Živjo punce!
Lepo preživeli praznike? Mi smo bili pri mojih, lih prej popoldan prišli domov. Prav lušno je bilo, paše malo sprememba lokacije in drugačno dogajanje. Sin je itak ful užival, ker ima noro rad mojega brata - sta ga včeraj s punco peljala na "čarovnice" - neko predstavo za otroke...je bil čisto navdušen. Našo dete kot da jo ni, pridna ful. Ne vem, če je enkrat zajokala v dveh dneh.
Tara9, evo tvoja je pa tudi pridno začela spati. Super, sem vesela zate. To je res luksuz. Se vsak dan zahvaljujem, resno. Tudi ostale boste to dočakale, držim pesti, da čim prej.
Naša tudi poliva, sicer malokrat bruhne kaj ven - ne vsak dan niti. Ji pa prihaja do grla gor. Ampak midva res paziva, po hranjenju še pol ure pokonci, dvignjena postelja (naklon), nasploh je dosti malo bila na ravnem - zdaj jo počasi dajem malo več na blazino, ker me malo skrbi njen gibalni razvoj. Pa skrbi me, ker jo ful nisem dajala na trebuh past kravic - včeraj sem ugotovila, da ona komaj glavo dvigne gor, če je na trebuhu (drugače sicer lepo kontrolira glavo, samo na trebuhu jo noče dvignit) in nasploh ne mara lege na trebuhu, se kar pritožuje. Se zna zgodit, da nas bo pediatrinja poslala v RA, če pri 3 mesecih ne bo še dvignila lepo glave, zdaj jo še ne. Kriva sem pa itak sama, ker res nisva nič trenirali. Tako da sva včeraj začeli intenzivno vsak dan parkrat. Jo vmes spodbujam, ker se itak načeloma joka v tej legi oz. pritožuje in malo pomaga. Pa upam, da počasi bo. Vaši dojenčki najbrž že lepo dvigajo glavo?
Sinko je takle čas se že lepo oprl na komolce in lepo držal glavo brez težav pokonci in gledal levo in desno. Je pa res, da sem njega že po prvem tednu dajala na trebuh in je vadil. Joj, upam, da bo ona hitro to nadoknadila. Me kar malo skrbi.
Drugače pa vse super. Ne kompliciram več pri moji hrani in male niti ne zvija - jem solato, tudi svinjino sem že malo, paradižnik in zaenkrat ni težav. Aja še čokolado sem jedla, ni bilo težav. Tako da počasi bo.
Joj našo zadnje dni hecam, se tako noro lepo smeje naglas. Sem že pozabila, kako se dojenčki lepo smejejo nasploh. Pa prvega nasmeha prav ne pozabiš.
annnaa - imate dvignjeno vzglavje (najbolje je, da ima celo ležišče pod kotom 30stopinj, če ima resne težave)? To res pomaga. Pa da se jo ne doji v ležečem položaju - to menda polivančke ful matra. Jaz naše nisem nikoli leže dojila. Je že po logiki fino, če so malo nagnjeni, da lepše steče dol. Pa kupčki - obvezno kupčke podirat. To tudi ful pomaga. Bo pa bolje, ko se bo začela gosta hrana.
Našo imamo mi zraven, ko jemo in se tamala že včasih kar oblizuje in nas gleda. Noro res.
Aja, pa naša se je slinit ful začela. Pa roke si nonstop daje v usta. Evo, počasi se začenja faza "vse v usta".
Šibam, grem gledat za blago, bom tamali dala malo slinčkov/rutk sešiti.
Uživajte pupe!