cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Montignac

  
clock-img

21.07.2008, 13:52

clock-img

sonjah

pencil-img

164

IZVIRNO SPOROČILO: snorlax

Dobrodošle vse noveuser posted image

Sonjah
, ti si pa čisto moj tip ženske! user posted image user posted image user posted image No, da ne boš kaj narobe razumela, ampak ko berem tvoje prehranjevalne navade, je tako, kot bi brala svoje. Pri špagetih se jaz ne morem brzdat, ponavadi si jih nadevam 2x in to zvrhan globok krožnik. user posted image

Kar se tiče sadja na tešče, jaz vedno popijem sok 2 pomaranč ali grenivke in pomaranče na tešče. To mi je najbolj pomembno v celem dnevu, pa tudi najbolj me poživi, se mi zdi. Bolj kot kakršnakoli kava, ali ne vem kaj.

Jutri grem po 2,5 mesecih nazaj v službo, tako da bom bolj malo tu gor. Bom pa verjetno bolj pazila kaj jem, ker ne bom kar naprej v kuhinji. Mejte se, babike!user posted image




Ja, kaj ti nisem že enkrat povedala, da sva dvojčici snorlaxuser posted image user posted image user posted image

Tudi meni 2 ožeti pomaranči ali grenivki na tešče naredita čudežuser posted image user posted image  In moja user posted image  ravno tako obožuje moj začetek dnevauser posted image

clock-img

21.07.2008, 13:54

clock-img

sonjah

pencil-img

164

IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

a so tune (npr. rio mare) dovoljene z oljem (jaz ga pol stran odlijem) ali morajo biti v slanici??



Jaz jem izključno tiste v lastnem soku in si raje dodam malo ol. olja, če delam solato ali karkoli z njimi, ker se mi zdi, da so tiste z oljem res zelo prepojene z njim, tudi če olje odcedišuser posted image

clock-img

21.07.2008, 14:49

clock-img

maja1488

pencil-img

6464

IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

a so tune (npr. rio mare) dovoljene z oljem (jaz ga pol stran odlijem) ali morajo biti v slanici??




Jst jih jem. Gledam samo na to, da je olje oljčno, po možnosti extra deviško.

clock-img

21.07.2008, 19:24

clock-img

Anonimen

Montinjačke, dajte mi povedat a je ok prebranec s klobasouser posted image

clock-img

21.07.2008, 20:15

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

21.07.2008, 20:21

clock-img

maja1488

pencil-img

6464

Jst tudi nebi klobase, mogoče raje kako slanino (tako z malo belega)

clock-img

22.07.2008, 05:09

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Prebranec, če se ne motim, je fižol. Fižol pa meso pa ne gre skupaj.

_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

22.07.2008, 11:22

clock-img

Anonimnica

pencil-img

81

Dekleta, jaz se poslavljam. Se beremo spet tam nekje 7. avgusta, ko pridemo nazaj. Danes me še čaka nekaj pakiranja.
Držite pesti, da mi bo vsaj po večini uspelo slediti montiju.
Želim si, da bi se vrnila vsaj z istimi kg.

Pridne bodite!

clock-img

22.07.2008, 12:18

clock-img

maja1488

pencil-img

6464

Anonimnica, lepo se imej na dopustu in uživaj z montijem. Ne ga varat, ker bo hud. Že tako ga medve s snorlax. Naj mu bo vsaj kakšna zvesta user posted image

clock-img

22.07.2008, 13:48

clock-img

Špelca21

pencil-img

431

Anonimnica UŽIVAJ!!!!!

clock-img

22.07.2008, 16:34

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Anonimnica, drži se! Uživaj na dopustu. user posted image

_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

22.07.2008, 18:33

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

23.07.2008, 08:35

clock-img

maja1488

pencil-img

6464

IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

anonimnica - uživaj na dopustu. mi gremo sredi septembra, ker imamo doma dojenčka, ki je prav danes star 1 mesec in 2-letnico. tako, da nam vsem bolj paše ne preveč vroče vreme (no, upam, da nam ne bo treba zimske opreme sabo vzet user posted image ). jaz se tudi bolj nagibam k pol penzionu in apartmaju. ker ne vem, kako bomo z dvema otrokoma v hotelski sobi. po mojem se bo vsem začelo fuzlati user posted image  

tako, da iščem kakšne lušne apartmaje, ob obali, po možnosti plaža s senčko in možnost pol penziona. pa da je dokaj blizu - kvarner še pride v poštev.

kaka ideja??

ali sanja svinja kukuruz user posted image





AhahaahaHAhAHAHAH da dol padeš.

Sicer mal off topic pa vseeno. Mi gremo v umag v apartma. Jaz sem pri izbiri gledala na to, da je apartma extra velik, da je samo pritličen (tamala se ful meče po stopnicah), da ima 2 ločeni spalnici, pokrito veliko teraso, blizu morje, da so blizu pokriti bazeni, trgovina, zdravstveni dom in lekarna, pa da je dokaj blizu. Aja pa apartma je moral bit sodobno opremljen in ne na kakšni vzpetini in ne blizu glavne ceste. Zahtevna ane user posted image
Našla sem tele v umagu in v novih vinodolskih (ti so dragi ko user posted image  tudi izven sezone)
Mi gremo 20 septembra. Pejdi še ti takrat, pa bo ena kuhala po montiju, ena pa za dece in mularijo user posted image

clock-img

23.07.2008, 09:58

clock-img

Špelca21

pencil-img

431

 
Ojla. Punce a mi lahko katera pove recept za pz kruh ampak spečen v pečici (pa tko za ene 500g). Pa še to kje kupujete marmelado brez sladkorja, pa od katere firme? 

Hvala pa uživajte 

clock-img

23.07.2008, 11:18

clock-img

maja1488

pencil-img

6464

Jst ga zamesim v kruhomatu, pol pa ga dam ven vzhajat in v pečico. Recept bi mogla pa na listku prebrat, ker ne znam na pamet.

Marmelado kupujem v mercatorju, imajo kar nekaj vrst s sadnimi sladili ali pa čisto brez.

clock-img

23.07.2008, 11:52

clock-img

Špelca21

pencil-img

431

Ja pri nas je problem da mamo kruhomat pokvarjen tako da bi mogla čist vse na roke nardit, nisem pa še nikol pekla kruha.

A marmelado tisto ala za diabetike tud lahko?

clock-img

23.07.2008, 11:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

23.07.2008, 12:14

clock-img

maja1488

pencil-img

6464

Mi gremo v tele istrske vile, ti bom poročala kako bo.

clock-img

23.07.2008, 12:53

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

23.07.2008, 17:35

clock-img

amaya

pencil-img

4434

Evo še eno, ki bi se rada pridružila......
...zaenkrat sem kupila knjigo in vas malo prečekirala....
Knjigo sem že malo prelistala , ampak vidim, da ni dovolj. moram pa še malo zaleta, ker se mi zdi to ena cela veda. A se da kateri na kratko, ma res na kratko napisat obnovo, kako se kaj je....sej sem brskala nazaj, pa je kar 133 strani za prebrckat, moj user posted image pa ni tako potrpežljiv, da bi mamo čakal, medtem ko ona zan računalnikom sedi user posted image . No, sej ne silim...pač če se kateri da.



_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

clock-img

23.07.2008, 18:09

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Oj, Špelca. Jaz pečem kruh že 10 let "na roke", čeprav imam oni aparat, samo mi noter ni dober kruh. 10 let pečem brezglutenskega za sina, ki ima celiakijo, sedaj pa 7 mesecev polnozrnatega za sebe.

Jaz nič ne vagam in naredim zelo enostavno in hitro. V skledo nasujem cca 500 g moke (od oka), posolim (tudi od oka), naredim na sredino jamico in zdrobim noter kocko kvasa Fala (na tega sem se navadila, drugače je menda vseeno, kateri je). Potem pa počasi dolivam toplo vodo (ne prevročo, približno telesno temperaturo) in mešam kar z žlico, da dobim zelo, zelo, zelo gost "čokolino", tako da žlica stoji noter, ampak da ga vseeno lahko zmešaš z njo, brez da jo zlomiš. user posted image Tako, da sploh ni pomembno, koliko moke in koliko vode daš, le tisti občutek za tapravo gostoto moraš dobit. Potem si na tavelik pekač dam peki papir in z mokrimi rokami (zmočiš z vodo) oblikujem kepice ter jih polagam na peki papir  ter dobim žemljice ali pa si dam v ozek poldogovat pekač peki papir in spravim maso noter ter si spečem kruh. Pečico si lahko prej ogreješ na 50 stopinj in pustiš noter kipnat, saj vidiš, ko se dvigne malo pod rob pekača, pa samo povečaš na 200 stopinj. Enako velja za žemljice. Če pa se ti mudi, si že prej zagreješ pečico na 200 in daš direkt noter, pa je učinek zelo podoben, ker jih v hipu napihne in škorjica se fino zapeče.

Malo prakse, pa bo šlo. Od začetka sem tudi jaz vrgla kako štruco stran, ker se ni posrečilo, potem pa dobiš "filing". Važna je samo tista gostota, da še lahko kamot zmešaš z žlico, pa da ni ne pretrdo, ne pretekoče. Saj neke škode ni, če bo pretrdo, bo bolj suh kruh in manj se bo dvignil, če pa bo premehko, zna bit na sredini malo moker.

Veliko uspeha pri peki!user posted image


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

23.07.2008, 18:17

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Auroraa, tudi meni je ona francoska marmelada, mmmmmmmmnjaaaaaaam. Najboljša od vseh. Si že poskusila gozdne sadeže? Samo pri teh marmeladah je tako, da greš čisto na zaupanje, če je noter sladkor ali ne. Najbolj ziher se mi zdijo tiste za diabetike. Se mi zdi, da se tu ne bi hecali in napisali, da je brez sladkorja oz. slajena s sadnim sladkorjem, če bi ne bilo res. Saj bi verjetno lahko nastale resne posledice. Je pa tako, da marsikateri proizvajalec ne napiše vseh sestavin na deklaracijo. To vidim pri brezglutenskih izdelkih, ko bi za nekatere človek mislil, da tam noter pa gluten nima kaj iskat, ko pa ga testirajo, ga pa ima 10x preveč. Najbolj ziher je, če bi jo doma pripravila. To itak velja za vse jedi.

Maja, boš povedala, kako boš zadovoljna z apartmaji na morju in se priporočam za kako telefonsko oz. informacije. Če ne za letos, pa za drugo leto. Letos tako ne bo nič z morjem. Moji kriteriji so skromni, važno, da je čisto, senčka na plaži in da je plaža blizu. Pa seveda ugodna cena.



< Sporočilo je popravil snorlax -- 23.7.2008 18:18:02 >


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

23.07.2008, 18:22

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Amaya, kratko obnovo sem pisala nekaj časa nazaj. Evo, kopiram. Pa naj še katera kaj popravi ali dopolni, če se spomnite.user posted image



Bistvo Montignaca je, da izločiš sladkor, belo moko, koruzo, krompir in riž. Od sadja pa lubenice in banane. To je nekako v grobem vse. Prav tako pa skupaj ne smeš jest mesa in škroba. Torej lahko ješ testenine (seveda polnozrnate), ampak ne z mesno omako, temveč z zelenjavno.

Zelo pomembno je tudi, da na tešče popiješ sveže iztisnjen sok sadja, nato pa pol ure počakaš in imaš nato zajtrk.

Vedno
se moraš najest do sitega, stradanje je prepovedano.

Primer mojega jedilnika:

na tešče sok dveh pomaranč ali grenivke in pomaranče ali poješ kar celo jabolko ali dva kivija

čez pol ure zajtrk: p.z. kruh in marmelada b.s. ali p.z. kruh in jogurt z 1,3 % m.m.

malica: jabolko ali pomaranča ali grozdje..., lahko tudi sir, kisle kumarice, jajčka, salama...brez kruha

kosilo:
lahko zelenjavna juha (cvetača, brokoli, zelje, stročji fižol...), meso in solata ali p.z. testenine z zelenjavo in solata ali fižol in zelje ali p.z. kus kus in zelenjava ter solata ali p.z. pica z zelenjavo ali polnjene paprike aliali ribe in zelenjava..... V bistvu jaz skuham "normalno" kosilo, pač potem ne jem krompirja ali riža ali česa iz moke...

malica
: sadje ali jogurt

večerja
: sadje ali rio mare ali kaj od kosila ali gobice z jajčko.....

Pa veliko pit: voda, nesladkan čaj, dovoljena je tudi kava b.s. z malo mleka



_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

23.07.2008, 18:53

clock-img

amaya

pencil-img

4434

malica: jabolko ali pomaranča ali grozdje..., lahko tudi sir, kisle kumarice, jajčka, salama...brez kruha



a čisto brez brez...?


mene še nekaj zanima...kaj pa tisti riževi oblati so dovoljeni ali ne???


Jaz bi zdej šla na tisto ta'hitro varjanto.....


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

clock-img

23.07.2008, 18:53

clock-img

amaya

pencil-img

4434

ups....sorry


HVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAuser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem