Tudi jaz imam različne faze v družbi. So dnevi, ko se izoliram, so dnevi ko sem odprta za razne pogovore o tem. Dolgo sem bila tiho in nisem nikomur povedala s čim se soočama. Pa sem potem videla, da to nima smisla, saj sem nenehno poslušala o tem kaj še čakava, da bo treba nekaj naredit, da nisva več tako mlada, da bova vsa stara in zgubana, ko bova hodila po otroka v vrtec ali šolo. Takšni komentarji so mi šli blazno na živce, zato sem nekaj prijateljem povedala, da delava na tem, ampak neuspešno. Od takrat imam res podporo od nekaterih, sem dosti lažje zadihala, je pa res, da imam takšno družbo, ko imajo že skoraj vsi otroke in ne razumejo kaj doživljam. Že 21 krogov neuspešno delava na tem in je med tem časom kar nekaj prijateljic in znank rodilo, nekatere so že drugič noseče. Nikoli nisem bila fauš, pač pa sem bila še bolj žalostna zaradi sebe, zaradi naju, da nama ne uspe postati starša. Zdaj sem se nekako sprijaznila, bo ko bo. Kot pravim so še vedno razne faze, ampak ni več tako hudo kot je bilo včasih.
Da se še malo dotaknem preiskav. Midva sva bolj na začetku vsega. Dala sem skozi že UZ, čaka me še en. V naslednjih dneh začnem s krvnimi preiskavami. Kri odvzamejo v različnih dnevih ciklusa. Mojega čaka spermiogram 2x. Ko bodo vsi izvidi, pa pogovor o tem. Kaj sledi dalje, ne vem, verjetno bo vse odvisno od rezultatov preiskav. Res upam, da ne odkrijejo česa hudega, če že, da bo to takšna stvar, ki se da pozdravit.