cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Montignac

  
clock-img

18.05.2006, 16:35

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Ločevalno sem končla v začetku aprila, shujšala sem 10 kg (BMI je iz 24 padel na 20,5), zdaj pa bi rada težo vzdrževala. V teh dveh mesecih od diete mi je kar uspevalo, sem še en kg shujšala, ampak od sadnih zajtrkov se mi že obrača. Zato se mi zdi ta način dolgoročno gledano bolj primeren za vzdrževanje teže. 

_____________________________

lp

clock-img

18.05.2006, 23:45

clock-img

jupiter

pencil-img

175

Al, mislim da grozdje ni v redu, ker ma visok GI, no ne vem, vem da sem prebrala, da naj bi se izogibal rozinam, te so pa posušeno grozdje. Sicer pa če je to za zajtrk, ne pa popoldne je verjetno tud ok. Najboljš da preveriš na kaki GI tabeli.

Hm, sem si dala dons mal kri "prešlatat", čist tako, da malo vidim kaj dogaja tam notr. No in rezultati so mi bli hudo všeč, ta dober holesterol mam na normali, drug holesterol, trigliceride in skupni holesterol pa POD referenčno (normalno) vrednostjo! Če to primerjam z lansko sliko, skoraj ne morem verjet, ker sem imela trigliceride in ostale maščobe trikrat večje kot normalno. Edin lipaza je ful nizka, sam kolkr sm uspela gledat na netu, se prodaja cel kup dodatkov za hujšanje, ki ti zavirajo izločanje lipaze, ta je pa sicer tista, ki ti predela maščobo v kri. Torej - eni plačujejo za to, kar meni moja gospa slinavka dela (oz. ne dela) sama!

Torej, kaj naj še rečem, kot bi reku moj mulc - Monti je zakon!!user posted image

< Sporočilo je popravil jupiter -- 18.5.2006 23:49:57 >

clock-img

18.05.2006, 23:49

clock-img

jupiter

pencil-img

175

Joj Al1, pa zvečer ni čist v redu tuno iz konzerve jest, ker je priporočeno zvečer jest nekaj brez vsakršne maščobe.

clock-img

19.05.2006, 08:41

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Jupiter, hvala! Glede grozdja sem si narobe zapomnila. Zdelo se mi je, da ima rdeče grozdje nizki GI, belo pa visok, pa je ravno obratno.
Tuno pa kupujem od rio mare v lastnem soku, naj bi imela le 1% maščob.
Kaj pa ti ponavadi večerjaš?


_____________________________

lp

clock-img

20.05.2006, 09:37

clock-img

josie

pencil-img

5

user posted image Vse vas pozdravljam!Končno sem našla en forum po mojem okusu!user posted image
Jaz se ukvarjam z Montignacovo metodo že eno leto in je super.Zraven tega,da sem shujšala,se mi je zelo popravla krvna slika,počutim se bolje,le doma se še niso čisto privadili mojemu načinu prehranjevanja.priznam,da sem se marsikateri navadi s težavo odpovedala(tortice,pečen krompir,špageti z bolonjsko omako,pivo,...),ampak se je obrestovalo.Nikoli se ne bom več predala starim navadam.Kadar se pa pregrešim,pa grem tekat ali pa na daljši sprehod,da "pokurim"grehe,pa je rešeno.user posted image
Vesela sem,da sem vas našlauser posted image user posted image user posted image ,z vaseljem bom delila svoje izkušnje z vami!user posted image
Aja,še to:za Montija sem se odločila takoj,ko sem odprla knjigo.Toliko diet sem že dala skozi,da sem že zabredla do motenj hranjenja,Ampak monti me je rešiluser posted image user posted image !

_____________________________

josie

clock-img

20.05.2006, 14:56

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Živjo Josie! Pozdravljena na našem forumu user posted image user posted image user posted image

Hvala za izkušnje, ki jih deliš z nami. Lepo, da si povedala, kako se je spremenila tvoja krvna slika. Mogoče pa bo katero spodbudilo ravno to. Mene prav zanima, kako je z mojo krvjo po skoraj treh mesecih. No kile so šle do sedaj smao 4 dol. Pa zadnje čase se med vikendi kar malo pregrešim (sladoled). Če bi več športala, bi šle kile verjetno bolj hitro dol, pa nič ne de... Bo že počasi. Sicer zdaj začnem kolesarit (ko se spravim)... Upam, da do kopalk še malo "šlavfka" za pasom izgine...

Lp, Dulči

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

20.05.2006, 18:31

clock-img

josie

pencil-img

5

Saj če hujšaš počasi,j boljše,kot pa prehitro.Maščbe se topijo počasi,tisto kar pa je hitro,pa izgubljaš samo vodo v telesu,ne pa maščob.Ko sem jaz začela jesti po tej metodi,tudi prvi mesec nisem shujšala nič.user posted image Pa sem že skoraj obupala,potem sem začela malo več tekat,pa je potem šlo kar samo od sebe doluser posted image .Samo res nisem jedla nič sladkega,piva nisem pila,krompir nehala jesti,kruh še zdaj jem samo zjutraj in samo tisti,ki ga spečem doma sama ali moja mama.Kupljenega kruha ne jem.
Ampak zdaj ne hujšam več,ker se prevečkrat pregrešim.Včasih pojem kaj sladkega,zvečer preveč maščob,nisem omejena samo na tri obroke,ampak jem kar kdaj se mi zljubi.Potem ne shujšam nič,ker telesu dam dovolj goriva,da ne rabi porabljat rezerve.user posted image
Ampak zdaj se bom spet vrnila na 1 stopnjo.Še dobro,da imam vas za vzpodbudouser posted image user posted image user posted image  !Ne bom začela jutri,ampak kar ZDAJuser posted image !
Čauči!

_____________________________

josie

clock-img

21.05.2006, 02:31

clock-img

jupiter

pencil-img

175

Josie, super, da je še ena tukaj, ki ima podobne izkušnje. Men se sicer ne uspe vsak dan oglasit na forumu, ker mi kronično primanjkuje časa, ampak pogledam pa zihr vsak dan, tko da mi da še več volje, ko vidim, da se počasi kar množimo. Pa res sem zadovoljna z Montijem, ne glede na krvno sliko. Ker mam res full time job vsak dan z dvema mulcema in vsem ostalim, mi je super, ker imam še enkrat več energije odkar sem na Montiju kot prej.

Dulči
, nisi ti omenjala neko dohtarco, ki ti je priporočila knjigo, pa si vzem časa en dan pa si še ti mal kri preglej, da vidiš če je v redu, če pa slučajno ni, pa še tolk bolš, da vsaj veš kaj ti manjka.

Al1
, jaz se z večerjami tudi ne držim čisto po knjigi, ker nimam časa kuhat kaj zakompliciranga. Ponavadi moram za starejšga mulca naredit neki posebej ( mulci pač niso na dieti, pa še prou nč niso nad zelenjavo navdušeni), tamal ma šele dva zoba, tko da tud zanjga posebej njegove kaše, polento, gris, riž, ajdo al kaj podobnega miksam, pa zase čist posebej. No, to je edina slaba stran Montija, čeprou sem že oba lepo navadla na polnozrnat kruh, špagete, gris, riž, praktično polnozrnato vse kar je iz žita - jima bo samo koristlo! Ups, sem mal zašla s teme, skratka zvečer dostkrat pojem zelenjavno juho, ki jo skuham kar za dva dni, dostkrat solato z jajci s čist mal olja, če orng kosilo jem, če mi bolj sladko paše, pol en light jogurt z jagodami snedem čez juho, pa velikrat stročji fižol v solati s čist mal olja, včasih samo sadje, včasih samo jogurt, če za kosilo jem samo zelenjavo, pol si zvečer kako ribco privoščim (kuhano škarpino - je odlična), včasih pa dušene bučke pa en jajčk kuhan. Se pa počasi spet vračam na stara brezmesna pota.
No, pa komaj čakam, da bo poletje in da bo več sadja in zelenjave na izbiro. Mogoče pa enkrat tud več časa dočakam....user posted image Za jutr sem si pa prou zaželela sataraš pa solato za kosilo.

Lepo papajte še naprej....



< Sporočilo je popravil jupiter -- 21.5.2006 2:33:17 >

clock-img

21.05.2006, 10:29

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144


Jupiter, saj mogoče pa res to naredim. Samo zdaj nimam časa okrog zdravnikov hodit, ker bo konec šolskega leta pa je vse na kupu. Julija pa res... Bom sporočila kako je z mojo krvno sliko. Samo kaj, ko ne vem, kako je bilo prej...

LP, D

< Sporočilo je popravil dulcinea -- 21.5.2006 10:31:24 >


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

21.05.2006, 12:01

clock-img

jupiter

pencil-img

175

Dulči, sej niti ni tok važn, kakšna slika je bla prej, je predvsem pomembno da je zdaj dobra, pa če, da si pač servisiraš kar je potrebno. No čeprou jest verjamem, da se vsega ne vidi "fizično", ampak vseen je dobr če veš.
To nardiš enkrat na let pa je.


Josie, a lahko poveš kolk časa si hujšala na I.stopnji, pa kolk si shujšala? A takrat si se čist držala knjige?


Babe, razmišlam o tem da bi si na Montignacovi strani naročila knjigo z recepti za Montija, pa vidla sem še eno - Montignac za otroke. Bi blo pa še bolš, če jo katera slučajno ma, da si jo skopiram??

clock-img

21.05.2006, 12:08

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Hoj!

Ta monti za otroke pa bil tudi meni zanimiv - mojadva sicer tudi dobivata doma polnozrnt kruh pa testenine, ampak kakšna dodatna ideja bi mi prišla prav. Ta knjiga je v angleščini ali je tudi prevedena?

Še eno vprašanje: kje na netu so kakšne tabele z GI vrednostmi?


_____________________________

lp

clock-img

21.05.2006, 12:19

clock-img

Pobalami

pencil-img

1115

Vas zdajle čisto slučajno berem. Enkrat sem zasledila, da je knjiga Monti za otroke prevedena v hrvaščino, če kateri to bolj ustreza.

clock-img

21.05.2006, 12:20

clock-img

josie

pencil-img

5

Jaz za večerjo ponavadi ne kuham,ampak pojem kakšno jabolko in jogurt,ali pa samo posebno klobaso s kislo kumarco...Saj zvečer ne smemo jesti preveč.večerja mora biti čim lažja,pa ne prepozna.Najtežje je,ko delam večerjo za otroka,pa se še meni sline pocedijo...Ampak zdaj več ne toliko,nimam več takšne želje po OH kot včasih,ko sem se kar tresla,ko mi je"cuker pado".Če se spomnim....grozno!Ko sem pa začela jesti po Montijevi metodi,pa je to izginilo.Lahko cel dan gledam čokolado pred sabo,pa je ne bom vzela.Torej res deluje!user posted image
Najbolj je ta metoda učinkovita v kombinaciji s telesno aktivnostjo.Ko sem zraven še tekala,so kilogrami šli neverjetno navzdol.Pomembno pri tem pa je,da si telesno aktiven najmanj 40 min skupaj,ker po tolikem času začne trošit gorivo iz mašč. celic,prej pa iz glikogena,ki je shranjen v telesu.Skratka:po $= min se maščobe kar topijo.
Vem,da vse nimate dosti časa za to,ker imate nekatere otroke,ampak treba si ga je vzeti!Jaz naredim takole:otroka na kolo,jaz in naš kuža pa zraven tekavauser posted image  Tako imamo vsi nekaj od tega.
Imam pa še problem:moj partner se ne more navaditi na moj način prehranjevanja,on pravi,da je po takšni hrani lačen,pa sploh ne poskusi tako jesti.Ampak naša kosila so preprosta:jaz jem beljakovine in zelenjavo,njima pa še naredim zraven OH z visokim GI.
Malo sem se "razpričala",ampak to mi pomaga,me vzpodbuja.Od včeraj se pridno držim 1. stopnje+šport.
OK,zdaj pa konec punce,pišite kaj se dogaja z vašimi kilogramčki,kakšno vzpdbudno novičko...
Čauči!

_____________________________

josie

clock-img

21.05.2006, 12:33

clock-img

josie

pencil-img

5

Aja,Jupiter!
Jaz sem se 1. stopnje držala prb. 4 mesece,malo sem grešila,to pomeni,da sem spila kakšen kozarec vina,jedla včasih rozine,kakšno sladico,ampak samo včasih.Od začetka nisem shujšala nič,potem pa neverjetno!Ko pa sem prešla na 2. stopnjo,pa nisem več shujšala.Zdaj pa bi rada spet malo dol vzela,je boljše malo po malo ,kot pa naenkrat.Zdaj sem v 1 letu shujšala 5 kg.To je zame dosti,ker sem majhne postave.ajbolj pomembno pa je,da se zdaj boljše počutim!user posted image
Čao!

_____________________________

josie

clock-img

21.05.2006, 14:37

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Vas zdajle čisto slučajno berem. Enkrat sem zasledila, da je knjiga Monti za otroke prevedena v hrvaščino, če kateri to bolj ustreza.



Mislim da smo na tem forumu že debatirale o tej knjigi. v hrvaščini res obstaja, samo jaz jo na emuli nisem našla. Če katera kje drugje najde, bom hvaležna, če jo pošlje še meni.



_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

21.05.2006, 14:40

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Še eno vprašanje: kje na netu so kakšne tabele z GI vrednostmi?



Na mojtrener.com ali pa na strani od montignaca monitgnac.com


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

21.05.2006, 23:02

clock-img

Dadi

pencil-img

2007

Hm...danes in včeraj sem tudi jaz malo grešila ampak bo že...jutri gremo spet naprej. Me pa zanima nekaj: Jaz mleka ne maram in si vedno naredim kakav(vem da je noter sladkor) A ma kera kakšno drugo alternativo? Bela kava pa ne pride v poštev.



_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

clock-img

22.05.2006, 12:34

clock-img

jupiter

pencil-img

175


Hm, kakav brez sladkorja ima nizek GI in dobro zniža GI ostali hrani ki jo poješ ali popiješ, sam je verjetn nagravžen za pit. Mogoče lahko ( čeprav je najboljše brez ) primešaš mal fruktoze.
Pa v DM-u majo od Alnature kavni nadomestek iz ječmena, ki ma tud v sebi velik fruktoze in je še kar dober.
V vsakem primeru je boljše, da se zjutraj pocrkljaš tako kot ti odgovarja, meni se pozna potem cel dan, če zjutraj nimam svojega obreda takšnega kot mi paše. Stres redi.

Se priporočam za knjigo, jaz je ne najdem nikjer, razen tiste ki se na montignac.com prodaja.


< Sporočilo je popravil jupiter -- 22.5.2006 12:36:25 >

clock-img

22.05.2006, 17:11

clock-img

josie

pencil-img

5

halo!
Ja,zajterk je pa res pomemben!Jaz brez zajtrka sploh ne vzdržim.Če zjutraj pojem dosti,potem sploh nimam do kosila želje po drugi hrani.Ponavadi je moj z. sestavljen iz posnetega mleka in polnozrnat kruh;ali pa mleko+ovseni kosmiči s semeni.Kruha pojem ponavadi četrt kg,ker si nič ne namažem nanj.
ne predstavljam si,kaj bi jaz zjutraj jedla,če ne bi marala mleka....
Dulči,lahko pa bi pila zjutraj zraven kruha čaj,za malico pa jogurt,pa boš imela ravno tako dovolj beljakovin.Papa

_____________________________

josie

clock-img

22.05.2006, 17:34

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Zakaj pa jaz čaj? Saj jst sm z mojim zajrtkom kar zadovoljna. Pojem dva koščka polnozrnatega kruha in marmelado brez sladkočka. Spijem pa veliko skodelico čaja, tudi brez sladkorja. Seveda na podlago enega jabolka 15 minut pred tem. (agrumov se mi ne da stiskat).

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

22.05.2006, 17:35

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Aja.... sm se prišla pohvalit, da sem bila eno uro na kolesu danes. 15 km... user posted image user posted image

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

23.05.2006, 08:11

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Tudi meni se zjutraj ne ljubi stiskat pomaranč, zato pojem kakšno jabolko ali pa hruško.

Končno mi je uspelo do konca prebrati knjigo. Držala se bom bolj ali manj načel 2. stopnje, ker želim težo vzdrževati.
Za zajtrk si bom danes naredila ponozrnate ovsene kosmiče v mleku z borovnicami (jih imam še od jeseni nekaj v zmrzovalniku).


_____________________________

lp

clock-img

23.05.2006, 08:41

clock-img

Dadi

pencil-img

2007

Ja prav mate punce, tale Montignac delujeuser posted image ...-2kg v dveh tednih. Pa brez kakšne lakote in kakšnega hudega odpovedovanja. Sem kar vesela...zdaj pa v boj še za naslednjih 5. Sem pa našla tudi marmelado brez sladkorja(končno) v naši štacuni. Katere polnovredne testenine kupujete? Pa riž?

Kakav mi bo pa kar ostal, itak še dojim tako da moram spit vsaj toliko kakava. Očitno ni prevelik greh, ker se na kilaži ne pozna kej preveč.

Zdej pa grem fruštkat je sadje že dol poniknilo. user posted image

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

clock-img

23.05.2006, 12:48

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Dadi, men je šlo tud v prvih dveh tednih dve kile, pol pa v dveh mesecih še 2 kile.... Upam, da bo šlo tebi hitreje...

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

23.05.2006, 13:25

clock-img

Dadi

pencil-img

2007

O Dulci dej mi motivacijo jematuser posted image ...user posted image  Ah sej bo, če ne prec pa pol. Boš vidla tebi bodo pa en dam samo vse odplaknile kdo ve kam.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem