Ne vem, če si čudna ali ne, odvisno od tega, kako se drugače razumete in kako drugače reagirajo njegovi starši in tudi ti. Nekaj verjetno vplivajo tudi hormoni .
Pri meni tudi ni nekih izbruhov navdušenja s strani njegovih staršev, pa se sploh ne sekiram. Ko sva njegovemu očetu povedala, da bo ponovno postal dedek, je bil njegov odgovor: "ja, saj je bil že čas". Nobenega skakanja, poljubljanja, izbruhov sreče,... Ampak tak je njegov oče in kaj drugega tudi nisem pričakovala. In mu njegove reakcije sploh ne štejem v slabo. Pa tudi kasneje ne pričakujem ne vem kakšnih daril ali kakršnekoli pomoči, ne od njegovih staršev, ne od mojih. Seveda so prisotni tudi komentarji glede uporabnosti določenih stvari, cen in podobnega, ampak jih preslišim in naredim po svoje (ali pa upoštevam, če se mi zdi uporaben nasvet).
Navsezadnje sva midva z možem starša najinega otroka in skrb zanj je v vseh pogledih najina dolžnost. Drugi pa naj priskočijo zraven, kolikor si sami želijo.
Nasploh, to je moja situacija, ki meni ustreza.
Anonimna, ne se sekirat, skrbeti moraš za svojo družino. Če se tvoj tast in tašča obnašata v nasprotju s tvojimi pričakovanji, to še ne pomeni, da sta slaba. Ljudje smo si po karakterjih različni in ne moremo vedno vsem ustreči ali se vsi imeti radi. In nič ni narobe, če se ne prenašamo, samo ni se treba toliko sekirat glede mnenj in dejanj drugih. Eni pač stvari delajo tako, drugi pa drugače.