Živjo!
Punce jaz navijam močno za vse vas!!! Tudi tiste, ki se trudite že dolgo, ne obupat...dokler je vsaj malo možnosti, malo upanja...Vem, da pridejo dnevi, ko si jezen na cel svet, ko se vprašaš, kaj si naredil, da se to tebi dogaja. Naj vam povem svojo zgodbo...ene ste jo ziher že slišale, nekatere pa pe ne...mogoče bom kakšni vlila malo upanja in volje...
Pri 22. letih nenačrtovano zanosila, s partnerjem sva bila skupaj 2 meseca in sva se odločila obdržati otroka. Najina princeska ima zdaj že skoraj 7 let. Eno leto po porodu zanosila (nisva načrtovala), sem imela samo 1x M po porodu. Je bil šok, ampak veselje. Žal v 8. tednu čiščenje, ni bilo srcka. Potem sva rekla, pa dajva sedaj še enkrat, čeprav sem bila študentka, brez službe, moj ma pa tud mal več kot minimalca. Zanosila po pol leta, 4 dni po testu začela krvaveti, šla k G, ki je rekel, da nisem noseča in, da je to M. Naj ponovim test...čez par dni test res negativen, krvavitev prenehala (sem mislila, da sem imela M). naslednji mesec krvavela skoraj 2 tedna, take bolečine, da nisem mogla hodit več...šla na urganco, vzeli kri in glej IMN. Naslednji dan so me operiral, ker je hormon naraščal...še dobro...počil jajcevod, imela notranje krvavitve. Odstranil so mi levi jajcevod in med operacijo odkrili, da imam prirojeno nerazvit desni jajčnik in jajcevod. Torej, dela samo leva stran pa še tukaj so mi odstranili jajcevod. Baje se vidi na UZ, da je moj desni jajčnik čisto majhen. Tega nikoli ni nihče opazil, prej tudi nisem nikoli imela nobenih ginekoloških težav.
Zaradi tega, ker nimam jajcevodov, sav se naročila pri dr. Reševi za pregled in nadalje umetno oploditev...potem pa šok. Pri pregledu hormonov so odkrili, da imam hormone kot ženske po 40. letu, stara sem bila pa 25 let. Povišan FSH in znižana AMH sta kazala na nizko ovarijsko rezervo. Maja 2012 sva šla prvič v postopek, pridelala 3 celice, 2 oplodoli, 1 vstavili, test - . Takrat sem bila čisto fertik...kar misliš, da bo uspelo. S postopki sva nadaljevala na 3 mesece (slabi rezultati, vedno 2-3 celice in 1 oz. 2 zarodka, brez zamrznjenčkov). Maja 2013 nam je uspelo v 4. IVF - 5 celic, 4 zarodki, 2 vstavili in 2 zamrznili. Test +, splav v 6. tednu. Septembra sva šla po eskimčke in glej...ena pikica nam dela družbo že dve leti in pol... Da ne govorim, kako so bili vsi proti, doma naju nihče ni podpiral, češ jaz brez službe, moj z minimalcem, v najemu, 2 otroka...Največkrat sem iz obiska staršev prišla objokana, ker so vsakič imeli nekaj za pripomnit...sej po eni strani jih razumem, samo vseeno...to je najina odločitev in lahko bi naju podprli, sploh ker sva dala vse to čez...tašča me pri vseh splavih in izgubljenih bitkah enkrat ni poklicala in vpr kako sva, mami pa tudi ne dosti več...nobenih besed tolažbe od nikogar nisva dobila. Niti spodbudnih besed...
Ker sva od nekdaj vedela, da si želiva veliko otrok (vsaj 3), sva rekla, da če bo možnost, bova še poskušala. Pripadajo ti namreč 4 postopki IVF za drugega otroka (po IVF). Ko je bila tamala stara 10 mesecev sem dobila službo na svojem področju (po 3 letih od diplome, dela na črno, iskanja službe) in to super službo. Delo super, šef najboljši in sodelavci top. Jeseni sva se odločila, da se spustiva v nove boje, Reševa je rekla, da moramo pohiteti, saj moja ura že ornk tiktaka...sem v službi sporočila svojo željo, so me podprli in mi za tem dali še pogodbo za nedoločen čas. Res so super...In glej...uspelo v 1. IVF - 4 celice, 2 oplodili, vstavili 2 - test pokazal +. Na prvem pregledu pa šok - oba sta se prijela. Žal je v 8. tednu enemu nehal biti srček. Drugi je ok. Danes sem polnih 13. tednov, na nuhalni je bilo vse ok in dobili naj bi še eno punčko.
Rada bi vam povedala...ne obupat...meni dr. Reševa vsakič reče, da je čudež, da imam dve zdravi punci in, da pričakujemo še tretjo...midva veva, da so to najini mali čudeži, najino bogastvo. čeprav so se težave začele po prvem otroku mi je bilo vseeno hudo. Nikoli si nisem predstavljala, da bi imela samo enega otroka. Od nekdaj sem govorila, da bom imela 3 ali 4. In bilo mi je isto hudo...želja po še enem otroku je bila tako močna...Rezultat po 7 letih: 2 otroka, 4 angelčki in 3. princeska se nam naj bi pridružila sredi julija.
Punce ne se dat...poskušajte vse...pojdite na preglede, ker če je nekaj res narobe, vam ne razmišljat o stvari nič ne pomaga. Vseeno poskušajte kdaj malo odmislit vse skupaj...Vem pa, da je težko ne razmišljat o tem vsak mesec, ko čakaš na +...
Vsem želim vse dobro...da zagledate in na koncu vse cartate svoje !!!
NAVIJAM!!!!!!!!!!
Lep dan