cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Julijke 2023

clock-img

15.12.2022, 09:49

clock-img

Bonbonnie

pencil-img

178

Ja to je pac to, cas prinasa nove stvari. Na nas je da se odlocimo ali jih bomo sprejeli ali ne. Meni se zdi prav da se mlajse ucimo od tiste ki ste ze to dali skozi, tako kot ste rekli, da se sploh ne razmislja da bo nekaj slo narobe, da smo vedno pozitivni, tako kot ste bili vi 15 let nazaj ko ni bilo ne nifty-ja ne nic. Po drugi strani, seveda nove mlade mamice, pretiravajo(mo) in to konkretno. Jaz sem mlada in bom mlada mamica, sem se pa odlocila sprejet in starejse in novejse navade, kakor se pac meni zdi prav. Telo pa itak samo pove, kdaj mu nekaj pase kdaj ne, sploh v nosecnosti. Ce se mi lusta prsuta ali cokolade ali karkoli ze, bom jedla, ravno tolko kot mi pase. Ce meni ne pase jest prsuta, ne bom celemu svetu gnjavila da uuu kak je pa to slabo, katastrofa ziva. Do zdaj sem jedla vse in bom se dalje jedla vse. Sem do zdaj obcasno telovadila, sedaj v nosecnosti ne mislim telovadit bom le povecala sprehode, pa me briga kaj bo neka X influencerka pravila da je obvezno telovadit in jest le solato in čijo. Moje telo zna meni povedat cesa je zmozno in cesa ne in jaz mu zaupam. Po drugi strani, pa sprejemam tudi nove stvari, kot so nifty in to, ravno zato ker je to neinvanzivna metoda (ja je se vedno draga, ampak jbg za otroka se gre) in je res zelo natancna in lahko prepreci veliko nevsecnosti.. Cas pac gre naprej in mi moremo tudi. Pac vglavnem, so vedno bili plusi in minusi glede vsega, pa bodo tudi za nifty-ja ali prsuta ☺️

clock-img

15.12.2022, 09:51

clock-img

4.mama

pencil-img

600

Nevergiveup isto jaz, komaj sem čakala da mi namigne kaj je in 3 krat so točno napovedali na nuhalni, sicer do mi rekli da je 80% a pri meni je 3 krat držalo. bomo vidli kaj bo sedaj če priguram do tam.Občutek še vedno da bo pupika.

Meni je še vedno slabo po malem ,ne bruham, danes cem peljala malo an cepljeneje HPV in sem se prav namučila, nič ne pomaga

clock-img

15.12.2022, 10:14

clock-img

nosecka1991

pencil-img

29

Nosečke ki ste mali bolj izkušene rabim vaš nasvet. Men se norooo lušta bifteka.Kako mate vi mnenje? Sicer mi je rekla gin da ga letos nesmem nič ampak en toast ali dva si resss nenormalno želim. 

clock-img

15.12.2022, 10:22

clock-img

4.mama

pencil-img

600

Nosečka tudi sama okrog novega leta vedno jem tatarski biftek in ravno včeraj sem razmišljala o njem. Ne vem pa še al ga bom al ne user posted image

clock-img

15.12.2022, 12:41

clock-img

foxy_cat

pencil-img

1080

Biftek pa je zadeva ki jo jaz prav tako obožujem, in ne niti v prvi nosečnosti ga nisem niti sedaj ga žal nebom, je vseeno surovo meso preveliko tveganje zame osebno user posted image že ne-noseči se večkrat kaj okužijo, kaj šele nosečke.. Pač preživiš.

clock-img

15.12.2022, 12:54

clock-img

4.mama

pencil-img

600

mas prav Foxy_cat ni to življenskega pomena res ne. bomo pač jedle skutin namaz user posted image .

Kako se kaj ostale počutite jaz sem vsaki dan bolj fuč, totalno brez energije, nervozna, slabo... jojjj

clock-img

15.12.2022, 12:57

clock-img

nosecka1991

pencil-img

29

Ja sej jaz ga tudi nimam namena jest, sam hotela sem slišat vaša mnenja kako ste vi s tem:D Hvala😁😁

clock-img

15.12.2022, 13:03

clock-img

nevergiveup

pencil-img

309

IZVIRNO SPOROČILO: nosecka1991

Nosečke ki ste mali bolj izkušene rabim vaš nasvet. Men se norooo lušta bifteka.Kako mate vi mnenje? Sicer mi je rekla gin da ga letos nesmem nič ampak en toast ali dva si resss nenormalno želim. 

Bifteka bi se pa jaz res izogibala letos, ker je bilo v zadnjem času ekstremno veliko okužb s salmonelo zaradi njega... Tako da bi se ga izogibala letos tudi če ne bi bila noseča. Ne vem, no... Sushi-ju se pa ne nameravam odpovedat in se mu tudi prej nikoli nisem, ker za sushi je ponavadi izjemno sveža in kvalitetna riba, čeprav surova. Si ga pa privoščim v malo boljših restavtacijah pa ne ravno vsak teden 😊😉 
Pa karkoli se odločiš glede česarkoli se mi zdi, da je vse ok in prav. Je že nek razlog zakaj se bodo mamica odloči za kakršenkoli test ali hrano ali telovadbo... 
4. Mama, meni so dvakrat zadeli na nuhalni, enkrat pa falili (samo so opozorili, da naj z rezervo jemljem in ni stoprocentno). Kaj pa druge? Boste vprašali za spol na nuhalni? Jaz prvič v življenju ne bom, ker se mi zdi ful neverjetna izkušnja doživet to v porodni sobi. Je pa res, da je to moj 4. Otrok, prvih trikrat nisem niti slucajno zdrzala 🤣🤣🤣🤣🤣

clock-img

15.12.2022, 14:43

clock-img

Stella Marella

pencil-img

362

uff jaz danes uradno zacenjam 15.teden, ampak ravno danes sem tako zanic 😩 ene par tednov sem se pocutila ze zelo dobro, zdaj mi je pa tako slabo 😕 v 1.nosecnosti mi je bilo slabo 18 tednov. buahhhh!
a se na nuhalni ze lahko vidi spol?? pri nas ni blo nic dolocenega... je tudi ginekologinja rekla, da je v 13.tednu natančnost 50:50, haha. bom morala do morfologije pocakat. V 1.nosecnosti nisva hotela vedeti, ampak jaz sem slutila (in sanjala😁), kaj bo, tako da v porodni sobi nisem bila nic presenecena 😉 partner je biu pa itak ves iz sebe in je cisto pozabil pogledat, kaj je med nogicami 😅

clock-img

15.12.2022, 14:53

clock-img

nevergiveup

pencil-img

309

IZVIRNO SPOROČILO: Stella Marella

uff jaz danes uradno zacenjam 15.teden, ampak ravno danes sem tako zanic 😩 ene par tednov sem se pocutila ze zelo dobro, zdaj mi je pa tako slabo 😕 v 1.nosecnosti mi je bilo slabo 18 tednov. buahhhh!
a se na nuhalni ze lahko vidi spol?? pri nas ni blo nic dolocenega... je tudi ginekologinja rekla, da je v 13.tednu natančnost 50:50, haha. bom morala do morfologije pocakat. V 1.nosecnosti nisva hotela vedeti, ampak jaz sem slutila (in sanjala😁), kaj bo, tako da v porodni sobi nisem bila nic presenecena 😉 partner je biu pa itak ves iz sebe in je cisto pozabil pogledat, kaj je med nogicami 😅

Na nuhalni se že kar zelo lepo vidi ponavadi, je pa baje da odvisno od kvalitete naprave. A veš, da sem se jaz VEDNO zmotila glede spola, vsakič sem točno vedela, da bo čist nekaj drugega 🤣🤣🤣🤣

clock-img

15.12.2022, 16:09

clock-img

Anonimen

Meni so obakrat pravilno napovedali spol na Nuhalni. In tudi tokrat grem k njim in upam, da bodo videli, kaj se skriva. Predvsem pa upam, da bo plodek ziv, zdrav in lepo razvit. To je prvi cilj. Katerega spola je, je pa resnicno cisto vseeno. Doma imamo oba spola, karkoli bo, bo ok. Samo da bo in da bo zdrav otrocek. 
Danes se pocutim malo bolj nosecnisko in s tem malo bolj pomirjeno. Ampak vseeno nisem mimo prelomnice, ki sem si jo zastavila. Ce bom do nedelje se vedno nosecnisko razpolozena, bo tako kot da sem zadela na lotu. V ponedeljek naprem prebijem polnih 9t in startam v 10t. Torej v ponedeljek bom polnih 9t0d. Kar bo pa najvec do zdaj, zadnje 3 so se ze prej koncali. 
Ampak hey danes je sele cetrtek, napetost v meni narasca, poskusam ne razmisljati in se sprostiti in samo pozitivno naprej. 
Jst bom sla na ami, razen ce dobim preko napotnice tale Nifty, zaradi morebitne starosti. Nevem kdaj ti pripada? Koliko moram bit stara da je na napotnico? 
Kdaj se pa dela Nifty v katerem tednu? 
Lepo bodte.Anonimno-darilo

clock-img

15.12.2022, 16:11

clock-img

Natin

pencil-img

2

Živjo punce.Še ena, ki pričakuje julija :) - rok 20.7.2023.Prva nosečnost pri 34 letih.Prvi pregled sem imela 8.12., ko smo naredili UZ in je bil dojenček primerne velikosti, srčka pa nismo poslušali.Sedaj, 1 teden po pregledu, pa se mi pojavlja podobno kot ze nekaterim v skupini. Simptomi so kar izginili. Prsi vec ne tiščijo, ni več napetosti v trebuščku in več energije (prej sem lahko po službi samo ležala), sedaj pa grem lahko celo na sprehod, tudi spi se mi več ne tako zelo.Glede na to, da nisem edina, ki to doživlja, upam da je to “normalno” oz ne bo nič narobe. Držim pesti za vse!!!Imam pa sama odlično ginekologinjo, ki sama opravlja vse preglede (nuhalna, nifty…) in so mi sami že razporedili preglede do februarja. Tudi zdravnica je eno tako nežno, materinski bitje, sestra pa zelo organizirana. Vidim, da sem lahko hvaležna da je temu tako :)

clock-img

15.12.2022, 16:18

clock-img

4.mama

pencil-img

600

Natin dobrodošla med nami, super za pregled in tako ogranizirano ginekologinjo, jaz moram sama brskat in ugotavljat kako in kaj.

ANonimna (darilce) kot sem jaz razumela od 37 pripada na napotnico, nifty in nuhala pa naj bi se delalo skupaj v 13 tednu, tako so meni obrazložili ko sem vprašala

clock-img

15.12.2022, 16:25

clock-img

Natin

pencil-img

2

Hvala :)Meni so rekli, ker bom v času poroda že 35, da mi pripada nuhalna brezplačno, NIFTY pa je potrebno plačati, dela pa se po nuhalni, da lahko zdravnica vnese vse podatke v program.Moj naslednji pregled je tako nuhalna 6.januarja, kjer je lahko prisoten tudi partner.

clock-img

15.12.2022, 17:37

clock-img

Rdecka

pencil-img

27

Kaj pa dvojni hormonski test,boste tudi delale? Jaz se nagibam k nuhalni in najdrazjemu niftyu,zdj me pa mede, ce bi mogla tudi to?

clock-img

15.12.2022, 18:09

clock-img

anja93

pencil-img

48

Hojla Punce, upam, da ste v redu in zdrave! user posted image

Jaz nestrpno čakam nuhalno, ki jo imam v torek. Malo me skrbi (spet) ali bo na pregledu vse OK.
Kako me jezi, dobesedno prepuščene smo same sebi s tem čakanjem na preglede ... kako potem veš, da je vse OK?! No življenje ni potica user posted image
Vmes sem imela pregled krvi in urina, poklical me ni nihče tako, da predvidevam, da so bili izvidi OK.
Na nuhalni bodo opravili še dvojni hormonski test, NIFTY sem za sedaj dala na stran po pogovoru z nekaj prijateljicami, ki so bile nosečke
sem se odločila, da najprej naredim NS in DHT in potem NIFTY če bi bili rezultati slučajno slabi. Upam, da sem se odločila prav user posted image

Težave so se lepo umirile, slabo mi trenutno ni že kakšen dober teden, apetit se je tudi vrnil user posted image .. sem pa imela
nekaj težav s prebavo ... amapak kar gre, pa tudi trebušček se mi zdi, da se malce pozna. Kile pa so še vedno iste user posted image

Vidim, da vas je veliko novih tukaj, dobrodošle vse in lepo nosečnost!user posted image

< Sporočilo je popravil anja93 -- 15.12.2022 18:12:33 >

clock-img

15.12.2022, 19:00

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

Natin dobrodošla med nami, super za pregled in tako ogranizirano ginekologinjo, jaz moram sama brskat in ugotavljat kako in kaj.

ANonimna (darilce) kot sem jaz razumela od 37 pripada na napotnico, nifty in nuhala pa naj bi se delalo skupaj v 13 tednu, tako so meni obrazložili ko sem vprašala

Hmm res? Ker sem bila noseca leta 2020, 2021 in spomladi 2022 in zdaj spet 2022 pri 40ih in nikoli mi niso ponudili Nifty na napotnico ampak direkt napotnico za amnio? 
Bom vprasala mojo G. In ce je Nifty res na napotnico, potem grem delat to in ne Amnio. A je ta na napotnico pregled sploh OK ali je tako splosen, da se potem zenske rajsi odlocijo za amnio, kjer vec stvari preverijo? 
Anonimno-darilo

clock-img

15.12.2022, 19:06

clock-img

Anonimen

Aha sem nasla en novejsi clanek kjer je tudi napisano. 
https://www.bibaleze.si/nosecnost/nosecnost-starejse-nosecnice-po-35-letu-pregledi-tveganja.html

Hmm cudno, da mi ni tega ponudila. 

clock-img

15.12.2022, 19:11

clock-img

4.mama

pencil-img

600

Anoniman sem ti hotla poslat zasebno odgovor od Pušenjaka da vidis da ti pripada, mene ko sem klicala so vprašali ali bom vzela na nappotnico ali dražjega

clock-img

15.12.2022, 20:17

clock-img

foxy_cat

pencil-img

1080

Jaz sem pa v prvo vedela spol, enostavno vedela sem. Točno vedela kateri dan se je prijelo user posted image , in rekla sem punčka bo user posted image no in res tisti mesec je bil pozitiven test, za spol sem šla Pušanjaku, ker moja ni hotla na morfi nič rečt, na nuhalni v Dravljah tudi niso nič videli.. Tako da ja evo na koncu je bila punčka user posted image ... Zdaj? Nimam pojma... Niti sanja se mi ne, nimam nekega filinga user posted image

clock-img

15.12.2022, 21:16

clock-img

Anonimen

Hmm a sta NIPT in NIFTY isti test? 

clock-img

15.12.2022, 21:21

clock-img

Anonimen

Sem poiskala. Bom jutri prebrala. Moj me klice gor v.postlo. nocko

https://www.bambino.si/ni-vsak-nipt-nifty.html

clock-img

16.12.2022, 08:50

clock-img

Bonbonnie

pencil-img

178

No jaz sem tudi vstopila v fazo ko je 11h ze prepozno it spat, vceraj sem kar lepo ob 9:30 ze tako globoko.... 😂😂 Opazam pa da mi je vsako vecer ob isti uri slabo, okoli 7-8 obvezno, sem sprva mislila da sem nekaj slabega pojedla, ampak ze 3 dni zaporedoma ista zgodba, no to pa je ze neka druga zgodba. Cez dan drugace nic, razen utrujenost. Aja, pa vceraj sem pojedla neke testenine, pol sem jih pol ure preklinjala ko me je tak zasraufalo..... 😩

< Sporočilo je popravil Bonbonnie -- 16.12.2022 8:51:26 >

clock-img

16.12.2022, 09:55

clock-img

foxy_cat

pencil-img

1080

Bonbonnie hehehe... meni je tudi vedno samo zvečer malo slabo, isto mi je bilo v prvi nosečnosti cca. iste ure. user posted image Važno da sem drugi čas ok. user posted image Me pa veliko stvari hitro "zašraufa" ja user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem