cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Goveja juha

  
clock-img

13.01.2006, 22:05

clock-img

sezam

pencil-img

2188

Kako ve kuhate govejo juho? Kaj vse daste not? Pa kaj daste je lepo rumena?

Jaz dam goveje meso in vodo, ter postavim na štedilnik, nato pa dodam še sol, poper v zrnu, korenje (rdeče in rumeno), kolerabo, por, žafraniko, lovor, čebulo, paradižnik, drobnjak, origano in eno kocko za kokošjo juho in to kuham. Malo predno je kuhana pa dodam še peteršilj. Pa mi okus ni čisto všeč, pa bi ga rada še malo zboljšala. user posted image

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

clock-img

13.01.2006, 22:08

clock-img

Anonimen

Jaz dam meso, kosti, pol čebule, korenje, cel paradižnik, peteršilj, zeleno v gomolju, poper v zrnju, cury in sol. Eni dajejo tudi jajčno lupino, ker naj bi bila juha potem bolj bistra. Pa prevreti ti ne sme, ko zavre, pa čisto počasi, ampak res počasi mora vret. Tako, da se dve stari babi kregata, ali vre ali ne.

clock-img

13.01.2006, 22:13

clock-img

Andra

pencil-img

825

Jaz dam meso obvezno zraven kost, korenje (samo rdeče), strok česna, žličko soli in eno kocko za govejo juho. Včasih še dodam dva kolobarja čebule. Ko zavre, zmanjšam ogenj na minimum in po pol ure dodam še veliko žlico vagete in peteršilj. Kuham še najman eno uro na malem ognju.
Po cca dveh urah in pol jo ugasnem in jo pustim stati, da se čisto zbistri.

Zelo dobra juha in tako pravijo vsi, ki so jo kdaj jedli pri meni.

Preveč začimb in dodatkov ni dobro, ker se okusi in vonji med seboj "tepejo".

clock-img

13.01.2006, 22:13

clock-img

dix

pencil-img

897

kos sveže čebule, strok česna...

mogoče bi kaj pomagalo...ali pa pokvarilo še bolj. Jaz to dvoje v glavnem dodam.

Pa baje je v ekonom loncu boljša kot v navadnem.

< Sporočilo je popravil dix -- 13.1.2006 22:15:21 >

clock-img

13.01.2006, 22:14

clock-img

Lu

pencil-img

3181

Jaz dam v vodo meso (šimbas),čebulo,koren,poper v zrnu,peteršilj, 1 govejo kocko, sol. To vse kuham pod hitro pokrovko (AMC) cca 40 min in juhica je nared. Jo dam pa vedno še zmrznit toliko jo jeuser posted image  Ja v nedeljo jo bom zopet kuhala.

_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

clock-img

13.01.2006, 22:15

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

V vodo vržem meso in kosti (včasih), pa korenje, zeleno, petršilj, sol, poper, cvetačo, včasih paradižnik in tole kuham cca 3-4 ure. Čisto proti koncu pa dodam še govejo kocko. To je to in je odlična. :)

clock-img

13.01.2006, 22:16

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Aja pa čebulo sem pozabla.

clock-img

13.01.2006, 22:17

clock-img

sezam

pencil-img

2188

Ja Splišni, vem da ne sme vreti, ampak se počasi kuhati - drugače je "lug". Pa peteršilj dajem na koncu, ker pravijo da če se predolgo kuha v juhi, je juha temna.

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

clock-img

13.01.2006, 22:17

clock-img

Anonimen

Govedno pa zelenjavo. Govedno mi da mama od kmeta, pa je fu dobra juha.

clock-img

13.01.2006, 22:21

clock-img

Anonimen

Aja, še na česem v strokih sem pozabila. Aja? To za peteršilj pa nisem vedela. Sicer pa pri nas juha MORA imeti barvo. Drugače je "vodena", pravi moje zlato staro.

clock-img

13.01.2006, 22:32

clock-img

urška

pencil-img

3136

meso s kostmi, celo čebulo z olupkom, paradižnik korenje kolerabo petršilj s korenino, por, sol poper, včasih žefraniko;

vse to dam noter že od začetka in pustim da vre vsaj uro in pol

clock-img

13.01.2006, 22:38

clock-img

šošo

pencil-img

7

Juhica po mojem okusu in okusu moje drage:

meso (najraje goveja rebra) dam v velik, cca 5-6 literski lonec, dodam 2-3 velike oranžne korene (prepolovljene), 1 rumen korenček, 1/3 velike kolerabe in 1/3 zelene, malo pastinjaka (če gea imam), pol čebule, paradižnik (če imam) in paradižnikovo mezgo, začimbe (lovorjev list, par listkov bazilike, šopek peteršilja, listič zelene in 5-10 zrn popra), zalijem z vodo in dam kuhat.

S soljenjem juhe je pa baje tako: če hočeš dobro juho, soliš na koncu; če pa hočeš dobro meso, soliš na začetku kuhanja. Saj to je kar logično, ker v mesu je večja koncentracija snovi kot v (neslani) vodi in zato okus med kuhanjem preide v vodo. Če pa vodo soliš, so koncentracije bolj izenačene, prehajanje je manjše in je zato juha manj okusna. Jaz solim (z začinko in soljo) nekje po 1 uri kuhanja, se pravi na cca polovici.

Nama je pa všeč, da je veliko korenja, potem pride juha rahlo sladkasta, pa rdečkasta od mezge. Njami, jutri bo juhica... Mmmmmmmm

Pa dober tek

Alj

clock-img

13.01.2006, 22:54

clock-img

morskadeklica

pencil-img

891

meso, kosti, korenje, cvetača, peteršilj, paradižnik, koleraba, zelena, čebula, sol, poper, lovorov list. Vse skupaj dam v vodo, nato pa počasi kuham približno 2 ali 3 ure.

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

clock-img

13.01.2006, 23:35

clock-img

miševi

pencil-img

888




Meso in kosti dam v vodo in kuham pol ure. Nato dodam: korenje (3 velike komade sigurno, če je možno, je eden od teh korenčkov rumen), kolerabo, gomolj zelene (1/4), rumeno papriko, 1 čebulo (brez olupka), koren peteršilja, por, peteršilj, liste zelene, črni poper v zrnju, sol, naribam malo muškatnega oreščka. To potem počasi "vre" še 1,5 ure. Počakam, da se ohladi in ponavadi še posnamem.


clock-img

14.01.2006, 08:24

clock-img

petra a

pencil-img

2070

žafranika in origano definitivno ne pašeta v govejo juho, verjetno ti zelo pokvari okus

clock-img

14.01.2006, 08:50

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Meso, pol čebule z olupkom(olupek bistri juho), zelena, peteršilj, paradižnik, korenček, sol, malo cvetače in včasih zeljnati list. Popram je ne, ker si popopramo sami.
"Močan" okus naredi predvsem cvetača, pa zelje, pa tudi paradižnik, meni osebno se zdi okus bolj intenziven. Pa ne daj kokošje kocke zraven, če kuhaš govejo juho, raje dodaj govejo kocko. Jaz ne dam nobene, ker mi je okus OK

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

14.01.2006, 10:52

clock-img

Anonimen

Nobene odvečne zelenjave,samo osnovno.
Meso,najboljše je muskolo,kako se slovensko reče ne vem,vem le to,da ima
nekaj več žil,ki dajo juhi okus.Bederce kure(ne vedno)Kosti:eno rahlo in eno mozgovo.Petršilj,zeleno,korenček.Sol poper v zrnju,poprašim z muškatnim oreškom.Paradjz sem nehala dajat,ker se je preveč hitro skisala.
Strok česna,eno knor kocko in seveda neolupljeno čebulo,ki jo prej
malo prežgem na ognju.Olupek čebule,da zlato barvo juhi.
Pred leti sem jo kuhala dve ure,sedaj pa ko imam AMC posodo in zraven tisti Seko Qik pokrov,pa v petnajstih minutah,tako,da čisto ves okus ostane
nič ne povre,kot pri počasnem kuahnju,pa dolivat vode mi ni treba.

clock-img

14.01.2006, 11:14

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Ne kuham goveje juhe. Hranilna vrednost necesa, kar se kuha 3 ure mi je zelo vprasljiva. Nisem glih pristas tipicne slovenske kuhinje.

Aja. Pa uporabo govejih kock bi vam odsvetovala. V teh kockah je taka kemija, da glava pece.. Sicer pa, zakaj bi dal v govejo juho se kocko? user posted image user posted image Razsvetlite me. user posted image


clock-img

14.01.2006, 11:46

clock-img

Maček Muri

pencil-img

235

Seven user posted image user posted image user posted image !

clock-img

14.01.2006, 13:31

clock-img

Anonimen

Goveja juha je zakon!!!!Brez nje ni tedna.Od kar se zavedam se pri hiši
kuha.user posted image Zakaj knor kocko?Ker jim je okus bol všečuser posted image Prej jo
nisem nikoli vkuhavala.Kot sem že napisala jo ne kuham tri ure ampak največ petnajst minut z pokrovom,ki ne pusti,da gre aroma in vse kar je notri ven.
Ne dolivam vode,ker ni potrebno,ker ne povre.
Če gledamo procentualno v kolikih hišah se kuha?Ste v majnšini tisti,ki vam nič ne pomeni.Še tujci,ki niso vajeni domače juhe,ampak samo umetnih jo hvalijo
in je zaželjena na jedilniku.

clock-img

14.01.2006, 13:40

clock-img

artista7

pencil-img

816

ni ti treba dati kocke od kokošje juhe! jaz naredim naslednje: goveje meso + kost (nujno), posolim, popopram, dodam en paradižnik, eno čebulo, olupljeno in malo prerezano, korenček (lahko daš še gomolj zelene in kolerabo - meni to ni všeč), petršilj, en trok česna, lovorov list in malo muškatnega oreška. Ne dodajam jušne kocke! Juha je rumena, potem ko daš noter domače rezance, ali pa zdrobove žličnike z veliko jajčki (če se da domačimi). Jaz na koncu narežem še svež petršilj noter in dodam korenček, ki sem ga prej pobrala ven..

clock-img

14.01.2006, 13:44

clock-img

Anonimen

Kocke dajejo, ker je pač danes meso čisto umetno in zato brez okusa.
Neva, tisto je pa bočnik.

clock-img

14.01.2006, 13:45

clock-img

Anonimen

Moja juha je rumena od curyja. Mogoče. Če sploh je rumena ... ne vem. Se mi zdi, da je. Malo.user posted image

clock-img

14.01.2006, 13:52

clock-img

Anonimen

Pa še prav imaš Splišni.Včasih,ko ni bočnika,kakšen drug kos mesa uturijo,
pa tudi,če čisto isto daš notri:zelenjavo in začimbe,ima juha čisto drug okus.
Boh,glede barveuser posted image Ne vem no,moja se mi vedno zdi rumenauser posted image

clock-img

14.01.2006, 14:09

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Kot je že večina napisala:
goveje meso, kos piščanca, kosti zelo redko, kocke nikoli, prav tako ne vegete in podobnih zadevščin
korenje, por, čebula, česen, koleraba, zelena, paradižnik, cvetača, peteršilj (koren), na pol prerezan krompir
lovorov list, ščepec rožmarina, žafranika, muškatni orešek

Začimbe, sol in peteršilj dam nekje zadnje pol ure kuhanja.

Drobnjaka ne kuhamo, pač pa ga postrežemo drobno narezanega v juhi.

Juhi da lepo barvo na kolobarje narezana in popečena čebula ter žafranika.

Petra a, od kod pa tebi, da žafranika pokvari okus user posted image  Evo, na Maestovi pakungi piše sledeče: "Z žafraniko obarvamo jedi, predvsem svetle omake, riž in juhe. Zaradi svojega blagega okusa ne moti harmonije drugih dišavnic".

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem