Punce tut jaz vas razumem, da ne zelite prehitevat. A ste imele kaksne slabe izkusnje prej?
ja, jaz že 3 zadnje N (leta 2020, 2021 in 2022), torej tole bo 4 najin poskus in seveda nisem optimistična glede na preteklo statistiko.
Pri zadnjih 2 je bil zapozneli splav -> to pa pomeni, da je srček nehal biti, do splava pa ni prišlo, telo ni samo od sebe se spucalo in smo morali delati splav s tabletkami (1x v UKC LJ in 1x sama doma). Za oba smo izvedeli pozno, za enega v 11 tednu, za drugega pa šele na Nuhalni v 13 tednu - Nuhalne mi niso zaračunali, skupaj z nama so bili strti in žalostni. In sem šla spet po tablete.
Prvi leta 2020 pa je bil izvenmaternična nosečnost -> to pa pomeni, da se je plod zataknil v jajcevodu. Sem opozarjala mojo G da vem da je nekaj narobe, imela rjav izcedek (material kot kavni zoc!) ampak so mi dal samo tablete in odslovili z "pač noseča ste, valda boli maternica in sej bo minilo". Jajcevod mi je počil doma, obležala sem v mlaki krvi in telo v šoku, doživela grozne bolečine, šla na urgenco in direkt v 15min od prihoda sem že bila na operacijski mizi. Plod je bil še živ ampak je plaval v krvi v trebušni votlini, komaj so me rešili in izgubila sem ogromno krvi in en jajcevod.
Skratka ... saj pravi, da naj vas moja negativa ne ne-motivira ampak uživajte maksimalno, nosečnost je eno tako zanimivo lepo obdobje in privoščim da pridete do konca čisto vse. ... midva pa pač čakava da mine vsaj 10 teden in potem grem na pregled ... itak NIČ ne morejo narediti, splava ne morejo ustavit in srčka tud ne zbudit nazaj, če neha bit, če je nekaj narobe v razvoju, nič ne morejo pomagat, se samo čaka ali se bo normalno plod razvijal ali se ne bo ali bo preživel prvih nekaj tednov in ne imel takšnih in drugačnih anomalij.