IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Želim ti le povedati, da ti trenutno, še posebno ob vsej tvoji begunsko islamski paranoji (islamizacija Evrope ipd.), Erdoganova diktatura bistveno bolj ustreza kot osebna svoboda turškega naroda......
Nobene begunske paranoje nimam. Od začetka te t. i. begunske krize sem mnenja, da je pravim beguncem treba pomagati. Dejstvo pa je, da si begunec le do prve varne države, če greš dalje, si migrant. Kamorkoli te zanese pot, lahko dobiš status azilanta, ko vojna v tvoji deželi mine, se vrneš nazaj, v kolikor si nisi ustvaril vseh pogojem za pravnomočno bivanje (zaposlitev, stanovanje, poznavanje jezika) v državi, ki ti nudi azil.
Kot pa se je tekom te krize izkazalo (in to priznavajo tudi Nemci), je odstotek sirskih beguncev oz. resničnih beguncev zelo majhen. Večinoma so ekonomski migranti. Pa tudi v teh ni problem, če pridejo v državo z urejenimi dokumenti.
In pod drugo, če bi EU, predvsem pa Nemčija resnično želela pomagati beguncem, bi jih enostavno z avioni prepeljala sem, ne pa da je dopustila, da so ljudje gazili čez reke, polja, blato, v mrazu in dežju preko številnih meja, kjer so jih še dodatno poniževali.
Enako bi lahko postopala v primeru poceni delovne sile migrantov - ven bi dala razpis v Iraku, Siriji, Turčiji, Libiji ... in od tam ljudi pripeljala z avioni k sebi in jim dala zaposlitev.
Tako pa imamo milion in več ljudi, ki postopajo in ne vedo, kaj bi sami s sabo, mi pa ne, kaj bi z njimi.
Katera varianta je bolj etična - moja ali od Angelce?
Vse in vsak ima torej dobre in slabe strani......zato torej ne moremo posplošeno govoriti o sprevrženosti
......
Se strinjam. Zato tudi nikoli nisem zagovarjala rušenja Asada in Gadafija. Morda sta res diktatorja, vendar sta večinskemu narodu zagotavljala dokaj dobro življenje. Tako dobro, da se narod sam od sebe pač ni spravil na noge. Na noge se je spravil ob (finančni) podpori "demokratičnega" zahoda.
Tudi Severni Korejci so očitno zadovoljni, če se še niso spravili na noge, zato jaz definitivno nisem merodajna, da bi presojala njihov politični in družbeni sistem. Ko in če jim bo prebilo, pa bom v mislih z njimi. Ne bom pa se šla borit za njihov prav. To je njihova naloga, kakor je moja, da se grem za svoj prav borit v svoji državi.
napačne barve nekaj moti, ne moti ga pa pri politiku prave barve.......
Že parkrat sem povedala, da so barve v politiki passe, so nekaj davno preživetega. V politiki ne obstajajo več levi in desni, rdeči in beli ... to je najmanj 25 let, če ne celo 200 let preživeta klasifikacija. Naiven je tisti, ki še naseda takemu predalčkanju.
Že davno sem pa tudi sama spoznala, da v politiki igrajo glavno vlogo tri stvari, ki pa so medsebojno povezane: oblast=moč=denar
Tvoj problem je, da v vsem vidiš nabijanje krivde in se takoj počutiš osebno ogrožena in napadena.....racionalen pogled na svet ni vedno in zgolj le nabijanje krivde......mimogrede, pojma nisem imela, da si bila kdaj v Turčiji.......
Tvoj način pisanja je pač tak, ali pa ga vsaj jaz tako dojamem (mogoče res iz nekega čudnega občutka nesigurnosti, ker pač vedno dopuščam možnost, da se motim in nimam prav), ampak resnično mi v teh debatah deluješ sila pokroviteljsko in nad vsemi, češ kakšni naivni cepci ste.
Se oproščam, če se motim ... sem pač človek in človek dela napake
V Turčiji pa sem bila dvakrat, prvič leta 1998 in drugič leta 2000 na poročnem potovanju. In že takrat se mi je Turčija zdela zelo napredna in čudovita država. Resnično si ne želim, da bi jo Erdo spreobrnil v kakšen kalifat, ker potem mene pač tam ne bo nikoli več.
Kaj pa misliš, da bi ostalo v Turčiji, če bi Erdogana odstavili.....pogorišče.....zato se mu pa dovoli, da dela čistko......po moje tudi ni tako huda čistka kot se piše......če gledamo na to, da je Turkov 70 milijonov......nekaj tisoč zamenjanih spet ni taka cifra.......
Na nek način imaš prav. Dejansko tudi sama nisem čisto prepričana, kaj je res vse v ozadju. In kot otrok socializma povsem razumem, da je včasih enostavno treba počistiti s sovražniki, če želiš, da sistem deluje. Upam le, da Erdo ne bo šel v popolno skrajnost. Ker mi je resnično žal Turčije kot države. In Turkov kot ljudi. Kar sem imela opravka z njimi, velika večina zelo fejst ljudje.
Sirija je imela dokaj močan srednji razred.....
sirskih beguncev pa je v vsej množici sila malo, se ti ne zdi?
Seveda se vrti ogromno denarja v migrantski krizi.....enkrat sem ti že pisala o tem, kako se je to pozitivno poznalo v Nemčiji......pa tudi pri nas.......
Resno? Kje imamo mi kakšen plus? Pa nemčija? Od milijona sprejetih migrantov jih je službo dobilo manj kot 30.000. Koliko je to procentov?
Da o krvnem davku ne govorimo.
Še enkrat, nič nimam proti, ampak če bi šla zadeva po bolj človeški in pošteni poti.
Ne, nejcko....ni direktno zato, ker imaš ti mobo in pralni stroj.....tvoja moba, velika kot cegel in 30 let star pralni stroj nista produkta sodobne globalizacije, ti tega ne živiš, ti živiš v mehurčku, katerega se nič, razen načelnosti in pokončne ter ponosne drže, ne dodakne.......
Pralni stroj imam mlajši ... ene tri, štiri leta je star
Moba ... bog ji daj dolgo življenje, ker tele igračke na tač me spravljajo ob živce
Morda res živim v milnem mehurčku ... imam pa zato resnično mirno vest. To pa tudi nekaj šteje.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 21.7.2016 0:20:14 >