cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: SODOBNA IMENA

clock-img

03.03.2006, 20:23

clock-img

Anonimen

SREČKA, kaj je to za ena klobasa?

user posted image

clock-img

04.03.2006, 11:35

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: fionaP

Ej, VEDNO je bilo tako. V razredu smo imeli 5 Boštjanov, punce smo bile pa razne variacije na -anja (Tanja, Manja, Sanja, Vanja....) pa Nataše in Mojce. Fantje sicer niso imeli težav, ker so se vsi klicali po priimkih...
Zdaj pač taka imena niso moderna, mene to nič ne moti. Okus se je pač malo spremenil.

Kar je meni važno za ime je:
- da si lahko s tem imenom predstavljam ne samo dojenčka, ampak tudi šolarja, najstnika, odraslega človeka
- da ni nekaj na silo skovanega, samo zato da je "drugačno" - še posebej mi niso všeč 3-črkovne naključne kombinacije
- da ni nerazumljivo, ko ga izgovoriš - kako zelo neprijetno je, če moraš vedno po 2x, 3x ponoviti svoje ime ali ga celo črkovati (jaz sem imela tak dekliški priimek)
- da nima notri raznih y in x, samo zato, da je "drugačno"

To so moji pogledi na poimenovanje mojih otrok, kakšna imena pa drugi dajejo svojim otrokom, mi je pa vseeno.

Naš pa ima v imenu y in h.Pa ni čisto nič drugačen od ostalih otrok.Pa tudi
sramoval se ga ne bo.Tako in tako pa bo uveljavljena kratka verzija imena.
Je pač hči izbrala ime napisano s tujko.Vsa imena so lepa,samo,
da ne daste ime Samson ali Sandokan.

clock-img

04.03.2006, 12:33

clock-img

x_srečka_x

pencil-img

1025

se oproščam zaradi ločil, ampak nikol nism uporablala tolk ločila in mi je čudno in pozabim na to user posted image  se še enkat opravičujem bom drugič bol pozorna.user posted image

clock-img

06.03.2006, 14:49

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Vsak naj da otroku takšno ime, kot mu je všeč. In ne glede na to, kaj mislijo drugi. Pri tem pa se moraš zavedat, da bo otrok moral živeti s tem imenom. Če pa se je nekdo odločil za neko "eksotično" ime zato, da bo otrok frajer in bolj priljubljen in morda nekaj posebnega, pa dela napako. Prej kot odobravanja, bo deležen kritik in posmehovanja. Verjemite mi - biti Živa pred dobrimi 30 leti ni bilo tako običajno kot je danes. Koliko šal sem šlišala na ta račun. In takrat sem si želela, da bi imela kakšno običajno ime.

clock-img

06.03.2006, 20:31

clock-img

zlatolasska

pencil-img

226

Jaz in moj dragi pa se zaenkrat se po nepotrebnem ubadava z imeni, ker se neki casa ne bova mela dojenckov (sej ne, da jih js ne bi hotla...sm ze obsedena z mislijo na njih user posted image )... ampak se pa velik pogovarjava o tem..
No, in je moj lubi prijavu, da bi rad dal sineku ime HRAST.. user posted image Kaj pravte na to? VSI so ga cist skritiziral, ampak ni obupal.. Pol sva se midve z njegovo sestro poimenovale eno ribico Hrast in zdej je se meni kar vsec.. Sicer ne toliko, da bi resnicno poimenovala tako svojega otroka.. Sva pa naredila kao en kompromis, da bo Hrast drugo ime.. in sicer najbrz Mark Hrast... user posted image

Okay, al sva cist cudna ali? Bi rada slisala kako mnenje...

Meni osebno se bi otrok smilu, ce bi ga klicali Hrast, zato bi mu ustulila le drugo ime, ce ze morem hehe...user posted image

No, kar se pa tice teme... Jaz sem tudi bolj za netradicionalna imena.. Recimo mi je blazno vsec ime Nayah - pa jo je moj cist skritiziral... Pa Larisa, Tanaja, Patrik, Mark, Karolina, Nik... Pa se neki jih je...
Nic pa mi niso vsec nasa 'tradicionalna' slovenska imena... Lovro, Janez, Franci, Lojze, Ivan, Jozefa.. itd... Zdaj so pac ocitno casi, k so ta imena padla v malo pozabo, oz. bolje receno, jih skoraj nihce vec noce uporabljat za svoje otroke... Pa se zivim v hitrem zivljenju kot zmeraj pravijo.. in zato najbrz vsa ta kratka imena...

clock-img

06.03.2006, 20:48

clock-img

Anonimen

A daj no, pa ne Hrast, proooosim. user posted image user posted image
A če bo punčka, bo pa Hrasta?

clock-img

06.03.2006, 20:53

clock-img

zlatolasska

pencil-img

226

Hehe... user posted image
Ne, to bi blo pa RES ze prehudo ali? user posted image

clock-img

06.03.2006, 21:03

clock-img

gamini

pencil-img

823

...Men je pa Lovro full lepo imeuser posted image ,
sam punčke pa ne bi imela Lovre (Splišuser posted image )...

clock-img

07.03.2006, 09:27

clock-img

viv_

pencil-img

9144

No, moj mož je imel enkrat prometno nesrečo, izsilil ga je en tip, ki mu je bilo ime Hrast. Mojemu možu je pa ime Gaber user posted image user posted image user posted image  Je bila gozdna nesreča user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.03.2006, 11:54

clock-img

alfa

pencil-img

153

IZVIRNO SPOROČILO: viv

No, moj mož je imel enkrat prometno nesrečo, izsilil ga je en tip, ki mu je bilo ime Hrast. Mojemu možu je pa ime Gaber user posted image user posted image user posted image  Je bila gozdna nesreča user posted image user posted image user posted image

Zaradi tega sem se skoraj v hlače user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Upam, da ni moral posredovati kakšen bukov policaj.
LP

clock-img

08.03.2006, 20:30

clock-img

zlatolasska

pencil-img

226

Wau.. Hudo.. user posted image
A pol je ze kak bil tok neumen in poimenoval otroka Hrast.. Morm pa to mojmu dragemu povedat... da ne bova najbrz prva.. user posted image

clock-img

27.03.2006, 08:03

clock-img

AKŠ

pencil-img

1342

vem da je tale tema bila razpisana že skoraj mesec nazaj, ampak moram nekaj dodati....

Tudi moja hčerkica ima kratko ime LEA. Ampak mi je ime grozno všeč in se požvižgam na to, če imam pet sosed s takšnimi imeni.
Lahko pa povem svojo izkušnjo is osnovne šole. Pri nas je bilo en kup deklic z imenom Maja, Tatjana, Mojca....in če je katerakoli izmed teh naredila kakšno "****rijo" ni nihče točno vedel za katero se gre, ker jih je bilo toliko. Sama pa imam malo bolj posebno ime in lahko rečem, da so za vsako mojo neumnost, takoj s prstom kazali za menoj. To me je sicer v teh letih malo motilo. Ko pa sem prišla v najstniška leta, pa sem se šele zavedala, kako sem vesela, da je moje ime nekaj posebnega, izvirnega in še danes si želim najti knjigo, ki jo je moja mami brala v nosečnosti in iz nje izluščila ime ki ga imama (žal se moja mami ne spomni imena knjige-šmrk)

Zato...drage moje....izberite ime ki vam je všeč in se ne ozirajte na druge...

LP
Agnes

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

clock-img

27.03.2006, 08:23

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Se mi zdi, da je tukaj razlika med mestom in vasjo očitna, med tistim, ki dajo nekaj na imena povezana s krščanskimi svetniki in tistimi, ki tej tradiciji niso zavezani.

Skratka tako najdemo Terezijo, Antona Martina, Izaka, Tobija in Lin, Maja,Maxa ipd. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem