Jaz ne bom hrabra, kar se tiče teh zgodnjih pregledov. V prvi nosečnosti sem ga imela pri 6t5d, ker je moja osebna G rekla naj se pridem pokazat. So bili pred tem le 3 splavi in 4 neuspešni IVF-i. Torej sem se šla pokazat 1 teden preden sem imela potrditveni UZ na kliniki za OBMP. Še teden kasneje pa sem imela prvi uradni pregled v nosečnosti pri osebni G. Tokrat me je povabila na zgodnji pregled, ker sem imela močne bolečine in se je hotela prepričati da je nosečnost res v maternici. Moj prvi uradni pregled bo tokrat torej proti koncu 9. tedna.
Ja JackieO, zelo blizu ga imava, jaz ga imam v sredo 😀. Kakšno pa si mela beto?
Glede skrbi pa jaz mislim takole. Jaz sem bila v prejšnji nosečnosti presrečna ampak do nuhalne svetline in rezultatov nifty testa zadržana. Tokrat sem realna, da gre seveda lahko še kaj narobe, ampak skrbi odganjam zavestno. Kaj pa lahko naredim, bolj ali manj nič. Moja prva nosečnost je bila tudi zato eno najlepših obdobij življenja. Skrbi povzročajo stres, zaradi stresa se sprošča hormon kortizol, ki pa po večini ne naredi nič dobrega. Poskusite najti svojo 'tehniko odganjanja skrbi', s tem si boste naredile samo dobro. Do neke mere se strinjam, da je to priprava na starševstvo, ampak tudi tega se da lotit bolj sproščeno. Seveda odgovorno in z vso potrebno resnostjo, ampak za preveč skrbi pa je škoda dragocenega časa❤️.
Pri meni partner ne bo mogel na pregled zaradi koronskih ukrepov. Tudi v prvi nosečnosti je bilo tako (ja, niti nisem tako dolgo nazaj rodila, konec zime). V prvi nosečnosti je bil partner lahko ob meni na nuhalni svetlini, ki je bila poleti 2020. Kasneje pa ne. Morfologijo sem mu posnela s telefonom, mi je G nasmejano dovolila. Pri porodu je bil lahko z mani ves čas, vendar on z masko, jaz v porodni sobi brez (so mi naredili prej PCR). Zdaj upam da bo šel lahko z mano na nuhalno svetlino, čeprav mislim, da bo začetek februarja kar noro s tem omicronom in ukrepi, tako kaže. Če bodo vaši ginekologi dovolili partnerjem biti zraven na pregledih, je pa to super. Mislim da vprašanje pred pregedom nikomur ne škodi, kako že rečejo, beseda ni konj 😁.