cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Aprilčice 2021

clock-img

19.10.2020, 19:34

clock-img

N****

pencil-img

92

Kako ste kaj punce? Vas kaj skrbi ta korona? Še vse delate? Jaz delam v vrtcu, počutim se ok zato skos delam.. me pa kar malo skrbi, tudi moj je imel danes testiranje, ker je bil v službi v stiku,... upam da se nas tale virus izogne 🤞

clock-img

20.10.2020, 19:39

clock-img

bincha

pencil-img

110

Ja tale covid tudi mene skrbi... Jaz tudi delam in sicer tudi nameravam dokler bo šlo... Že tako bomo lahko zaradi epidemije spet kaj doma.

Čudni so teli časi... Bomo šli v šolske učbenike 😝 
🍀🍀🍀🤞 Veliko zdravja nam in našim... 

clock-img

20.10.2020, 19:40

clock-img

bincha

pencil-img

110

IZVIRNO SPOROČILO: luri

Marje3tica_ super, da je šlo vse v redu na nuhalni. Mislim pa da nas je kar nekaj, ki še nismo prebolele toksoplazmoze.

Kaj je imela katera kdaj mogoče v prejšnjih nosečnostih težave s kožnimi izpuščaji? Jaz sem pred nekaj dnevi malo nad bokom opazila rdeč izpuščaj, ki mi ni izgledal kot pik ali pa ugriz kakšne žuželke. Do danes je bilo podobnih izpuščajev na mojem telesu 5. Zato sem danes obiskala osebnega zdravnika, ki me je pregledal in rekel, da naj bi bila to kožna bolezen Pityriasis rosea, za katero ne najdejo točnega vzroka, ampak je zelo povezana s padcem imunskega sistema v nosečnosti. Lahko traja od 6 tednov pa tudi do več mesecev, zdravila zanjo pa ni.

Se je katera že srečala kdaj s čim podobnim? Na plod naj ne bi imela vpliva, ampak bom sama še vseeno raje jutri klicala ginekologa. Upam, da bo vse ok... :/

Luri kaj pravi ginekolog na te izpuščaje? 

clock-img

21.10.2020, 05:52

clock-img

Marj3tica_

pencil-img

12

Mene pa zanima, ce ste dobile na NS tudi posnet zvok bitja srcka al samo slike? 😊

clock-img

21.10.2020, 18:49

clock-img

luri

pencil-img

40

IZVIRNO SPOROČILO: bincha

Marje3tica_ super, da je šlo vse v redu na nuhalni. Mislim pa da nas je kar nekaj, ki še nismo prebolele toksoplazmoze.

Kaj je imela katera kdaj mogoče v prejšnjih nosečnostih težave s kožnimi izpuščaji? Jaz sem pred nekaj dnevi malo nad bokom opazila rdeč izpuščaj, ki mi ni izgledal kot pik ali pa ugriz kakšne žuželke. Do danes je bilo podobnih izpuščajev na mojem telesu 5. Zato sem danes obiskala osebnega zdravnika, ki me je pregledal in rekel, da naj bi bila to kožna bolezen Pityriasis rosea, za katero ne najdejo točnega vzroka, ampak je zelo povezana s padcem imunskega sistema v nosečnosti. Lahko traja od 6 tednov pa tudi do več mesecev, zdravila zanjo pa ni.

Se je katera že srečala kdaj s čim podobnim? Na plod naj ne bi imela vpliva, ampak bom sama še vseeno raje jutri klicala ginekologa. Upam, da bo vse ok... :/

Luri kaj pravi ginekolog na te izpuščaje? 

Bincha: ginekologa nisem uspela priklicati po telefonu :( Sem pa še enkrat pla do svojega osebnega zdravnika, ki je potrdil diagnozo in mi dal napotnico za dermatologa. Sem brala na forumu od dr. Pušenjaka, kjer je več nosečnic pisalo o enaki diagnozi, pa jim je napisal, da že velikokrat v svoji ordinaciji imel nosečnico s to diagnozo in, da pri nobeni ni bilo nobenih komplikacij... poskušam verjet, da bo tako tudi pri meni user posted image

Me je pa dva dni nazaj ful začel boleti želodec in prav čutila in slišala sem kako se mi hrana pretaka po črevesju... sem imela tudi nekaj prebavnih motenj.

Mislim pa, da je vse skupaj vključno z izpuščaji povezano s stresom, ki ga doživljam zadnja 2 tedna... Najprej me je popadel nor strah pred okužbo s toksoplazmozo, zadnji teden pa še vse to glede korone.... in je telo na tak način odreagiralo.... jaz samo upam, da je z otročkom VSE vredu... Zdaj zadnji dan sem sama pri sebi sklenila, da nima smisla, da sama sebi povzročam nepotrebni stres in paniko, saj na tak način samo škodim otročku... se mu/ji bom oddolžila aprila, ko ga bom lahko že držala v naročju user posted image

Do takrat pa samo pozitivno naprej :)

clock-img

21.10.2020, 19:55

clock-img

bincha

pencil-img

110

Res je luri... Težave se rešuje sproti... Nič se dodatno živcirati!

Je pa zanimivo kako se (še posebej v prvi nosečnosti) skupaj z vsem pojavijo tudi novi strahovi in skrbi! ☺️ 

clock-img

21.10.2020, 19:55

clock-img

bincha

pencil-img

110

IZVIRNO SPOROČILO: Marj3tica_

Mene pa zanima, ce ste dobile na NS tudi posnet zvok bitja srcka al samo slike? 😊

Jaz sem odbila par sličic 😄

clock-img

22.10.2020, 18:33

clock-img

bincha

pencil-img

110

Ohhh meni je še vedno skoz slabo 🤢 bruham ne, samo tišči ne v želodcu in prav utrujena sem od tega... 

clock-img

22.10.2020, 20:40

clock-img

luri

pencil-img

40

Bincha: upam, da čimprej mine in, da se boš kmalu boljše počutila. Verjamem pa, da ni prijetno :/

Mene je pa končno nehal bolet želodec, sem pa danes dobila drisko, tako da sem že cel dan na dietni hrani (riž, bobipalčke, prežganka, prepečenec...ogromno vode) Kaj pozna katera še kaj, kar bi hitro zaustavilo drisko? :) Upam, da čimprej mine...

clock-img

23.10.2020, 16:04

clock-img

N****

pencil-img

92

Jaz sem danes izvedela da sem pozitivna na corona virus. Nimam vonja in okusa, okužila sem se pa v službi v vrtcu. Upam da drugih znakov ne  dobim...me kar malo skrbi 😕😕

clock-img

23.10.2020, 18:03

clock-img

luri

pencil-img

40

N****: ojoj... upam in držim pesti, da se hitro pozdraviš, verjamem pa, da te skrbi. Vse bo ok user posted image

Jaz sem pa po dveh dneh diete končno zaustavila drisko in boleč želodec. Edino kar še imam so izpuščaji (Pityriasis rosea), sem pa naročena k dermatologu v začetku novembra.... upam, da izpuščaji sicer kmalu izginejo. :)

clock-img

24.10.2020, 06:53

clock-img

bincha

pencil-img

110

N.... Drži se! 

clock-img

24.10.2020, 11:09

clock-img

hope2018

pencil-img

278

Luri.... jaz sem imelaa to diagnozo za izpuscaje vendar takrat nisem bila noseca....me je pa vprasal dermatolog ali ste noseci sem rekla da ne in mi je dal neko mocno maziloo, ki je pripomoglo k hitremu susenju teh izpuscajev vendar je rekl da zna trajati do 6 tednov preden izginejo.....zacelo sr mi je na roki en flek potem sem pa bilaa po celem hrbtu in trebuhu v izpuscajih groznoooo!!!! Cim manj vodee po teh izpuscajih....sem ga pa vprasala od cesa to nastene je pa rekel da lahko od padca imunskega sistema ali pa ce sem oblekla kaj na sebe da nisem oprala kaksno coto ki stoji v omari 1 leto....in potem sem pobrskala po spominu da sem pomerjala oblekee takrat katere ao mi se prav da jih operem in nosim....ocitno sem takrat to od tega dobila....🙄glede na to da za nosecnice ni mazilo bo samo po sebi pac izginilo bo pa trajalo nekaj casa.... ne skrbi vse bo minilo❤verjamem pa da je nadlezno..

clock-img

25.10.2020, 11:21

clock-img

luri

pencil-img

40

hope2018 hvala, da si delila svojo izkušnjo. Očitno je pri meni kriv slabši imunski sistem v nosečnosti, čeprav nikoli nisem imela težav z imunskim sistemom, vedno sem bila zdrava. Izgleda, da se je to sedaj spremenilo in moram malo bolj pazit na sebe... Imam pa vsega skupaj približno 30 izpuščajev... Mislim, da ni tako hudo, tudi srbijo me ne ravno.

Se pa še vedno/spet spopadam z drisko... izgleda, da sem malo prehitro začela jesti vse po vrsti nazaj in moje črevesje še ni bilo pripravljeno... Tako da sem do nadaljnjega spet nazaj na dieti... So se mi pa v tem obdobju začeli nori lušti po določeni hrani... Ubijala bi za joto, solato in domačo pizzo. Pa bom izgleda še nekaj časa na rižu, prežganki, gridinih, bobipalčkah in naribanem jabolku...

Kako ste kaj ostale user posted image ?

clock-img

26.10.2020, 12:17

clock-img

bincha

pencil-img

110

Ojla!

Ali ni objavilo prejšnjega sporočila ali pa bo sedqj dvakrat??? 🤔 
No jst sem uradno prehlajena in me to precej skrbi, saj smo imeli v službi prejšnji tede dve potrjwni okužbi s covid 19... 

clock-img

26.10.2020, 20:55

clock-img

m_dzaba

pencil-img

41

Hej punce!
Sem malo pozabila na skupino tukaj, ker sem na fb. Z mano tudi vse ok. Sem že v 18. tednu. In tudi jaz sem nekje korono staknila. Nič omembe vrednega ni bilo, izgledalo je kot vikend prehlad. Karantena se mi je danes zaključila, tako da sem spet svobodna 😁

clock-img

27.10.2020, 11:33

clock-img

luri

pencil-img

40

Ojla,

jaz sem danes klicala zdravnika, zaradi te moje driske, ki traja že 5 dni in mi absolutno nič ne pomaga, niti borovničev čaj.... In so me dali na odvzem brisa za korono...user posted image

Ko dobim rezultate testa bom pa klicala še svojega ginekologa... ker me zdej pa že pošteno skrbi tale driska... drugih znakov pa nimam... nimam vročine, kašlja, bolečega grla, že 14 dni sem doma in ne grem nikamor, tako da res ne vem od kej bi lahko dobila korono.... super se počutim, energije in apetita imam za izvoz.

clock-img

27.10.2020, 19:54

clock-img

bincha

pencil-img

110

Ja tale covid... 😯Jaz sem naročena testiranje v petek zjutraj.
Drugače sem kar ok, pač prehlad... Edino glavobol mi povzroča malce preglavic. 

clock-img

28.10.2020, 08:34

clock-img

N****

pencil-img

92

Js ne vem kaj bi rekla svoji zdravnici da bi mi še malo podaljšala tole bolniško...me je kr strah spet nazaj v službo.. mi je pa res zdej pobralo samo vonj in okus, včeraj sem mela glavobol, pa sej ne vem al od korone al od poležavanja 🙈

clock-img

28.10.2020, 09:22

clock-img

bincha

pencil-img

110

Mogoče ji reci, da imaš še vedno glavobole in da si kot "cunja", utrujena...? Bojo pa ja nosecko pustil, da se normalno nazaj sestavi??? 

Tele razmere zdj so res grozne!!! 

clock-img

29.10.2020, 15:25

clock-img

luri

pencil-img

40

Ojla,

upam, da ste vse v redu in zdrave :)

Jaz sem včeraj dobila nazaj rezultate testa za covid in sem na srečo negativna :)

Še vedno pa imam težave s tekočim/mehkim blatom, ki se vlečejo že skoraj 14 dni. :( Danes sem klicala ginekologa in mi je svetoval Linex 3x na dan po eno kapsulo. Rekel mi je, da če do ponedeljka ne bo dobro, naj pokličem, saj me bodo v tem primeru dali za 2-3 dni na infuzijo...

Ima katera izkušnje z Linexom? Pomaga pri driski?user posted image

clock-img

30.10.2020, 10:24

clock-img

Marj3tica_

pencil-img

12

Ima katara problem - "bolj jem, bolj sem lacna"? 🙈 Me kar skrbi, ker kilogrami samo grejo gor!😔

clock-img

31.10.2020, 16:04

clock-img

luri

pencil-img

40

Marj3tica_ jaz nimam takih problemov ;) Med nosečnostjo jem tako kot sem jedla prej... Niti nimam nobenih posebnih želja po točno določeni hrani... No sedaj po 14 dnevni dieti zaradi prebavnih težav sem si seveda želela še kaj drugega kot riž in prežganko.

Sem pa včeraj prvič začutila premikanje user posted image v trebuhu. Otroček je že kar precej aktiven, tako da čutim gibe vsak dan, tudi večkrat na dan user posted image Čudovit občutek.

clock-img

31.10.2020, 20:27

clock-img

bincha

pencil-img

110

No včeraj sem bila testirana in do zdaj nisem dobila nobenega smsa ali klica, da sem pozitivna... Ali to pomeni, da sem negativna?Sumljivo... Sem pa totalno brez vonja! Res cisto nič ne zaznam (in ne morem uživat v hrani 😡) 

Moj apetit pride in gre... Sedaj ko sem bila bolna ga tako nisem imela. Sem pa vseeno do zdaj pridelala trebušček in 2 kg. 
Tudi jaz občasno že čutim dojenčka (full se mi zdi zgodaj...), ampak je potem problem ko ga kak dan ne čutim čisto nič in me potem samo skrbi 😖

clock-img

31.10.2020, 20:28

clock-img

bincha

pencil-img

110

Ojla,

upam, da ste vse v redu in zdrave :)

Jaz sem včeraj dobila nazaj rezultate testa za covid in sem na srečo negativna :)

Še vedno pa imam težave s tekočim/mehkim blatom, ki se vlečejo že skoraj 14 dni. :( Danes sem klicala ginekologa in mi je svetoval Linex 3x na dan po eno kapsulo. Rekel mi je, da če do ponedeljka ne bo dobro, naj pokličem, saj me bodo v tem primeru dali za 2-3 dni na infuzijo...

Ima katera izkušnje z Linexom? Pomaga pri driski?user posted image

Ne za linex ne vem... Enkrat sem ga kupila za otroka, pa se ni ne zdi da bi kaj pomagalo. Meni je pomagala temna čokolada, slane palčke... 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem