cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Doberman

clock-img

17.11.2005, 09:15

clock-img

Anonimen

Če bi bilo tako, Ashajt, bi bilo še OK...
Ampak mislim, da se ve, na kaj sem mislila...

clock-img

17.11.2005, 10:44

clock-img

tanaja*

pencil-img

2255

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Dejstvo je, da je doberman pes oz. pasma, ki je mojemu dragemu najbolj všeč (po videzu)

Kerensa, dobermani so mu/vama všeč iz popolnoma napačnega razloga. Ni dovolj, da ti je pasma všeč po videzu, važen je karakter. Če ti pes ne sede v dušo in srce s svojim karakterjem, imaš z njim same probleme. Od karakterja psa in karakterja lastnika je odvisno, kako boš s psom shajal.

Iz istega razloga kupujejo ljudje pitte; zaradi videza. In kakšen je njihov pravi razlog, da si kupijo to pasmo? Dvigovanje ega! Sama vzrejam bullterrierje in bordojske doge. Taki ljudje nikoli niso in nikoli ne bodo dobili pri meni psa. Naj si raje kupijo BWM-ja ali pa mečko, sem prepričana, da bodo z avtom lepše in boljše ravnali kot s psom.

Karakter psa je najpomebnješa stvar, ko se odločuješ za pasmo, ne videz. Zato pa je toliko potepuških psov in ugrizov otrok in ljudi, ker si ljudje nabavijo psa zaradi videza, potem pa ugotovijo, da so popolnoma neprimerni za pasmo in je ne morejo obvladovat. Pa ne govorim samo za "nevarne" pasme, ampak za vse pasme. Vse svetovne statistike govorijo, da je največ ugrizov od pasme koker španjel in zlati prinašalec (več kot 56% vseh ugrizov). Začudena??? Jaz ne.

Pa ne me narobe razumet: ne govorim, da si želita dobermana za dvigovat ego. Govorim, da vama je pasma všeč iz popolnoma napačnega razloga.

Poglej: moja velika strast (po videzu) so dogo argentino. Pa ne bom nikoli imela tega predstavnika pasme, ker mi ne odgovarja njegov karakter. Sprijaznila sem se s tem in sem popolnoma zadovoljna, da na vsake toliko časa pride k meni na obisk eden najlepših predstavnikov te pasme v Evropi in sigurno najdražji pes kar jih je bilo kdajkoli uvožih v Slovenijo. Kadar pride, si na njem spočijem svoje oči, se ga nagledam in naigram z njim, ga prečoham za naprej in nazajuser posted image .
Isto svetujem vamauser posted image

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

clock-img

17.11.2005, 10:51

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Bravo tanaja. Še ena, ki jih skuša isto dopovedat. Upam, da se te bo vsaj tokrat prijelo, če že mene nočeš poslušat. Ker moj post se mi zdi, da si itak preskočila. Kot hočeš Kerensa, ampak doberman je res pasma, katero moraš obvladat, ker če ne, obvlada on tebe. Jst ti nč slabga nočm, odločitev je pa itak tvoja. 

clock-img

17.11.2005, 10:55

clock-img

Ashajt

pencil-img

90

Se mi zdi da še najbolj doberman študira lastnika 24 ur na dan, kako ga okrog prinest. In za to moraš imet trden karakter ali pa vsaj trmo kot osel.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem