cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

poklicna deformacija

clock-img

03.01.2006, 16:30

clock-img

Anonimen

Zanima me, ali ima katera poklicno deformacijo in jo uporablja tudi v zasebnem življenju. Sem namreč učiteljica in imam navado, da bližnje popravljam v govorjenju. No,saj se ne dogaja ves čas, ampak včasih mi uide ven kakšna. Npr: uporaba ženskega spola; sklopi lj, nj....

clock-img

03.01.2006, 17:10

clock-img

mamči

pencil-img

1722

Nisi edina - sem medicinska sestra in velikokrat razmišljam kaj počnemo sebi in drugim, da si izboljšami/poslabšamo zdravje! In, ko gre za zdravje mojih otrok je moj dragi (po poklicu strojni tehnik) velikokrat bolj razumen kot jaz, ki rada panično reagiram in to me zelo moti!

clock-img

03.01.2006, 17:54

clock-img

ellie

pencil-img

1403

Jap...tudi meni je ostala poklicna deformacija, in sicer še iz srednje šole - aranžerski tehnik. Predvsem barve...preden se v celoti oblečem, naredim celo študijo iz barv, ki pašejo skupaj. Sem včasih prav jezna na sebe, pa ne morem iz svoje kože. Pa vsepovsod opazim vse kar je v zvezi z barvami oz. dekoracijo (največkrat neokusno).
V zvezi z drugi poklicem (vzgojiteljica) pa zaenkrat še nimam takih problemov. Včasih sem edino pretirano pozorna na kakšne starše, za katere se mi zdi, da boljše, da ne bi imeli otrok...žalostno, toda resnično. Verjetno so nam na faksu preveč vtepli v glavo teorijouser posted image

Lp

clock-img

03.01.2006, 20:12

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Ja, večkrat (pre)glasno govorim. Delam v vrtcu in je običajno kar hrupno...tako da govorim glasneje, ker zmeraj mislim, da me ne bodo slišali.

clock-img

03.01.2006, 20:27

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Jaz tudi delam v zdravstvu in sem obsedena z umivanjem rok...v službi si jih 100x umijem, doma pa prav tako...in vsakega kuser posted image , če si jih ne umije z milom, če gre na Wc in si jih samo z vodo splahne, ko pridemo iz trgovine najprej umit roke in še bi lahko naštevala! Bog ne daj, če je kdo božal lukca po ličkah ali rokicah, pa ni imel umitih rok-no sedaj ko je malo večji ne kompliciram tok, ko je bil pa majhen, pa sem skoz težilauser posted image

clock-img

03.01.2006, 20:48

clock-img

Dejča

pencil-img

1332

O, ja, po izobrazbi sem slovenistka (lektorica) in slovnične napake vidim povsod - včasih sem jih popravljala tudi v ljubezenskih pismih, hahahaha user posted image  user posted image  user posted image !!

clock-img

03.01.2006, 20:51

clock-img

mala maja

pencil-img

3204

ja sigurnuser posted image user posted image user posted image

jest sem gr. tehnik in delam na niskih gradnjah.

Kolkrat šinfam čez postavlejne jaške na cestah pa ne vem ves živo....
Ma me moj včasih kar gleda pa parv poklicna deformacijauser posted image user posted image  ja ja bo že držal

clock-img

03.01.2006, 21:21

clock-img

mala maja

pencil-img

3204

niskih

evo slavistke na delo user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.01.2006, 21:27

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Tud meni se poklic pozna (grafični tehnik).  Letos sem vse voščilnice pregledala, kako so stiskane. V knjigi vedno pogledam kolofon (leto tiska, tiskarno in število izvodov). Revije višjega ranga berem dvakrat. Enkrat pregledam, kako je oblikovano, drugič pa berem vsebino. Tudi iz časopisov mi napake pri oblikovanj kar v uč skačejo, .....

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

04.01.2006, 18:24

clock-img

Iren@

pencil-img

257

Sem andragoginja in ponavadi ljudi zaslišujem o načinu pridobivanja izobrazbe, nazadnje sem naletela takšen primer: v OŠ je veljala za brezupen primer, sledila je triletna kemijska, potlej 3+2, sedaj zaključuje študij laboratorijske medicine.
Ali pa pridobivanje izobrazbe na horizontalni ravni:  trgovec-cvetličar-poslovni tajnik.

user posted image

clock-img

04.01.2006, 20:54

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Ja delam v računovodstvu in nonstop nekaj preračunavam, pa čist brez veze

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

clock-img

07.01.2006, 08:36

clock-img

paris

pencil-img

1304

Sem trgovka in ko sem sama v vlogi stranke sem zelo zahtevna!user posted image
Če sem pri volji, v vsaki trgovini lahko najdem vsaj en primer za inšpekcijo! Vse napake vidim, samo ponavadi nič ne rečem, samo mislim si svoje!user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

clock-img

07.01.2006, 17:45

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Jaz tudi delam v zdravstvu in sem obsedena z umivanjem rok...v službi si jih 100x umijem, doma pa prav tako...in vsakega kuser posted image , če si jih ne umije z milom, če gre na Wc in si jih samo z vodo splahne, ko pridemo iz trgovine najprej umit roke in še bi lahko naštevala! Bog ne daj, če je kdo božal lukca po ličkah ali rokicah, pa ni imel umitih rok-no sedaj ko je malo večji ne kompliciram tok, ko je bil pa majhen, pa sem skoz težilauser posted image

Je že napisala Eva. Do pikice enako. S tem, da sem jaz prej delala v zdravstvu.

2. Poklicna deformacija - ko gledam koga, ki izvaja aerobiko ali telovadi, mojemu govorim, kaj dela narobeuser posted image . Ali pa ko vidim v službi kako nekateri starši učijo plavati otroke, me kar strese in moram takoj k njim.

3. Poklicna deformacija - ko vidim kako nekateri hujšajo in kako se prehranjujejo, joj tudi tu ne morem ostati tiho.

4. poklicna deformacija - ko greva kam na dopust opazujem animacijo drugje in jo primerjam z našo - to počne tudi dragi

5. pokl. def. - ko grem kam pa kdo ni prijazen do mene,vedno rečem, da bi jaz že 100x izgubila službo, če bi se tako obnašala do naših gostov.

Pismo zdaj vidim, da sem cela deformirana - mater mora biti mojemu težkouser posted image

< Sporočilo je popravil URSKA -- 7.1.2006 17:49:28 >

clock-img

09.01.2006, 04:53

clock-img

Anonimen

Ojej... ja!!!
Delam v taxi centrali in na klice se moramo javljati:"Taxi XXX, prosim?"
Najbrž ni dvoma, da se tako javljam tudi na privat klice... user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.01.2006, 11:35

clock-img

zlatolasska

pencil-img

226

Am, ja, js bom pa tut ucitelca pa mam vcasih deformacijo, da v mislih popravlam besede oz. stavke v smsih... najveckrat me moti napacna uporaba s/z.. *mmm* te deformacije so vcasih res kriza....

clock-img

12.01.2006, 13:08

clock-img

kepa*

pencil-img

1558

Tudi jaz popravljam vejice, napačno rabljene predloge, moti me izrivanje dvojine...V glavnem, povsod vidim napake.

Letos pa bo!

clock-img

13.01.2006, 22:31

clock-img

ŠpelaP

pencil-img

1180

Moje poklicne deformacije:
- preglasno govorim;
- ko pridem po pikeca v vrtec, najprej vprašam, če je naredil kaj narobe (da ja ne bi bil razmetan, kot so dandanes otroci)- čeprav je po besedah vzgojiteljic priden.
Po poklicu sem učiteljica.
P.S. - Predstavljajte si, kako je v naši hiši, ko smo vsi (8) na kupu, od tega smo 4 učitelji + 2 glasna otroka.

clock-img

14.01.2006, 19:30

clock-img

Anonimen

pri meni je bla bl izražena iz prejšne službe kjer sem delala v salonu keramike...kamor sem pršla sem namreč najprej opazila in prečekirala kašne ploščice in skrete majo :)
zdej k sem nabavnica v proizvodnem podjetju je pa to manj izraženo, razn to pa res..nikol ne čakam da me nekdo pokliče nazaj če to obljubi, ker ne bo nikol poklicov! vedno kličem js ker hočem informacijo takoj zdej :)

clock-img

14.01.2006, 19:36

clock-img

juma

pencil-img

97

Jest sem pa kozmetičarka in,če ma kera bujne obrvi al pa nepodepilirane noge jo v mislih kar "cufat" začnemuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil juma -- 14.1.2006 19:38:02 >

clock-img

14.01.2006, 20:04

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

user posted image user posted image user posted image

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

21.01.2006, 17:13

clock-img

Tricia

pencil-img

404

Delam v optični stroki in vsakega človeka ki nosi očala (sončna ali korekcijska) komentiram. In pa alergična sem, če vidim da si stekla briše npr. z majico in ne s krpico.  user posted image  

clock-img

22.01.2006, 02:46

clock-img

Anonimen

Potem naj pa še kdo reče, da je z nami na RR vse v redu... user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.01.2006, 13:06

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

O, ja, imam kar nekaj poklicnih deformacij:
- vsako stvar na dolgo in široko razlagam, parafraziram, skratka ne znam biti kratka in jedrnata - kar je posledica tega, da sem učiteljica;
- kot slovenistka takoj opazim slovnične in pravopisne napake, tudi svoje, ampak jih pri ljudeh (razen pri učencih) ne popravljam, ker nočem biti zatežena, saj sem drugače že tako ali tako, kajti
- kot filozof vsako stvar analiziram do potankosti, razpredam na dolgo in široko o njej; ko že vsi zaključijo z debato, jaz vedno najdem še nekaj, kar se mi zdi vredno dodati; vsaka še tako banalna stvar lahko pritegne mojo pozornost in potem ... ubogi tisti ob meni!

clock-img

23.01.2006, 13:29

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ja, imam. Če vidim kup nesramnih otrok kje na igrišču ali kjerkoli zunaj, pa če so grobi drug do drugega ali kaj takega, vedno posežem vmes. Ne morem si pomagat, zraven pa še celo ne razumem, kako lahko ostali odrasli gledajo, kako nekdo zmerja, tepe ali kaj podobnega in so tiho ali se obrnejo.

clock-img

23.01.2006, 22:43

clock-img

muzika

pencil-img

394

TUDI JAZ SEM UČITELJICA IN HOČEM (OZ. NOČEM) POUČEVAT TUDI V PROSTEM ČASU. VČASIH ME MOŽ KAR USTAVI: HEJ, NISI V ŠOLI. GROZA!!!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem