IZVIRNO SPOROČILO: Veronique
Damuš sem pisala se Pusenjaku (in odgovor dobila v 2 urah, res je od boga poslan , ki pravi:
Spoštovani,
v bistvu je res, da je primerov pomanjkljivega delovanja rumenega telesca, ki je lahko vzrok za splav oziroma prej odsotno zanositev izjemno malo. Čim začne vrednost hCG naraščati, je že to pravzaprav dokaz, da rumeno telesce deluje ustrezno, saj po vzpostavitvi stika med zarodkom in RT to ne neha več kar tako delovati. Če ste res dokazano bili noseči 3x in splavili, potem je naslednja preiskava, ki se jo načrtuje v tem primeru genetska za izključitev uravnotežene translokacije pri enem od vaju s partnerjem.
Tako da naceloma res ni nic za narediti, izgleda da tudi Progesteron ni tako stalna praksa. Za genetiko pa napotnico se imava, vsaj to
Ja, Pušenjak je res car. Očitno je res toto - ostane nam samo čakanje.
Glede prezgodnjega delanja testov, sem pa tudi jaz mnenja (seveda, podprto z izkušnjami ;-), da kasnej ko delaš test, boljše je. In ja itak ... tudi jaz sem ga delala prezgodaj.
Znakci ... jaz pri nobeni N nisem imela nobenih posebnih znakov. Pri prvi (uspešni) N so se en teden po testu pojavile slabosti in pa boleče prsi (fuuul boleče).
V zadnjih dveh N (neuspešnih) pa ni bilo niti slabosti, niti bolečih prsi.
Tudi sedaj razen občutljivih in bolečih prsi ni nič posebnega. No ok, ta teden so se mi začele pojavljati slabosti, ampak še zdaleč ne takšne kot v prvi N, ko 14 dni po testu nisem mogla niti vstati, tako slabo mi je bilo.
Sem pa danes skoraj bruhala, ko sem si umivala zobe. Sem šla preventivno kar nad školko si umivat (ja, ful higienično pa to). Jaz vsekakor upam, da je to dober znak.
Gin. pa še vedno nisem poklicala za pregled.