax, a prodaš mal moke user posted image

clock-img

26.07.2008, 13:40

clock-img

soncka

pencil-img

102

ojla
jaz kruh spečem tako, da dam v skledo 1 lonček (cca 2 deci) polnozrnate pčenične, 1 ržene, 1 pirine, 1 lonček ovsenih kosmičev zmešanih s semeni. cca 1 žlico soli in en kvas. lahko suh ali pa v lončku v topli vodi raztopljen svež. vse skupaj zalivam s mlačno vodo in kar z žlico zmešam v, kot že zgoraj omenjeno, gosto zmes. pustim stat da vzhaja, prestresem v pekač za eno štruco, pustim stat in potem v pečico za cca 1 uro. najprej dam pečico na max po cca 10 min pa zmanjšam na  cca 200 in pečem do konca.

mešanico ovsenih kosmičev s semeni uporabljam tudi za zajtrk (mešanico naredim sama iz naturinih kosmičev - ovsenih, rženih, pšeničnih in semen - lanenih, sončičnih, bučnih, sezamovih) pa imam v zvezi s tem vprašanje. Ali lahko jem najprej pz kruh z marmelado in kavo, nato pa še malo kosmičev z jogurtom in sadjem? Ni mi jasno, zakaj ta kombinacija ne bi bila o.k. Glede sadja sem jaz razumela, da je priporočljivo pred obrokom zaradi prebave, ne vpliva pa na hujšanje??? Tudi v njegovi knjigi je na sliki pz kruh z marmelado in jogurt pa sadje, ni mi jasno, zakaj naj ne bi bilo kosmičev zraven.

pz kruh, ržen sem jaz našla v hoferju. v pastiko pakiran kvader:) je kar okusen, še posebej popečen v toasterju, vendar domač bolj paše. zgoraj opisan kruh mi je všeč, ker ni tak pust, suh, ampak zaradi semen in kosmičev okusen.

pa še nekaj. ali lahko oz. kdaj  lahko lečo in fižol? GI imata o.k. ma kombiniranje mi ne gre. ?

hvala punce za odgovore in lep pozdravček:)

clock-img

26.07.2008, 14:43

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

KAj se lahko poje za zajtrk, če ne bi pz kruha in marmelade?

Sicer se zaenkrat špe ne javljam ker se dosti naokoli službeno in ni variante kaj sledit montiju, ampak bom, ko pridem domov.

Torej-zajtrki me mal mučijo, kaj se še lahko poje?user posted image

LP,
SIbil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

clock-img

26.07.2008, 19:01

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Sibil, za zajtrk lahko ješ samo sadje. Lahko ješ tudi klobase, sir, kumarice, jajca, seveda vse brez kruha. Ali pa kruh in jogurt 1,3 % m.m. Ne vem, kake kosmiče tudi verjetno... Mogoče me še katera kaj dopolni.

_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

26.07.2008, 21:41

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

ja, jaz za večerjo včasih naredim ovsene kosmiče, skuham v mleku, da kakih pet minut vre, so fuuul dobri. Tudi za zajtrk bi bili super.




_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

clock-img

28.07.2008, 20:53

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Ojla punce. Nisem šla vsega brat, kar ste napisale ta mesec, ko me ni blo. Kaj je novega?

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

29.07.2008, 04:55

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Oj, Dulči! user posted image Dobrodošla nazaj.

_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

29.07.2008, 09:02

clock-img

maja1488

pencil-img

6464

O dulcinea, dobrodošla back. Kako je blo na dopustu?

N0ovega......marsikaj user posted image

clock-img

31.07.2008, 14:23

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

KAj se lahko poje za zajtrk, če ne bi pz kruha in marmelade?


Moj zajtrk je skoraj vedno pz kruh, surov korenček, nekaj oliv in zeleni čaj. Sladkega namreč ne maram kaj posebej, sploh ne marmelade. Lahko ješ tudi pz kruh in lahki jogurt, ali pa jajca, sir, salamo + papriko, paradižnik, recimo. Občasno jem tudi pz müsli (Sparova znamka, brez dodanega sladkorja) z lahkim mlekom ali pa kar z vodo (namočim, da kosmiči nabreknejo).

Glede peke kruha. Jaz imam moko od Snorlaxuser posted image , zelo dobra je tudi Mercatorjeva pz moka Zdravo življenje. Žitova mi ni všeč.

V glavnem, moko mešam z malo pz pirine (Zdravo življenje), ker je kruh tako bolj rahel. Pečem iz kakih 400g in vzamem recimo 350g pz moke in 50-100g pz pirine. Dodam sol, žličko olivnega olja, vrečko suhega kvasa, 4 žlice mešanice semen (sezam, lan, sončnično seme) in mlačno vodo (slabega pol litra), pustim vzhajati pol ure, uro. Pečem v modelu za mafine (za 12 kosov, namažem z maslom) pol ure na 200 stopinj. Prej "mafine" po vrhu zmočim z vodo, posujem z mešanico semen in jih malo potapkam, da ne padejo dol. Fliknem v zmrzovalnik in jemljem ven po potrebi.

Občasno naredim maso iz 600g moke in kar ostane po peki kruha, shranim v hladilniku in naslednji dan spečem pico (za eno osebo). Testo porazdelim po namaščenem in z moko posutem pekaču in pečem 10 minut na 200. Vmes v ponvi suho popečem jajčevce in bučke in pico nadevam šele po teh 10 minutah (mezga, začimbe, bučke, jajčevci, olive, gobe), pečem še 5-10 minut. Tak postopek se je izcimil po več srednje (ne)uspešnih poskusih - če pekača ne namažeš in posuješ z moko, se pica na sredini ne speče dobro; prav tako ostane pocasta, če jo nadevaš že pred začetkom peke. Takole je pa prav zares dobra.

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 31.7.2008 14:24:21 >

clock-img

31.07.2008, 14:57

clock-img

pokica_

pencil-img

3265

Ooooo punce, ste se fajn razpisale,...full dobre recepte imate, bom uporabila!user posted image

Tisti mlin v prlekiji, je pa Babičev mlin ja,.....un dedi-mlinar, ...je skos bel od mokeuser posted image . Meni je glih zadnjič mami nabavila pr njem rženo moko,...ima pa samo veliko pakungo po 10kg....rabi katera?user posted image  Nevem kdaj bom to porabilauser posted image Sem pa v trgovini kupila še pirino in včeraj spekla fiiiiiini kruh, sem dala 70%ržene in 30%pirine moke...pa je fini ratal, ni nič zabit, tak sočen je. Bom še poskusila delat enkrat ržene kajzerice, sem na netu najdla en fajn recept.user posted image

Lep dan vsem hujšarcam!

_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

clock-img

31.07.2008, 19:19

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Kaj naj rečem...user posted image ....pir (jaz, ki nikoli ne pijem alkota), čips, rulada, 2 milki....in menstruacija....

Ok. Jutri smo 1. in se spravim spet nazaj v red ter neham krivit teto s Krvavca. Obljubim in se bridko kesam...user posted image user posted image user posted image


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

01.08.2008, 08:29

clock-img

Špelca21

pencil-img

431

Snorči user posted image user posted image . Ne se sekirat, vsi smo krvavi pod kožo, in greh je če ni greha. Saj bo.

clock-img

01.08.2008, 08:37

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Pozdravljene!

Kasneje se spravim prebrat vse, kar ste napisale. Jaz se vam počasi spet priključim, seveda sem se v zadnjem mesecu malce poredila, kar je zasluga bagetk in rogljičkov. Mislim, da sem za kakšen kilogram ali kilogam in pol težja, zdaj pa seveda veselo dalje. 


_____________________________

lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem