cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: ODLOČNE_21.DAN(beljakovine)

clock-img

23.01.2006, 13:11

clock-img

Anonimen

Tejčica, raje beljakovinski dan kot samo sadje. Te bo zagotovo kaj sladkega premamilo.

No, meni je S dan hitro minil, ker se kar pošteno najem sadja, ki mi ful paše (posamezni obroki: dve pomaranči, 3/4 ananasa, 4 kiviji, 3 jabolka). Danes je na tehtnici spet kilca manj, na srečo se je spet začelo premikati.

Glede mešanja raznih beljakovin in OH pa se jaz držim navodil in ne mešam. Raje pojem malo večje porcije, ki so res konkretne (prej nisem nikoli toliko pojedla), ampak te samo iz ene vrste. Mleka pa sploh ne dodam nikamor. Edina stvar, ki jo mešam naenkrat, je zelenjava. Ker poleg solate pojem zraven še kup druge zelenjave - surove ali narejene na pari.

Danes imam brokoli in brstični ohrovt na pari, gor bom dala še malo sira, da "polije" vse skupaj, potem pa še malo svežega sira zraven.
Tiste, ki ste jedle sir, koliko ste si ga privoščile naenkrat?
Ker imam jaz, kot velika ljubiteljica sira, doma zdaj kar štiri vrste, ki se mi zapeljivo smejejo iz hladilnika.

clock-img

23.01.2006, 13:21

clock-img

Anonimen

Pozdravljene hujšarice!

Evo, jaz sem nazaj, javljam se šele zdaj, ko sem se kokr tok naspala.
No, danes sem bom nagradila kar z vodnim dnem, ker med potovanjem dva dni nisem bila pridna. Dva dni pa! user posted image  Sicer tehtninca kaže  -5,5 kg, lahko pa bi več, če bi bila bolj pridna. Vendar se ne sekiram preveč, težko je namreč voziti se 40 ur v eno stran in ne pojesti kaj toplega. Pač splet okoliščin.
Danes torej vodni (predpriprava na drugi teden), jutri pa z vami naprej!!!

clock-img

23.01.2006, 13:23

clock-img

t_t_y

pencil-img

549

Hothien - kot sem že napisala tejčici, jaz bi na vajinem mestu nadaljevala z B dnevom.

lp

clock-img

23.01.2006, 13:40

clock-img

Anonimen

končno se spet javim.. sem bla te dni tok bolana, da tud iz pojstle nisem mogla vstat.. no, in zato sem tud grešila. vem, da to ni opravičilo, sam sem pač jedla kar sem dobila.. itak si sama nisem mogla pripravlat.. kile so obstale na 64, in se že prejšnji teden niso nič premaknile, ta teden pa tud ne pričakujem da se bodo zaradi vseh grehov.

danes pa polpeti in zelenjava.

clock-img

23.01.2006, 13:45

clock-img

Anonimen

Selena, jaz sem ga nekje 20 dag za kosilo in potem za večerjo. Torej v enem dnevu 20 dag. Se mi je zdelo ful, ampak, če sem ga lahko tako poredko user posted image  Bi ga pa tudi jaz vsak dan...na tone.

clock-img

23.01.2006, 13:46

clock-img

Anonimen

Biba, mogoče se pa bodo user posted image  navzgor user posted image

clock-img

23.01.2006, 13:54

clock-img

Anonimen

al bina, sej zdaj bom spet jedla po dieti.. če bi se dvignile, bi se zdajle čez vikend.. sem sicer pazila da nisem veliko jedla, sam itak sem pa vseeno, če ne bi bla še zdaj u pojstli.. (npr: včeraj namesto sadja sem jedla zelje in matevž)

clock-img

23.01.2006, 14:09

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Skutica, jaz sem za prejšnji B dan tudi jedla poli klobaso - v solati. user posted image  Ali, pa če jo malo popečeš. Zraven pa seveda solato oz. zelenjavo.

Jaz sem za kosilo jedla krasno bržolo v čebulni omaki. Mi jo je moj user posted image  pripravil. Zraven pa še skledo solate, on in tast sta jedla še pire, jaz pa ne. user posted image   Pa govejo juhico sem popila. Za večerjo bom pa isto.

clock-img

23.01.2006, 14:43

clock-img

Pi-kica 1

pencil-img

1526

Pozdrav še od mene!
Včeraj sem bila zelo pridna, pojedla sem dve jabolki, dve mandarini, grozd in naši, kljub temu, da smo bili na kosilu pri tašči, ki je spekla zapeljivo pico, potem pa še pri moji mami, ki me je mamila s slastno domačo gibanico. Pa mi pravzaprav sploh ni bilo težko.
Danes imam za kosilo pečenico in na vodi kuhano repo. Preostala družina dobi zraven še pire krompir in repo jim bom zatepla in zabelila.
Skutica, jaz bi poli salamo popekla na zelo malo maščobe, zraven pa skledo paradižnikove ali zelene solate in mogoče majčkeno črnega kruha. Njamsi!

LP

Pi-kica

clock-img

23.01.2006, 14:47

clock-img

Teni_

pencil-img

6466




Pozdravjene. Še vedno sem tako bolana, da večino časa preležim. Jedla sem svinjski zrezek + paradižnik + kos kruha. Zvečer pa bom verjetno kak kivi ali pomarančo, ker sem prej komaj požirala, tako me grlo boli. Zjutraj mi je vročina padla in sem se že veselila, zdaj mi je pa spet narastla na 38,6.


clock-img

23.01.2006, 15:05

clock-img

taška30

pencil-img

2758

Hojla!
Jaz sem danes za kosilo pojedla eno solato - zelena solata + paradižnik, potem pa počakala 5 minut, da se je tist kis malo usedel, potem pa še pol litra jogurta spila.
Zvečer bom jogurt, mogoče kumarično solato z jogurtom, čeprav me resno mika, da bi jedla sir. Nekako se ne morem prepričat, da se ne bi smelo isti dan jest jogurta in sira, pa saj je oboje mlečni izdelek.
Potem pa še berem Cukrčka, ki pravi, da ne tolk komplicirat, pa grem sama sebi na živce, ker sem v dilemi.
Po eni strani bi se rada držala, po drugi se pa sama sebi zdim glupa, da se držim ko pijanec plota.

Selena, jaz ne vem koliko sira lahko poješ, ampak jaz sem ga kakšne 15-20dkg čez cel dan (2 obroka).
Hothien, welcome back!

A bi bila ena tko prijazna, pa mi povedala recept za pasulj (brez mesa). Hvala!

lp, Taška

clock-img

23.01.2006, 15:30

clock-img

t_t_y

pencil-img

549

MojcaH - če imaš takšno vročino, si daj na noge kisove obkladke (kis na krpi položiš na bose podplate). pri nas je doslej še vsakomur pomagalo.

pozdravček

clock-img

23.01.2006, 15:34

clock-img

tejčica

pencil-img

2674

Zaenkrat kljub temu, da ste mi svetovale naj imam danes namesto izrednega sadnega dneva raje kar B dan kot je na vrsti, vztrajam na sadju.  Res se moram malo sčistit.

Me pa tako daje najbrž tudi zato, ker sem že tretji teden doma na bolniški. Saj na začetku ni bil problem, ker mi ob visoki vročini niti ni bilo za jest. Sedaj pa se mi je tek že vrnil in mi je težje. Če si dopoldan v službi in imaš popoldan še kakšne opravke je veliko lažje, kot pa če si cel dan doma na kavču kot jaz, poleg tega pa še kuhaš za ostale. Danes sem mojem naredila filane paprike in pire in sem ostanke takoj vrgla v smeti, da mi niti pod nos ne skačejo. Upam da grem naslednji teden nazaj delat in bo boljše.

clock-img

23.01.2006, 15:47

clock-img

Suzi*

pencil-img

4556

Ojla. Jaz danes nekaj ustvarjam v pečici - zelenjavo s tuno, pa vam pozneje napišem recept, če bo dobro.

Taška, JEJ ZVEČER SIR! To sem ti že enkrat napisala, ko si spraševala. user posted image  Oboje je mlečno. Ne komplicirat.

Recept za pasulj (od moje mami, jaz ga sama še nisem delala):
Daš kuhat fižol, ona da zraven kuhat še klobaso. Ko se skoraj skuha, doda Fant. Tisto vrečko, ki je pač za pasulj, malo pokuha in to je to. Je pa dober. In zraven ne doda nič ostalih začimb. Dober tek!

Meni kile lepo počasi ampak vztrajno gredo dol. Za zajtrk sem danes jedla dve pomaranči, sedaj bom pa nekaj s tuno in solato, za večerjo isto.

Se beremo pozneje, zdaj grem jest. user posted image


_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

clock-img

23.01.2006, 17:44

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Taška 30 - a poznaš pregovor : preprosto kot pasulj? user posted image
Jaz kupimm fižolo - v konzervi in ga dam kuhat skupaj z mesom, in dodam samo začimbe za pasulj - v vrečki Fant ali Kotany. Je ful dober, a meso zdaj pač ne dodaš.

Če otroka zvečer ne bosta jedla bržole (današnje kosilo), jo dobi tas jutri za kosilo. user posted image , zraven pa pomfri iz pečice, jaz pa samo slednjega. user posted image  Drugače pa bom jutri delala pasulj.

Ali lahko zvečer jem namesto bržole "esikflajš" (upam, da veste, kaj je to)?

clock-img

23.01.2006, 18:13

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Evo še mene. Sem v petek in soboto ful grešila. Lačna sem bila kot pujs in samo jedla bi in jedla. Zato sem v petek eno Frutabelo in pest makaronov, v soboto pa pico s sirom. user posted image
Sadni je šel brez greha, danes tudi. Kile so prejšnji teden stale ves čas, zato sem v petek že bila tako depresivna. Zdaj bom tehtnico dala skriti, pa me en teden ne bo vidla.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

23.01.2006, 18:42

clock-img

Suzi*

pencil-img

4556

Evo, recept za današnjo mojo umetnino. Bilo je presenetljivo zelo zelo dobro. Rzaven sem jedla zeleno solato. Bom pa imela to za K in za V, ker pride cel pladenj.

Zepečena zelenjava s tuno
 
bučka
malancan
pol paprike
2 konzervi tune (natur brez olja)
dva kosa kruha
bazilika, origano, sol, poper, česen
olivno olje
 
Bučko in malancan narežete na kolobarčke debele pol cm. Nekaj kolobarjev zrežete na kockice, ostale porazdelite po velikem pekaču. Začinite s soljo, poprom, česnom in pokapajte z olivnim oljem. Dajte pečt v pečico. Medtem pripravite "nadev". Zmešajte tuno, na kocke narezane bučke, papriko, malancan in kruh in malo olivnega olja. Začinite z baziliko, origanom, soljo, poprom, česnom. Ko so bučke in malancan zmehčani, povrh naložite pripravljen "nadev" in dajte nazaj v pečico. Skupaj sem jaz pekla cca. 45 minut na 180 st. Zadnjih 5 minut sem dala na žar.
 


_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

clock-img

23.01.2006, 19:49

clock-img

Boni3

pencil-img

459

Evo še mene,danes sem mal z zamudo začela z vami.Sem bila danes na mlečnem,ker sem bila cel dan z doma.Za 1.dan sem bila pridna(praznovali RD,nisem jedla štrudlja),upam,da se me bo volja držala še ostalih 89dni,kile pa ššššc.

clock-img

23.01.2006, 20:06

clock-img

Anonimen

Joj, jaz sem se pa tako sira najedla, da se komaj pokonci držim. Ampak ga je bilo več kot 200g, 200g je en tisti trikotnik, ki ga prodajajo že narezane v npr. Sparu. No, recimo, da ga je bilo okoli 300g. Za kosilo pa samo solato zraven, ker mi več ni zneslo. V bistvu bi bila lahko tudi brez večerje.

clock-img

23.01.2006, 22:15

clock-img

tejčica

pencil-img

2674

Uspešno sem prestala današnji kazenski sadni dan. user posted image  Upam da bo vaga jutri usmiljena z mano. Se pa veselim krompirčka jutri.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem