Pa da se je še jaz po dolgem času javim. Čeprav smo pričakovali za silvestra, naju je mala Špela presenetila že v petek.
Ob 3h zjutraj sem se zbudila, razmišljala kaj vse moram še ponarest, ob 4h zjutraj me je mala spodaj brcnila, tako da mi je malo ušlo in sem šla na wc. Tam sem med lulanjem opazila, da mi je šel čep. Nekaj časa sem še vztrajala na wc-ju in razmišljala, kaj narest, ker je bilo prisotno tudi kar nekaj krvi. Vseeno sem si dala gor samo vložek in šla nazaj v posteljo, ko sem začutila, da je malo voda odtekla, tako da sem se vrnila na wc. No, začel se mi je svitat, da je to to in sem zbudila mojga. Malo po pol peti sva se odpravila proti porodnišnici, vmes so se mi začel popadki, in sicer bolečine v križu in bolečine kot menstrualni krči. So si pa sledili na tri ali pa pet minut, ves čas pa mi je odtekala tudi voda. No, v porodnišnico sva tako prispela okoli 5.30, tam so ugotovili, da sem odprta že 6 cm, tako da sem se potem odpravila v porodno, popadki pa čedalje hujši. Tisto noč je bla še ful gužva v porodnih, tako da me je babca dala čakat čakalnico, ko se je pa vrnila, me je vprašala, če lahko počakam 10 minut na postlo - ja mal težko, če sem v tistih treh minut čakanja doživela že dva popodka. V porodno sem tako prišla ob 6h, tam so potem naredili še UZ, ker je bila mala v medenični vstavi in so mogl ugotovit, če bo šlo vaginalno. Dobila sem še malo umetnih popadkov, ob 7.11 pa naju je razveselila mala Špela, težka 3010 g in velika 48 cm.