cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Julijke 2023

clock-img

19.12.2022, 15:38

clock-img

4.mama

pencil-img

600

super NEvergiveup ti si pa res full viidla, meni če ne bi vse pokazal s prstom nisem vidla nič

clock-img

19.12.2022, 20:28

clock-img

Bonbonnie

pencil-img

178

Evo jaz sem bila na pregled, dala bris, dobila sem utrogestan preventivno zaradi jemanja brisa.Glede prehlada pa je rekel da mi nic drugega ne more dat razen fiziolosko raztopnino za v nos. Do 16t baje niti lekadola niti pastile. Prvi uz pa bo 3.1, 4.1 pa kri pa vodo. Ze komaj cakam 😊

clock-img

20.12.2022, 07:35

clock-img

4.mama

pencil-img

600

Nevergiveup kaj ti gres na Nifty po nuhalni, ali bos samo nuhalno

clock-img

20.12.2022, 08:43

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Bonbonnie
Do 16t baje niti lekadola niti pastile. 

Kako ne? Ta pa je strog. No, jst sm 1 lekadol+c popila in polizala skoraj 1 skatlo ISLA tablet ... ampak mislim, da škode ne bo.

Mene je pa hči skor dobila. Je vzela moj gsm, da se je logirala v svojo igrco in me začudeno vpraša: "Mami, zakaj imaš pa ti Pregnancy tracker aplikacijo".user posted image Sem hitro začela razlagat, da se je po updatu moja aplikacija za spremljanje menstruacije tok spremenila, da mi ni več všeč in da sem iskala kakšno drugo in da tud ta k jo je slučajno vidla, ni OK.user posted image In da ko bo ona dobila M, da ji bomo tud dali eno aplikacijo, da si bo notri vpisovala dneve M in lahko spremljala. Ker ena app k jo imam že od leta 2018 mi natančno zjutraj pokaže "Its about to start" in res sem tisti dan pol dobila M. No ko je ta app napisala "Take a pregnancy test, you are 2 days late", mi je bilo vse jasn, prav je imela :) No, sem se zmazala s tem izgovorom user posted image

Kava se mi je pa tok zagrenila, da niti 1 šalce na dan v službi ne uspem spit do konca .... tko da sem večinoma na čaju. user posted image

Dons sm se zbudila z zabasanim nosom in rahlim glavobolom .... sej zdaj je že bolje ampak ok. Pa skoz se mi v nosu nek pritisk izmenjuje, tko moteč filing. Aja pa sem in tja kri piham. Sej vem, da je to za nosečnost značilno, sam tko omenjam, da imam zdaj še to. Medtem ko ponoč prespim celo noč in zaenkrat še ne hodim lulat.

Me pa zelo veseli, da ste že pošteno lepo videli user posted image . A pa je od zunaj (trebušček) tud videti, da je nosečnost že tako lepo napredovala? Se ti pozna, da si v 11 tednu? Jaz sem danes polnih 9t1d, torej vstopila v 10 teden. user posted image In upam, da je vse ok. Še 9 dni do 1 pregleda.

http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Nosecniski%20koledarcek,%20izracun%20poroda%20-%20pregnantcy%20calculator.html

clock-img

20.12.2022, 09:14

clock-img

4.mama

pencil-img

600

Jaz sem ga tudi vprašala kaj lahko in je reku sam fiziolško pa res ni strog drugače, ne vem res. Meni se bo zmešalo tako, vsa zamašena, edino skozi usta lahko diham, glava boli za umret in slabo... kup nesreče na kavču

clock-img

20.12.2022, 09:21

clock-img

Bonbonnie

pencil-img

178

4.mama v lekarni so mi dali hypertonic solution, tonimer je ime razprsila. Od vceraj popoldan sem zacela spricat, danes sem res za 10x boljse. Probaj mogoce bo tebi tudi pomagalo. Je pa res fuj kak je slano 😩

clock-img

20.12.2022, 10:15

clock-img

Pikcapokca

pencil-img

309

Zanimivo kak vsak rece drugace. Meni je ginekologinja rekla da ce me kdaj boli glava da tud lah navadn lekadol vzamem sam pac da ne pretiravam. Ni pa problem ce ga vzamem. Probam se tak izogibat takih stvari ampak ce bi blo res hudo nevem ce ne bi vzela..

clock-img

20.12.2022, 10:20

clock-img

Bonbonnie

pencil-img

178

Bog ne daj, ce gre kaj narobe potem, kaksna reakcija na zdravila ali karkoli, da so oni zavarovani ker so odsvetovali.. Verjetno so zato eni tako "strogi". Ne vem..

clock-img

20.12.2022, 10:22

clock-img

4.mama

pencil-img

600

jaz če bi imela visoko vročino ali pa res hudo migreno bi sigurno vzela Lekadol, mučenje je hujše kot ena tableta. So ene ki pijejo alko, kadijo ma res nič ne pazijo, otroci se rodijo zdaravi, me se pa res vidim vse full pazimo, nas je pa kar precej bolnih.

Nosečak1991 kako kaj tvoja corona? upam da si uredu

clock-img

20.12.2022, 10:57

clock-img

nosecka1991

pencil-img

29

Jaz mam angino in lahko pojem max 4 lekadole na dan in dobila sem danes še antibijotike, pa tudi isla tablete lahko mi je rekla zdravnica in v lekarni. Zanimivo, da vsak drugače pove.

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

Jaz sem ga tudi vprašala kaj lahko in je reku sam fiziolško pa res ni strog drugače, ne vem res. Meni se bo zmešalo tako, vsa zamašena, edino skozi usta lahko diham, glava boli za umret in slabo... kup nesreče na kavču

clock-img

20.12.2022, 10:57

clock-img

nevergiveup

pencil-img

309

jaz če bi imela visoko vročino ali pa res hudo migreno bi sigurno vzela Lekadol, mučenje je hujše kot ena tableta. So ene ki pijejo alko, kadijo ma res nič ne pazijo, otroci se rodijo zdaravi, me se pa res vidim vse full pazimo, nas je pa kar precej bolnih.

Glej, meni je ginekolog rekel, da bolje da vzamem Nalgesin kot da sem cel kup nesreče, ker to moje slabo počutje ne prinaša nič dobrega za otroka. In sem v prveh dveh nosecnostih pri migrenah jemala nalgesin, ker mi lekadol ni prijel. Pa ni bilo NIČ narobe. Celo Pušenjaku sem pisala v zvezi s tem pa je isto povedal, da naj mirne vesti vzamem zdravila pa seveda pretiravam ne, ampak če je treba je pač treba. Pravzaprav je bolj malo zdravil, ki so res strogo prepovedana in pod nobenim pogojem niso primerna za nosečnice. Ampak v lekarnah ti samo rožice ponujajo, če si noseč iz previdnosti in eni ginekologi tudi ful pretiravajo. 
Grem pa tudi na Nifty, edino napotnico bi izkoristila pa ne vem kje se jo dobi, ker mi je moja ginekologinja valda fuuuul prodajala Nifty plus pri njej. Jaz bi pa kar Standard na napotnico. Ima katera info o tem?
Me je pa drugace kar grdo gledala, ko sem tako pozno prisla na prvi pregled, ker sem zamudila dvojni hormnoski in tudi za kri pa vodo in za transfuzijsko (ful enih testov za toksoplazmozo, Hiv, hepatitis) je že kar zelo pozno.. Potem se je sicer pomirila, ko sem rekla, da sem samoplačniško šla v 7,5 tednu, ampak takrat je bil samo UZ, nobenih laboratorijskih preiskav pa sem se od nje naposlušala kako je to neodgovorno... Samo v vednost vsem, ki ste se odločile, da se naročate ful kasneje... Jaz sem se pri njej tudi, ampak ni bila prav nič zadovoljna...

clock-img

20.12.2022, 11:00

clock-img

nosecka1991

pencil-img

29

Sem včeraj šla na testiranje in sem bila negativna, potem sem klicala zdravnico in je rekla da mam angino. Dala takoj antibijotike ker če še bolj hbolim lahko naredim veliko škodo dojenčku in je boljše da jem nekaj zdravil je rekla. Boli grlo za znoret, ampak vzamem en lekadol takoj poližem eno Isla tableto in lahko zaspimza dobre 3h potem pa spet bedim 3h pa spet lahko pojem lekadol.Upam da bom do petka boljše, da lahko grem na pregled.

clock-img

20.12.2022, 11:04

clock-img

foxy_cat

pencil-img

1080

Jaz imam pa spet zanič urin user posted image ... v četrtek moram spet vodo dat, pa bris..

clock-img

20.12.2022, 11:14

clock-img

4.mama

pencil-img

600

Se vprašala gelde Nifty na napotnico in je stvar taka, pripada ti samo če so rezultati Nuhalne slabi, torej pogoj je da prvo opraviš nuhalno, če so slabi je Nifty na napotnico ta standard, če so rezultati uredu od Nuhalne moraš plačati, tako je včeraj meni razložil

clock-img

20.12.2022, 11:27

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: nevergiveup

Me je pa drugace kar grdo gledala, ko sem tako pozno prisla na prvi pregled, ker sem zamudila dvojni hormnoski in tudi za kri pa vodo in za transfuzijsko (ful enih testov za toksoplazmozo, Hiv, hepatitis) je že kar zelo pozno.. Potem se je sicer pomirila, ko sem rekla, da sem samoplačniško šla v 7,5 tednu, ampak takrat je bil samo UZ, nobenih laboratorijskih preiskav pa sem se od nje naposlušala kako je to neodgovorno... Samo v vednost vsem, ki ste se odločile, da se naročate ful kasneje... Jaz sem se pri njej tudi, ampak ni bila prav nič zadovoljna...

Grdo gledala, zakaj pa so te tako pozno naročili? user posted image
Mene je sestra neki psihirala, če je otrok sploh zaželjen in mi ona pol dala tok pozno rok. Torej ni čisto moja krivda, ker vem, da proste termine imajo. Nikoli ni tam v čakalnici gužva, vedno sem sama sedela, čist mirno imajo in bi me lahko tudi 1 teden ali 10 dni prej dala na urnik. Če me misli moja G kj napizdevat, ji bom gladko rekla, da si jaz sama ne izbiram datumov ampak naj se o tem pogovori s tanovo tamlado, k je pametna za pet. user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.12.2022, 11:34

clock-img

4.mama

pencil-img

600

Foxy_cat zakaj pa pride do tega, so ti kaj razloćili? ali lahko s hrano kaj izboljšaš?

clock-img

20.12.2022, 14:11

clock-img

Pikcapokca

pencil-img

309

Meni je ocitno za nekaj casa spet nazaj slabost… vceraj se je zacela. Nic ni pasalo za jest.. ponoc mi je blo tok slabo da sm se celo noc zbujala in premetavala. Danes pa tudi karkoli pojem mi je taka sila.. ahh sm mislila da bo ze konc 😂 

clock-img

20.12.2022, 14:25

clock-img

4.mama

pencil-img

600

v katerem tednu si ti Pikapokca?

clock-img

20.12.2022, 14:26

clock-img

nosecka1991

pencil-img

29

Jooj, meni pa ni več slabo in me je začelo skrbet zakaj nič več. Pri katerem tednu se začnejo simptomi mal umirjat? 

IZVIRNO SPOROČILO: Pikcapokca

Meni je ocitno za nekaj casa spet nazaj slabost… vceraj se je zacela. Nic ni pasalo za jest.. ponoc mi je blo tok slabo da sm se celo noc zbujala in premetavala. Danes pa tudi karkoli pojem mi je taka sila.. ahh sm mislila da bo ze konc 😂 

clock-img

20.12.2022, 14:52

clock-img

nevergiveup

pencil-img

309

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mene je sestra neki psihirala, če je otrok sploh zaželjen in mi ona pol dala tok pozno rok. Torej ni čisto moja krivda, ker vem, da proste termine imajo. Nikoli ni tam v čakalnici gužva, vedno sem sama sedela, čist mirno imajo in bi me lahko tudi 1 teden ali 10 dni prej dala na urnik. Če me misli moja G kj napizdevat, ji bom gladko rekla, da si jaz sama ne izbiram datumov ampak naj se o tem pogovori s tanovo tamlado, k je pametna za pet. user posted image user posted image user posted image

Jaz sem jih ful pozno klicala, ker sem šla prvič na samoplačniško. To pa zato, ker sem hotela na pregled čim prej, potem sem pa prejsnji teden šele klicala za pregled...
4.mama, ah pol pa itak verjetno brezveze, ker bom zamudila Nifty. Ravno prazniki so..  Jaz bi Nifty ne glede na rezultate nuhalne zaradi starosti.

clock-img

20.12.2022, 15:01

clock-img

4.mama

pencil-img

600

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz sem jih ful pozno klicala, ker sem šla prvič na samoplačniško. To pa zato, ker sem hotela na pregled čim prej, potem sem pa prejsnji teden šele klicala za pregled...
4.mama, ah pol pa itak verjetno brezveze, ker bom zamudila Nifty. Ravno prazniki so..  Jaz bi Nifty ne glede na rezultate nuhalne zaradi starosti.

Jaz razmisljam da bi sla na samoplačniški takoj po novem letu ko bom v 11 tednu. Kje si pa opravila samoplačniški? Jaz na Nifty itak zaradi starosti, samo ne vem katerega vzet

clock-img

20.12.2022, 15:15

clock-img

Pikcapokca

pencil-img

309

Nosecka1991 meni zdaj teden pa pou ni blo nc. Bols se ne bi mogla pocutit. Nic slabo, spet sm apetit nazaj dobla, vse super. Zdaj pa spet malo ajoj. 😅4.mama v 11.tednu sem zdaj :) 

clock-img

20.12.2022, 15:50

clock-img

nevergiveup

pencil-img

309

4.mama jaz sem šla k Senčarjevi na pregled samoplačniški. Ful fajn je bilo. Najprej sem hotela čim prej na vrsto, da vidim, če je sploh srček in ne čakam v tri krasne, potem pa nič... Pol sem pa hotela tik pred nuhalno na pregled, da ta najbolj kritične tedne dam čez in zato sem tako pozno klicala svojo ginekologinjo... No, vseeno nisem še ven iz ta hudega, ker je treba še Nuhalno pa Nifty preživet... 🙄😮‍💨😮‍💨😮‍💨 Mi je pa vseeno malo odleglo včeraj seveda... 
Vse, ki vas skrbi, da vam nič več ni slabo pa je že počasi čas, da nam neha biti. Jaz se vseeno počutim "noseče" čeprav mi tudi več ni slabo, ne znam tega opisat, ker ta občutek po moje dobiš, če si bil že večkrat... Je drugačen od ful boljšega počutja, če/ko je kar naenkrat vsega konec. Ta nosecniski "brain fog" zgine... Pa še to verjetno pri vsaki drugače..

clock-img

20.12.2022, 17:02

clock-img

foxy_cat

pencil-img

1080

4.mama tole glede urina nimam pojma... js sm bla cca. 2mesca nazaj pri svoji zdravnici ker sem imela nekakšne napade bolečin, sumila sem na ledvične kamne. No takoj me je dala kri dat - vse ok, takoj pod nujno na Uz.. no lih na dan k sm mela Uz me je zjutraj malo zapeklo ko sem šla lulat, pa še mal težko je šlo na začetku, sem rekla "zdaj je ka zihr šel kamenček ven"... no na UZ res ni nič našla - vse ok.. No pa tudi bolet me je nehalo tisti dan - prej me je 1 mesec na sunke .. no potem sem pač rekla kar je bilo je tako že mimo, kri je ok, Uz je ok... na evo zdaj dam pa vodo puf... pa ne sam beljakovine, še svašta povišano. Tako da v četrtek moram spet vodo dat, pa bris nožnice bodo vzel pač če mam kake bakterije al pa kej,...  nimam pojma, nisem še nikoli to imela. Drugač same beljakovine sem pa že v prvi nosečnosti imela v eno, pa vsako referenčno moram vsaj svakrat dajat vodo, vedno imam. Bog ve zakaj. Sestra ima isto.

clock-img

20.12.2022, 21:55

clock-img

cbelca2

pencil-img

29

Pozdravljene,Redno vas berem, pisati pa se mi kar ne da...Lep pozdrav vsem, ki ste se pridružile na novo.Nekaj info delim z vami glede vprasanj v zadnjih dneh.Glede sladkorne, meja 5,1 je že 8let. Na prvem pregledu ko si tešče naj bi pogledali že tudi to, če je takrat ok pa je kasneje 1x potem še test ki traja par ur, ko pijes tisto sladko vodo. Že v 2.nosecnosti sem na prvem pregledu imela ravno 5.1 in zato bila celo n vodena v diabetološki in naj povem da potem nikoli nisem imela povisanega sladkorja celo n. No in...zgodba se ponavlja. Domnevam da zaradi slabosti ki jo imam in posledicno kaj od hrane spravim vase.Še glede niftija in NS na napotnico. Gleda se starost mame na PDP. 35 in 36 let starim pripada NS na napotnico. Od 37 naprej pa ne več. Za to starost pripada napotnica za amnio oz. To napotnico lahko uporabiš za osnovni nifty, vendar je pogoj, da pred tem opraviš samoplačniško NS in da je rezultat NS dober. Sedaj mi je šlo iz glave ali je vrednost 1:100 ali 1:300. Če je na NS ta vrednost ok torej pri starejsih od 37 se lahko odlociš za nifty, če je verjetnost slabša pa le amnio oz biopsijo horionskih resic. Je pa res, da sem iskala in delajo nifty na napotnico samo v lj v porodnisnici (prosim če sem kaj zgrešila in katera ve mi povejte), naročijo te pa šele, ko imaš izvid nuhalne.Imam tudi angelsound. Za foro sem ga sprobala ko sem bila v 9.tednu in se je slisalo. Uporabim ga pa lih 1x na teden...Aja sedaj sem v 11.tednu. Še malo o mojem počutju, še vedno vztrajata slabost in bruhanje. In precejšnje pomanjkanje energije.Lep pozdrav vsem in pozdravite se vse, ki vas dajejo raznorazne viroze...sj veste samo pozitivno moramo razmišljat 😁

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem