Pozdravljena, Mago2.
Tudi meni je bilo rečeno, da se mora pred Nitfy obvezno narediti NS, da se že tam pogleda, kakšno je stanje/tveganje, z Nifty pa potem samo natančno potrdijo ali ovržejo rezultate NS. Če na Nifty dobiš rezultate, kjer ti odkrijejo Trisomije z visokim tveganjem, pa te čaka še amniocenteza, ki pa ni tako lušna zadeva. Jaz sem medtem dobila rezultate Nifty in je vse v najlepšem redu.
Se mi pa zdi, da so si tudi posamezni ginekologi malo po svoje razlagali in se odločali glede pregledov. Jaz sem 1. pregled imela šele v 13. tednu, ko je bil praktično zadnji rok za NS, ki pa baje v resnici sploh ni obvezen, razen če si med 35 in 37 let. Prav tako NS lahko delajo samo ginekologi, ki imajo licenco, kot je že ena tukaj omenila, in če tvoja te licence nima, ti je pač predlagala UZ in Nifty.
Kar se pa ostalih preiskav tiče (kri, urin), so mi hvala bogu naredili vse na licu mesta, čeprav je moja ginekologinja tudi kombinirano zasebna/koncesijska, tako da imam zdaj mir baje do morfologije, ki pa je šele junija. :( Maja imam pa baje samo telefonski posvet o stanju. Je to še kje praksa, ali je to samo pri nas?
Ima katera kakšne izkušnje z ZD Dravlje? Baje da se da tam opraviti UZ samoplačniško in da prideš takoj na vrsto. Me pa zanima, ali je lahko prisoten partner. Ker če ne bo smel biti zraven niti pri morfologiji, se mi zdi res grozno, da ne bo imel te izkušnje in bo potem čakal do oktobra, ko bo otročka videl šele v živo.
Lepo se imejte pa čim manj težav.
< Sporočilo je popravil Bajsironka -- 20.4.2020 11:23:40 >