IZVIRNO SPOROČILO: MauMow
Sam če tolk kiksnejo pomeni da so anesteziologi za nič.... Ker ja seveda lahko kiksnejo ampak to je zelo zelo mali procent... Ker imajo točno določeno kje morajo zbosti... V katerih porodnišnicah so pa rodile? Ker v LJ kot sta kolegici gor napisali sta imela super izkušnji...
Drugače pa jaz razumem oboje kot eno in isto s tem da je ena totalna blokada da nič ne čutiš, druga pa ne.
Za eno punco vem, da ima veze v P in je imela najboljsega anesteziologa. tako da ... vsak se kdaj zmoti.
Sem se pozanimala - pri epiduralni ti v hrbtenjačo (sem spet pozabila pravi izraz) dovajajo tekočino, ki te omrtviči. In lahko imaš to dlje časa.
Pri spinalni pa spustijo not dva mehurčka (ok, da se razumemo, to res ful po domače razlagam, lahk me katera popravi, če zna bolje razložit) ki nekak stisneta živec al prekineta nekaj in pač drži kolikor drži.
Sem pa prebrala par forumov in so tud za spinalno punce jamrale, da jih je po porodu še več dni celo tednov bolela glava. seveda ne vse.
Mene, ki imam itak migrene, je kar minilo, da bi sploh še razmišljala o teh dveh možnostih. Je pa tudi ena napisala, da ji je znanka, ki je med. sestra rekla, da svoji hčerki nikol ne bi pustila imeti spinalne, ker je mende okrevanje ful dolgotrajnejše od splošne anestezije.
Lej ne vem ... Jaz samo vem, da sem imela splošno ... in ja ... ok ... zamudila tisti čarobni trenutek ko vidiš prvič svoje dete. Ampak okrevala sem pa ful hitro. In že drugi dan sem skrbela za hčerkico (sicer me je res trebuh bolel ko ne vem kaj (domnevam da te po spinalni tudi
), ampak res drugače nisem imela nobenih problemov.
Si pa - jasno - želim roditi naravno.
Olje sem pa jaz uporabljala od Eucerina. Delovalo vse do roka.Pol sem pa rekla, itak nima smisla in se nehala mazat in voila dobila 3 strije. Sem ful ponosna nanje hahaha. Zdej pa še nisem šla v lekarno po olje da bi se lahko začela mazat.