Živijo punce,
da se še jaz pofočkam: ne pričakujem je 24.9., imam že 2otročka.
Moja poklicna deformacija je da vse načrtujem in da moram vse vedet v nulo-pač v kaj se spuščam in kako kaj deluje. Tako da sem na tem področju pri 2že načrtovanih otrocih ekspert.
Tako da, O testi niso najbolj zanesljivi. Nekomu ne bojo nikoli pokazali 2 črtic, nekdo bo imel 2 črtici če bo ujel ta pravi trenutek, spet druga bo imela po 2-3dni zaporedoma dve črtici. Skratka, pravilo je, da O nastopi naslednji dan po res + testu oz v roku 36ur in ne isti dan. Spet po drugi strani, se res + test lahko mimogrede izmuzne, ker za ga ulovit, moraš testirat vsaj 2, če ne 3x na dan! In ja, take švoh črtice na O testu niso + test. Mora bit vsaj toliko močna kot testna.
Po drugi strani je edina metoda, ki ti 100% lahko pove dan, kdaj je točno bila O, ta, da si meriš vsako jutro bazalno temperaturo ob istem času in vpisuješ v programček, ki ti nariše graf. teh programčkov je danes malo morje na neru in kot app za android. Res pa je, da veš kateri dan je O bila šele, ko je že mimo. Amapk vsaj veš, da je do O prišlo. Namreč marsikatera se trudi zanositi neuspešno, pa sploh ne ve ali ovulira ali ne. Iz grafa se tudi vidi, koliko je dolga lutealna faza (od O do M) - to je pomembno, ker če je prekratka ne more priti do ugnezditve. Skratka, same lahko ugotovite marsikaj iz tega in če kaj ni ok, greste z argumenti do G. Mogoče pa katera potrebuje samo progesteron v drugi "polovici" cikla. Lutealna faza je edini FIKSNI del cikla posamezne punce. prvi del (do O) varira vsak mese lahko. Tako da zaradi tega imaš lahko enkrat na 25dni enkrat pa na 45 dni M. Pomembno pa je, da ne zgrešiš O, M vedno pride po točno določenem št dni po O! Tako da tiste, ki se trenutno zanašate na to, da imate 28dni cikel in da je O na 14dan - jok brate, to ni niti približno tako enostavno.:)
Če katero kaj zanima z veseljem pomagam, da bo vsaj naslednji mesec bolj rožnato obarvan;)