cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Julijke 2023

clock-img

24.12.2022, 06:36

clock-img

nevergiveup

pencil-img

309

Mene toooooook matra, da bi povedala za Božič, ampak imam nuhalno čez par dni pa se mi zdi res malo brezveze, da ne zdržim... 🙄🤣 
Vse lepo praznujte danes in predvsem zdržite, da ne zaspite za Božično večerjo 🤣🤣🤣 Jaz ne vem, če bom 🤪 
Anonimna, zelo sem ti fouž- jaz vstajam 4krat ponoči, da lulam... Da se ti zmeša!!! Ampak to sem vedno v vsaki nosečnosti in je bilo za pričakovat. Drugače sem jaz najraje skoz very busy, da mi vse skupaj hitreje mine pa ne razmišljam pol tok o simptomih oziroma nimam časa, da se s tem ubadam 😅

clock-img

24.12.2022, 11:51

clock-img

4.mama

pencil-img

600

jaz tudi ne grem niti enkrat pa sem v prejpnjih hidla vsak enkrat, ma to je pomoje tako odvisno.

Jaz se pripravljam na jutrišnje kosilo, danes ne bomo kaj preveč praznovali, jutri ima ljudi na kosilu in ne vem kje naj začnem, slabo mi je in totalno brez energije, a nihče ne ve da sem noseča in ne morem jim povedat da nisem vredu.

clock-img

24.12.2022, 12:43

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

jaz tudi ne grem niti enkrat pa sem v prejpnjih hidla vsak enkrat, ma to je pomoje tako odvisno.

Jaz se pripravljam na jutrišnje kosilo, danes ne bomo kaj preveč praznovali, jutri ima ljudi na kosilu in ne vem kje naj začnem, slabo mi je in totalno brez energije, a nihče ne ve da sem noseča in ne morem jim povedat da nisem vredu.

Naj ti tvoj pomaga. On ve, da si in mora razumet, da energije ni vec tako kot prej. 
Mene moj zdaj vlece na sosednji hrib na sprehod. Oci me bolijo od zavijanja ker sem tok proti. 
Sibam ven. Me ze caka pred hiso. 

clock-img

24.12.2022, 13:06

clock-img

ayleen

pencil-img

12

Jst seveda še ne bom povedala, ker sploh še prvega pregleda ni blo. Ampak je pa res najbolj neprimeren čas za skrivat, ker bojo itak vsi posumili, ker za novo leto tud nazdravla ne bom 😁

clock-img

24.12.2022, 13:14

clock-img

nevergiveup

pencil-img

309

IZVIRNO SPOROČILO: ayleen

Jst seveda še ne bom povedala, ker sploh še prvega pregleda ni blo. Ampak je pa res najbolj neprimeren čas za skrivat, ker bojo itak vsi posumili, ker za novo leto tud nazdravla ne bom 😁

Jaz se zgovarjam zdaj na to, da me neznosno grlo boli in seveda ne morem nazdravljat, če pa kdo vztraja pa rečem, da jem antibiotike. Sem si pa vzela zelo na izi ta Božič in resnično ne počnem skoraj nič oziroma tisti minimum kar je treba... Da bi še za koga kuhala razen za nas pa ni govora trenutno pa k sreči mi je mož ful v pomoč pa itak skoz govori, da naj počivam in poskrbi za večino stvari 🙏🙏🙏

clock-img

24.12.2022, 16:14

clock-img

Anonimen

Moj dragi, pa se kr ne verjame, da bo sreca tokrat na najini strani in bova tole pikico spravila cez 12 tednov, ko je najvecja moznost za odmrtje ploda, potem pa se vse preiskave, da je z njo vse OK. 
Ampak je dovolj, da jst verjamem, da tokrat pa bo in mora bit vse OK. In zdaj je prva zelja in cilj, da bo naslednji teden, ko bom ze nevem polnih 10t3d na 1 pregledu, vse OK. Ce bo takrat plod imel utrip, bom jokala od veselja, kar tam na mizi, ze zdaj vem, da me bo cist zadelo. 
Potem pa vem, da bo tudi njega fejst zadelo in bo res dojel in razumel, zakaj sem k en razkuhan spaget in kar zaspim na kavcu sred dela in cirkusa in kako mi res ni do nobenih ekstra aktivnosti in me vse dol vlece, tlaci, pritiska, srce razbija, spodaj krci, hrbet boli, ...
Ko sem lih spet pri simptomih a je se katera opazila, da ima v ustih veliko vec sline, kot prej? Ampak res vec sline. In pa v nosu pritisk, vsaj 4x na uro se mi pritisk v nosu spremeni, se nos "napihne" od pritiska in potem popusti. Piham pa seveda tudi kri. A zna to bit kj nevarno? Vem, da je to stranski ucinek nosecnosti oz neprijeten simptom ampak a je lahko tudi znak za kaksn visok pritisk ali pa karkoli? Ker tud srce mi ze 10 tednov razbija na polno, kot da bi skoz tekla maraton? 
Nujno moram te 3 stvari povedat moji G, da malo preveri, zakaj tocn to obcutno cutim in dozivljam, k se ne spomnim, da bi prej to tok intenzivno dozivljala. 
Aja jst spet kavc peglam, moj pa kuha. Fuuuuuul disi. Sej ne da sem prej imela malico ampak ufff komaj cakam najino pozno kosilo. Njamy. 

clock-img

25.12.2022, 09:27

clock-img

nosecka1991

pencil-img

29

Julijke dobro jutro:) Da se jaz malo javim kaj se dogaja:) V petek sem imela pregled in srček lepo bije, raste pa tudi kar hitro. Zaenkrat hvala bogu vse vredu. Včeraj pa sva povedala doma in je bil tako čustven dan da ohhh... Jok in živčki cel dan:) Ampak je bilo pa lepo. Srečna sva da je res vse vredu z najinim cukrom, čakava še na NS v januarju in potem se oddahnem če bo okej.Kako ste ve kaj? 

clock-img

25.12.2022, 13:06

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: nosecka1991

Julijke dobro jutro:) Da se jaz malo javim kaj se dogaja:) V petek sem imela pregled in srček lepo bije, raste pa tudi kar hitro. Zaenkrat hvala bogu vse vredu. Včeraj pa sva povedala doma in je bil tako čustven dan da ohhh... Jok in živčki cel dan:) Ampak je bilo pa lepo. Srečna sva da je res vse vredu z najinim cukrom, čakava še na NS v januarju in potem se oddahnem če bo okej.Kako ste ve kaj? 

O super. Res lepo. 
Pei nas vse mirno. Upam, da najdem energijo se za potico. Vceraj sem delala jabolcni strudelj (z orehi in skuto). Tko da smo se nasladkali ampak potico pa moramo imet. 
Srecen vesel miren Bozic vam zelim. In da bomo brez tezav vse prisle do srecnega konca, tam julija/avgusta, ko pac imamo rok za rodit. 
:) 
Maksimalno uzivajte se naprej.

clock-img

26.12.2022, 11:20

clock-img

foxy_cat

pencil-img

1080

Jaz sem tudi imela v planu da včeraj poveva, ampak na moj način, da se vsi zavedajo, da gre lahko še kaj narobe, pa se moj ni strinjal, tako da sem rekla "pa nič pa nebova" fertik, konc debate. Doma nisem nazdravila, še pijane neveste nisem jedla sem rekla ne smem da imam tablete. Ni pa nihče spraševal kakšne tablete... Še hči pride dol "mami a si že vzela tablet" hahaha...  Tako da je potrdila mojo zgodbo. Sam trebuh imam pa že tak, da kar vidim sestro kako govori možu "a si vidu kok se je zredila" hahaha...

clock-img

26.12.2022, 11:25

clock-img

4.mama

pencil-img

600

dober dan sotrpinke, jaz sem se včeraj kar nagarala, dobro da je šlo mimio, so pa opazili tako da sem noseča ti ki so bili , čerprav sem imela sioroko tuniko, nisem hotla da bi kdo zvedel a ko so mojega vprašali ni zanikav.

Zdaj kar je je, upam samo lahko na najbolje.

clock-img

26.12.2022, 12:39

clock-img

anja93

pencil-img

48

Hej punce, vesele praznike!

Midva sva pa v soboto povedala, da pride dojenček user posted image najprej babi, ki nama je bila najbližje in sva se zapeljala do nje, potem sva šla pa do mojih na obisk, kjer je bila itak cela družina (starši pa obe sestri z familijouser posted image ) in sva imela namen zvečer pri odpiranju daril povedat - imela sva trako lepo voščilnico s slikico iz nuhalne notr user posted image .. ampak je potem svak imel v soboto popoldanski šiht in sva ful na hitr spelala pri koncu kosila user posted image .. nekateri so točno vedeli zakaj se gre, ker sem rekla, da morejo vsi skup odpret voščilnice. Skratka veselja ogromno. Njegovim še nisva povedala, ker sta odsotna, tako da čakamo do silvestrovega, bo pa tudi luštno user posted image

Že kaj razmišljate o nakupih? Jaz sem sicer odločena, da do marca ne bom sigurno nič kupovala, mogoče celo aprila ... itak imava mejhno stanovanje in sploh nevem kam se bomo dali z user posted image user posted image .. sem pa malo gledala obposteljne posteljice, ker bi jo ful rada imela za začetek ... saj bi potem jeseni oz pred zimo malo sobo obrnila okrog, da bo več placa ... in tkatar bi tudi imela šele tisto pravo posteljico user posted image imate kakšna priporočila? Gledala sem predvsem v tem stilu: https://www.babycenter.si/chicco-obposteljna-posteljica-next2me-air-stone-7962085-969709.html .. pač različne znamke, cene ... mogoče bi kupila iz druge roke, ker so itak kar ohranjene, saj družinice uporabljajo nekje pol leta, pa še prišparaš user posted image

.. drugače pa slabosti res ni več user posted image boleče prsi ostajajo ... edino prebava me kr heca, če ne grem vsak dan na WC me potem kar špika v spodnjem delu trebuha ... tko da zoprno. Drugače pa vse OK! user posted image .. dons je 13. teden user posted image

< Sporočilo je popravil anja93 -- 26.12.2022 12:40:41 >

clock-img

26.12.2022, 15:09

clock-img

foxy_cat

pencil-img

1080

Uf.. ti si že pri shoppingu hehe...

clock-img

26.12.2022, 15:11

clock-img

anja93

pencil-img

48

ah kje, saj sem napisala, da do pomladi ne bom nalupovala, samo brskam.

clock-img

26.12.2022, 15:54

clock-img

foxy_cat

pencil-img

1080

Jaz pri prvi sem najprej kupila voziček, hehehe... 

clock-img

26.12.2022, 15:55

clock-img

4.mama

pencil-img

600

jaz sem vedno po nuhalni v prejšnjih nosečnostih si sla neko malenkost kupit, za dušo, slinček ali copatke, zdaj pa mi je tako slabo da niti razmišljat ne morem o tem.

Včeraj ko je moj povedal da sem noseča sem se zaprla v wc in se zjokala, tolk mi je blo hudo in še hormoni.

clock-img

27.12.2022, 01:25

clock-img

Anonimen

jaz sem vedno po nuhalni v prejšnjih nosečnostih si sla neko malenkost kupit, za dušo, slinček ali copatke, zdaj pa mi je tako slabo da niti razmišljat ne morem o tem.

Včeraj ko je moj povedal da sem noseča sem se zaprla v wc in se zjokala, tolk mi je blo hudo in še hormoni.

Zakaj? Ajoj vse bo ok. Mora bit. 
Midva se nisva in ne bova povedala do NS oz do prvih testov, ko bomo preverili, ce je res vse ok. Do takrat pa skrivat trebuscek in pokerface zakaj se vlecem k skuham spaget. Dons nisem spekla nic. Sem pa zato vceraj 3.potice, tko da ok, mi je oprosceno. Sem zelela se potrtatno in piskote, pa ni slo. Jutri spet sluzba, tko da ... ura ze 1:30 jst pa k sova budna, kaj je zdaj to ... neka nespecnost. Zjutraj k bo budilka, bom pa k da bi me tank povozil. 
Se tipkamo jutri. Jutri bom pa ze polnih 10t in 1 day .... in se kr nisem imela 1 pregleda ... se malo se malo .... 
Ima katera ta teden pregled? 

clock-img

27.12.2022, 07:39

clock-img

foxy_cat

pencil-img

1080

Jaz imam 4.1.kontrolo.

clock-img

27.12.2022, 08:35

clock-img

4.mama

pencil-img

600

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zakaj? Ajoj vse bo ok. Mora bit. 
Midva se nisva in ne bova povedala do NS oz do prvih testov, ko bomo preverili, ce je res vse ok. Do takrat pa skrivat trebuscek in pokerface zakaj se vlecem k skuham spaget. Dons nisem spekla nic. Sem pa zato vceraj 3.potice, tko da ok, mi je oprosceno. Sem zelela se potrtatno in piskote, pa ni slo. Jutri spet sluzba, tko da ... ura ze 1:30 jst pa k sova budna, kaj je zdaj to ... neka nespecnost. Zjutraj k bo budilka, bom pa k da bi me tank povozil. 
Se tipkamo jutri. Jutri bom pa ze polnih 10t in 1 day .... in se kr nisem imela 1 pregleda ... se malo se malo .... 
Ima katera ta teden pregled? 

Anonima se malo pa boš videla svojo pikico in boš imela lepo novo leto user posted image .

Nekaj me zanima glede Niftyja, se moram naročiti ali moram počakati Nuhalno, ker nuhalno imam v 13 tednu in nevem potem koliko se čaka.

clock-img

27.12.2022, 08:37

clock-img

Bonbonnie

pencil-img

178

Mi je ze zal, da sem prejsni teden pravila da nimam nobenih simptomov, slabost je prisla, malo pred 6T. Zaenkrat je najbolj zjutraj pa sploh ne bruham, samo grem in se slinim nad wcjem. Pa ponoci tako hudo me je glava bolela, sploh spat nisem mogla. Se zdaj me boli. Pa jedla bi spagete, za zajtrk, za kosilo, za vecerjo... Pa kebaba se mi lusta. Fun fact, kebaba sploh niti ne jem ker meni je to nagravzna jed. No zdaj pa se mi ga lusta 😂 Vesele praznike drugace 💕
In ja midva sma njegovim povedala za bozic, sma se pa lotila s temi sreckami od nibadesign. https://nibadesign.si/trgovina/kartice-presenecenja-skrito-sporocilo/razkritev-nosecnosti/kartica-presenecenja-srecka-nosecka/
Res super je bilo 😊 No itak ne bi mogla se dolgo skrivat, ker sma vsako nedeljo tam na kosilo, mene ze slabost napada, ne spijem kozarcek vina pri kosilu, skoz sem zaspana...

clock-img

27.12.2022, 17:11

clock-img

nevergiveup

pencil-img

309

Pozdravljene! Evo me z Nuhalne in Nifty-ja. Na nuhalni je bilo vse ok, Nifty moram čakat na rezultate... Noseča 12 tednov in 3 dni 🥰 4.mama pri moji ginekologinji se Nifty in Nuhalna opravita vedno istočasno, ne vem kako drugje. Ampak res najbolje, da take info pridobiš pri svojem ginekologu. A si se že naročila na 1. Pregled? Recimo jaz sem dvojni hormonski tudi hotela delat pa ga moja od 11. tedna naprej v primeru, da greš itak na Nifty in Nuhalno ne dela, čeprav sem na forumu zasledila, da je to pri nekazerih drugače, tako da res nima smisla to ugobanje in zdaj vedno direkt njo poklicem pa vprasam... 💖 
Vsem lepe praznike, zdaj pa spet čakanje na rezultate Nifty 🙈🙉 Se mi zdi, da se ne bom mogla sprostit to nosečnost in bom nonstop nekaj čakala.. 🤣🤣🤣

clock-img

27.12.2022, 17:25

clock-img

4.mama

pencil-img

600

nevergiveup full sem vesela za tvoje rezultate in vem kako ubija čakanje ni hujšega. JAz sem se danes naročila na Nifty v Lj imam pa isto dan kot NS, NS pa je v Postojni. Katerega si vzela paket mislim?

Meni je malo manj slabo, spim pa non stop in prsa malo ne preveč bolijo, kako si ti s simptomi?

clock-img

28.12.2022, 07:58

clock-img

nevergiveup

pencil-img

309

nevergiveup full sem vesela za tvoje rezultate in vem kako ubija čakanje ni hujšega. JAz sem se danes naročila na Nifty v Lj imam pa isto dan kot NS, NS pa je v Postojni. Katerega si vzela paket mislim?

Meni je malo manj slabo, spim pa non stop in prsa malo ne preveč bolijo, kako si ti s simptomi?

HVALA, draga ❤ Jaz sem vzela Standard glede na rezultate Nuhalne sem se odločila za tega. Pa tudi čist vsega pač ne moreš stoprocentno v nobenem primeru vedet in preprečit. Vedno gre lahko kaj narobe, ampak upamo pač, da bo vse ok. Tudi finančno gledano je Nifty Plus neprimerljivo dražji- to ni 20-50 evrov dražje, ampak kar 200?? Halo?? Se mi zdi totalno pretiravanje. Ne vem, no... Pa tudi seveda sem bila pozorna na to, da parametri so res v redu pri otroku- nosna kost se dobro vidi, nuhalna svetlina je ful pod kritično številko, želodec, trebušček, ledvičke in srček smo tudi videli in vse kot kaže izgleda tako kot mora. Pri meni je kritična pač starost. Drugače na Nifty sploh šla ne bi. Ampak, da bom bolj mirna sem se pač odločila, da grem.
Kar se tiče simptomov pa imam kot vedno grozen refluks, lulam po 4krat ponoci, slabo mi je tudi po malem nonstop pa bi skoz jedla pol me pa vse tišči 🤔🤨🙃 Kdaj imaš ti NS pa Nifty? Držim pesti seveda za vse 💓

clock-img

28.12.2022, 08:09

clock-img

anja93

pencil-img

48

Mene pa dva dni že “žre” misel o rezultatu moje NS. Naj omenim, da je ginekologinja že na pregledu omenila, da je vse OK. Nosna kost vidna, organi,.. utrip. Vse. NS je bila 2mm. Po odvzemu DHT je bil moj rezultat za T21 1:2093 (backround risk pa 1:709). Ostalih dveh trisomij ne bom komentirala, ker sta bila rezultata 1:20000. Stara sem 29 let in mi je ta rezultat T21 malo … cuden. Nizek? Sploh nevem. Ginekologinja je rekla, da je izvid v redu, da ne spadam v rizicno skupino za pojav kromosomske napake.. moj osebni G pa bo izvid vrjetno pregledal sele, ko pridem na pregled v januarju. Ceprav sem mu ga ze poslala. Mislim, vse je bilo super; rezultat mi je bil OK, zaupam zdravnikom… sedaj me pa ze dva dni grize ta stevilka. Ker sem nekje zasledila, da so ene imele tudi 1:10.000 za T21. Nevem pa pri kateri starosti.
No in zdaj izpadem kakor panična nosečnica 😃 kaj bi ve naredile na mojem mestu? 

clock-img

28.12.2022, 08:54

clock-img

cbelca2

pencil-img

29

Pozdravljene.Pri katerih tednih ste naročene na NS. Nevergiveup super, vesela sem zate za rezultate. Si ti imela nifty na napotnico? Ker pravis da si se odlocila zaradi starosti? Jaz sem tudi želela opraviti isti dan kot NS in me niso hoteli naročiti na Nofty dokler nimam izvida NS 🤷‍♀️4.mama kam v Lj gres na Nifty? Si se odlocila da greš na napotnico ali samoplačniško?Lp vsem

clock-img

28.12.2022, 09:57

clock-img

4.mama

pencil-img

600

pozdravljene punce, jaz imam NS in Nifty 16.1., bom pa šla na Panoramo v Medgen, ne bom sla na napotnico ampak bom plačala, ker morajo bit Ns res slabi rezultati da ti pripada na napotnico Nifty. Sem pa čist nervozna ker je še dolga do tam in razmisljam da bi sla durgi teden na UZ da si ga neklje plačam, ker kot da mi je manj slabo, še vedno a manj, manj bolijo prsa, ne vem totalno sem napsihirana ker sem itak doma in samo to razmišljam.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem