IZVIRNO SPOROČILO: srček
Morda pa vajinega zakona še ni konec in tudi ti še vedno čutiš nekaj do njega, ker drugače tega občutka krivde nebi imela v sebi
S tem se bi težko strinjala.. Slaba vest pride zato, ker si ti naredila korak naprej ali vstran kakorkoli že. Ti si tista, ki odhajaš in strah te je da bi bila tvoja odločitev napačna in da bi ti kasneje bilo žal. Vse to se ne more zgoditi, če si zaupaš in prisluhneš sama sebi in verjameš da karkoli se boš odločila bo pravilno.
Toliko časa sta skupaj, da je logično narediti ta velik korak, ki je prelomnica v tvojem življenju. Ob sebi imaš pa tudi otroka zaradi katerega te skrbi ali ravnaš prav.Ali svojega moža zares ljubiš ali si samo navezana na njega, ga navajena?
Jaz ko sem odhajala sem imela tudi slabo vest in občutek krivde in strah me je bilo. Ampak z mojim bivšim sva bila kot brat in sestra, jaz do njega nisem čutila nikakršnih ljubezenskih čustev pa mi je bilo kljub temu težko oditi.
Zakaj je on prijazen? Verjetno upa, da se boš vrnila k njemu. Običajno se ljudje, ko so čustevno prizadeti ne obnašajo tako ustrežljivo, ponavadi toliko časa dokler imajo še upanje.
Meni je normalno, da si razdoveja in da ti je težko ker si zdaj ti tista, ki sprejemaš odločitve. Jaz sem vesela svoje odločitve, da sva se z mojim razvezala pa sem imela za sabo tudi peklenski leti. Vztrajala sem in predvsem sem si nehala zatiskati oči. Slabo vest in občutek krivde sem pa počasi odstranila, ker mi nista pri moji odločitvi nič pomagala.
Veš, kdor nikoli ni bil v taki situaciji težko ve kako se počutiš, ko imaš ves breme na svojih ramenih, ko se bojiš prevzeti odgovornost. Samo jo bo treba in čimprej. Pomisli nase, kako se počutiš, kako bi bilo če bi se vrnila k svojemu možu ali bi bila izpopolnjena (dvomim) in kar sem že enkart napisala, a bi si upala - znala živeti sama, brez moškega, enega ali drugega.. Prihodnost je odprta in nikoli ne veš kaj se bo zgodilo, v končni fazi se lahko s tem novim enako zgodi.
Še nečesa sem se spomnila.. To, da greš iz enega razmerja v drugega brez tega nima smisla pisati, da ni vredu, ker situacija je taka kakršna je, to je treba reševati. Zato je pametno, da razmisliš kje se vidiš in kaj si želiš v življenju in od partnerja s katerim živiš. Najprej sebe poštimati, potem pa naprej.